کانون های مساجد، تمهید مقام معظم رهبری برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان

دبیر کمیته حمایت و نظارت بر کانون های مساجد کشور، کانون های مساجد را تمهید مقام معظم رهبری برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان عنوان کرد.

محمد علی عظیمی، دبیر کمیته حمایت و نظارت ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در استان چهارمحال و بختیاری، گفت: بعد از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و با توجه به تهاجمات فرهنگی غرب و فشاری که از این طریق بر کشور وارد می‌شد، مقام معظم رهبری بر وجود نهادی که بتواند این هجمه‌ فرهنگی دشمن را خنثی کند تاکید زیادی داشتند.


وی افزود: برهمین اساس در سال 71 شورای انقلاب فرهنگی کشور طرح تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور را به تصویب رساند.


وی وجود نهادهای فرهنگی هنری در کنار مساجد را بسیار ضروری و اثرگذار برشمرد و تصریح کرد: وجود این کانون‌ها در کنار مساجد که دارای نقش تربیتی و دینی پررنگی در جامعه هستند می‌تواند جوانان و نوجوانان را به سمت مساجد جذب کند.


دبیر کمیته حمایت و نظارت ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، به رشد قابل توجه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در دوران دولت نهم و دهم اشاره و تأکید کرد: تا قبل از دولت نهم تعداد این کانون‌ها به دو هزار و 200 کانون می‌رسید اما در دوران دولت نهم و دهم این تعداد به 8 هزار و 884 کانون افزایش پیدا کرد.
 

عظیمی، به پیشینه و نقش تاثیرگذار مسجد در طول تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: مسجد یکی از نهادهای فرهنگی و تاثیرگذار در کشور است که با توجه به پیشینه‌ درخشانی که در طول تاریخ جهان اسلام داشته، می‌توان با ایجاد کانون‌های فرهنگی و هنری از این پتانسیل ویژه و غنی در راستای تربیت جوانان و نوجوانان کشور گام‌های مهمی برداشت.


وی بر ضرورت رشد و گسترش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به روستاها و مناطق محروم تاکید کرد و افزود: قرار دادن امکانات فرهنگی و هنری به جوانان و نوجوانانی که در روستاها و مناطق محروم و عشایری قرار دارند امری مهم و ضروری است که این برنامه از سال گذشته در دستور کار ستاد قرار گرفته است.


وی ادامه داد: در حال حاضر 14 رشته فرهنگی و 7 رشته هنری در کانون‌ها آموزش داده می‌شود که البته در هر استان و منطقه‌ای با توجه به فرهنگ و شرایط بومی رشته‌های ویژه متناسب با آن منطقه نیز به افراد آموزش داده می‌شود.
 

دبیر کمیته حمایت و نظارت ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، آموزش و تمرین فعالیت‌های اجتماعی به جوانان و نوجوانان را از مهم ترین اهداف کلی این نهاد عنوان و خاطر نشان کرد: برگزاری کلاس‌های آموزشی در رشته‌های هنری و فرهنگی، برگزاری کلاس‌های آموزشی- زیارتی در مشهد مقدس، آموزش در اوقات فراغت و آموزش زوج‌های جوان از جمله برنامه‌ها و اقدامات انجام گرفته در راستای اهداف کلی این نهاد است.
 

عظیمی، تعداد کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را بیش از 7 هزار کتابخانه برشمرد و گفت: از این تعداد 4هزار و 500 کتابخانه باز و 2 هزار و 770 هزار کتابخانه مخزن‌دار هستند که در این کتابخانه‌ها بسیاری از کتاب‌های کمک آموزشی در دانش‌آموزان قرار داده می‌شود.


وی، ایجاد مهارت و دست‌یابی شغلی برای جوانان و نوجوانان را از دیگر اهداف این نهاد دانست و افزود: بر همین اساس با سازمان فنی و حرفه‌ای قراردادی در رشته‌های چاپ، آی تی و سمعی بصری منعقد شده که موفق شده‌ایم در این رشته‌ها برای افراد کارآموز عضو کانون‌ها شغل ایجاد کنیم.


عظیمی هدف از سفر خود به استان را ارزیابی سالانه کانون‌های فرهنگی و هنری استان‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد این استان از رشد کمی خوبی برخوردار هستند.

 

پایان پیام/

کد خبر 10241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha