مهدی جمالی نژاد، معاون هماهنگی امور مناطق و سازمان های شهرداری اصفهان با تاکید بر این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: توسعه پایدار در کلیت آن و شهر پایدار، موضوعاتی نسبتاً جدید و مطرح در دو دهه اخیر در جهان اند و همین اهمیت بین المللی، باعث توجهات داخلی به این مقوله گشته، غافل از اینکه شهرهای ما در گذشته بهترین نمونه های پایداری را در خود متجلی ساخته اند.
وی توجه به محدودیت های اکولوژیکی محل نظیر آب، توسعه متناسب و سازگار با طبیعت، صرفه جویی در منابع، استفاده از مواد و مصالح بومی، ابداع روش های مؤثر و مناسب جهت ادامه حیات را از مصادیق پایداری دانست و افزود: پایداری در فرهنگ ما علاوه بر مقولات مذکور، در معنای وسیع تر، بستر تعالی روحی انسان را هم مطرح کرده است و دغدغه ساخت اجتماعات پایدار با روابط انسانی پایدار و مطلوب تنها به دنیای غرب مختص نبوده است.
وی ظهور دین اسلام و تأثیر آن بر تمدن های شرقی را سرآغاز توجه به مؤلفه های اجتماعی در دنیای شرق عنوان و اذعان داشت: دین اسلام با یک چهره صددرصد اجتماعی، به پدیده شهر چون آمیزه ای از «جسم» و «جان» نگاه کرده و حیات و بالندگی آن را در گرو سلامت هر دو عامل دانسته است.
معاون هماهنگی امور مناطق و سازمان های شهرداری اصفهان اظهار داشت: مکتب ناب اسلام در حین ترسیم شمایل یک شهر مطلوب، خود را آماده پذیرش بهترین-های تمدن های پیش از خود نیز کرده تا جایی که استفاده از کلیه دستاوردهای فرهنگی و هنری ملل تابعه را تا آن جاییکه با مبانی آن مغایرت نداشته، پذیرفته است.
وی با بیان اینکه با مرور اسلام شهرهای جهان، اجزا و ارکان آن و اجتماعات پدید آورده با فرهنگ اسلامی با عباراتی نظیر انسجام اجتماعی، عدالت اجتماعی، امنیت اجتماعی و فردی روبه رومی شویم بیان کرد: با توجه به این مهم در شهر به صورت وحدت فضایی در بافت، برچیده شدن نظام طبقاتی قبل از اسلام، رعایت مرزهای خصوصی و عمومی، مکانیسم های عام المنفعه نظیر وقف، نظام سلسله مراتبی خانه، کوی، کوچه، و مسجد قابل مشاهده است و این همه در یک ترکیبی بی نظیر اسلام شهرهایی را به وجود می آورد.
جمالی نژاد با تاکید بر اینکه شهرهای پایدار در دنیای غرب از تمدن ایران اسلامی، به عاریت گرفته شده است گفت: هویت و اصالت مهم ترین ویژگی های شهر اسلامی است که متأسفانه امروزه این هویت در مواجه با پدیده مدرنیته و مظاهر مدرنیسم از مبانی اعتقادی خود فاصله گرفته و تا حدی دچار گسست فضا و هویت گشته است.
معاون هماهنگی امور مناطق و سازمان های شهرداری اصفهان خاطر نشان ساخت: حفظ، تداوم و در صورت نیاز تطبیق هویت اسلامی با مظاهر دنیای جدید نیازمند شناسایی جدی عناصر هویت بخش این شهرها چه از بعد کالبدی و چه از منظر رفتاری است.
پایان پیام/
نظر شما