بهترین راه ماندگار شدن انسان چیست؟

سنت نبوی وقف بهترین راه ماندگاری انسان است. اهمیت وقف در نگاه مراجع و علمای اسلام به اندازه ای است که در نگاه فقهی امام راحل بعد از طهارت و نماز بیشترین استفتاء درباره وقف را مطرح شده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در همایش وقف، احسان ماندگار این سنت نبوی را بهترین راه ماندگاری انسان خواند و گفت: صدقه ثوابی دفعی دارد، ولی وقف، دارای ثواب و اجر ماندگار و روزافزون است که تا آن موقوفه جاری است، برای واقفش ثواب نوشته می شود؛ اگر پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) از پیشگامان وقف بودند به این دلیل است که جایگاه وقف را می دانستند و قصد داشتند تا اهمیت آن را به مردم نشان دهند.

وی یکی از اصلی ترین مشکلات عرصه وقف را ضعف در ترویج این فرهنگ در سطح عموم بر شمرد و اظهار کرد: تنها در دهه نخست محرم امسال 8 میلیون نفر از محل موقوفات اطعام شدند و 17 میلیارد تومان در این دهه از محل موقوفات برای عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) هزینه شد.

حجت الاسلام شرفخانی با اعلام برگزاری 66 هزار محفل عزاداری از عواید موقوفات تصریح کرد: خوشبختانه از عواید 127 هزار موقوفه کشور اقداماتی همچون اعزام مبلغان مذهبی به مناطق مختلف در مناسبت ها، ساماندهی پنج هزار کودک یتیم و بی سرپرست، اداره و راه اندازی 21 دانشکده قرآنی، ساخت 700 کتابخانه بزرگ صورت گرفته است.

 

معاون فرهنگی سازمان اوقاف با اشاره به اجاره نشینی یک میلیون و 200 هزار نفر در املاک وقفی کشور، عنوان کرد: همزمان با ایام محرم امسال از محل اموال وقفی به 2 هزار و 580 هیات مذهبی کشور کمک شد که متاسفانه بسیاری از هیات ها از گفتن این مطلب که بخشی از نذورات اهدایی، وقفی بوده است، خودداری می کنند؛ البته تاکید سازمان بر بازگو کردن این کمک ها برای ترویج فرهنگ وقف است.

بنابر گزارش مرکز خبر حوزه علمیه قم، وی تاکید کرد: وقف از نظر امام راحل و مقام معظم رهبری به حدی مهم است که مهم ترین بحث های فقهی و استفتائات آنها را به خود اختصاص داده اند به طوری که وقف، بعد از احکام طهارت و نماز بیشترین استفتا را در مباحث فقهی امام (ره) دارد و تا به حال یک هزار استفتاء از مقام معظم رهبری درباره مباحث وقف استخراج شده است و پنج جلد از آنها نیز منتشر شده است.

حجت الاسلام شرفخانی با بیان این مطلب که وقف اموال می تواند به شیوه جمعی نیز باشد نه صرفا انفرادی و از سوی افراد متمول خاطرنشان کرد: بنابر نظر مراجع و علمای بزرگ موقوفه خواری و عدم پرداخت حق وقف توسط مستاجران موقوفات معاملات را باطل و کسب و کارش، نماز و سایر عبادات را باطل می کند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 102418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha