کاهش نرخ بیکاری در سه ماهه پاییز ۹۹

دین پرست با اشاره به آمار معادن راکد در کشور گفت: با فعال سازی این معادن ظرفیت تولید به ۳۲۷ میلیون تن افزایش می یابد که این رقم معادل ۴۵ درصد تولید سالانه است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بابک دین پرست در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد ماموریت های اقتصادی وزارت کشور گفت: این ماموریت ها بسیار گسترده هستند و از تاریخ اول مهر ماه تا امروز قریب به 300 گزارش ویژه از حوزه های مختلف اقتصادی به وزارت کشور رسیده که این گزارش ها برای رییس جمهور ارسال شدند. میانگین نرخ بیکاری در سه ماهه اول پاییز 98 حدود 10،6 درصد اعلام شده است که سال 99 این رقم به 9،4 رسیده است. 

 

معاون هماهنگی های امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور تصریح کرد: این رقم نشان می دهد که نرخ بیکاری در سه ماهه پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است. 

 

دین پرست در مورد نرخ بیکاری در استان های کشور گفت: استان های آذربایجان غربی، خوزستان، قزوین، کردستان و همدان با افزایش نرخ بیکاری مواجه بودند و در بقیه استان ها شاهد کاهش نرخ بیکاری هستیم. 

 

وی گفت: بالاترین نرخ بیکاری پاییز 99 مربوط به آذربایجان غربی است که 15 درصد و خوزستان 14،9 درصد و کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان خراسان رضوی با رقم 5،1 درصد است. 

 

قائم مقام رییس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصریح کرد: از مهمترین اقدامات وزارت کشور مراقبت از واحدهای عمرانی و رفع مشکلات آنهاست که در این زمینه 1299 واحد مشکل دار گزارش شده که 159 هزار نفر در آنها به اشتغال مشغول هستند. در این زمینه استانداران موظف اند به نمایندگی از وزارت کشور و وزارت صنعت و معدن و تجارت و کار و رفاه اجتماعی اقداماتی را انجام دهند تا واحدهای بحرانی به حالت طبیعی برگردند.

 

دین پرست با اشاره به وضعیت تعیین تکلیف واحدهای تولیدی تحت تملک شبکه های بانکی خاطرنشان کرد: با دستور وزیر کشور از سال قبل توانستیم به این موضوع رسیدگی کنیم و با پیگیری های انجام شده تا پایان سال 96 واحدهای تملک شده بیش از دو هزار واحد بودند که با پیگیری های انجام شده و تلاش استانداران این موارد کاهش یافتند.

 

وی ادامه داد: مقرر شد وزارت صمت آمارهای دقیق واحدهای تحت تملک را شناسایی کند و واحدهای تحت تملک به 22 هزار واحد هم رسیده بود که بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد هزار و 803 واحد تحت تملک بانک ها هستند.

 

وی اظهار کرد: بانک مرکزی با گرفتن زمان دو هفته ای این واحدها را علاوه بر 12 بانکی که وزارت اقتصاد تعیین کرده است، تعیین تکلیف و برای ستاد تسهیل ارایه کند.

 

معاون وزیر کشور در مورد رسیدگی به پرونده های تولیدی در سیستم قضایی ورود وزارت کشور درباره رسیدگی به این پرونده ها افزود: وزیر کشور سه نامه برای رییس قوه ارسال کرد. در این نامه 338 واحد تولید ورشکسته اعلام شد که 108 واحد آن فعال است. میزان اشتغال این واحدها قبل از بروز مشکلات حقوقی بیش از 12 هزار نفر بود که اکنون به پنج هزار نفر رسیده است و به 168 درصد کاهش اشتغال مواجه شدیم. 

 

دین پرست افزود: قریب به 691 تولیدی دارای پرونده قضایی در کشور هستند که در 26 استان کشور 359 واحد تولیدی دارای پرونده قضایی وجود دارد که از این تعداد 161 واحد فعال و نیمه فعال اعلام شدند و بقیه واحدها غیر فعال و تعطیل هستند. 

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور خاطرنشان کرد: 74 واحد در اختیار دستگاه قضایی هستند و 129 واحد به بخش خصوصی واگذار شدند و بقیه در اختیار سایر واحدها و دستگاه های اجرایی قرار دارند.

 

وی گفت: میزان اشتغال واحدهای تولیدی قبل از مشکل حقوقی 56 هزار نفر بود که اکنون به 28 هزار نفر رسیده است. 

 

وی در مورد ستاد اطلاع رسانی تبلیغات اقتصادی با بیان اینکه از سال 97 تا 99 حدود 61 جلسه در این ستاد برگزار شده است، تصریح کرد: نتیجه ای جلسات 700 مصوبه بوده است که 300 مورد موضوعات رسانه ای برای رسیدگی اولیه و شفاف سازی به دستگاه های اجرایی اعلام کردیم. 

 

دین پرست در مورد پیگیری وزارت کشور در خصوص فعالیت های کوله بری گفت: آیین نامه فعالیت های مرزنشینان مصوب هیئت وزیران در مرداد 96 است که برای تمهیدات، تسهیل فعالیت های مرزنشینان کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی مصوب شده و سه سال از زمان ابلاغ آن می گذرد اما هنوز این مصوبه اجرایی نشده است.

 

وی افزود: در شهریور ماه امسال با دستور وزیر کشور گزارشی به معاون اول ابلاغ شد و در پی آن معاون اول به رییس بانک مرکزی و وزرای اقتصاد و صمت دستوری ابلاغ کرد که استانداران در این استان ها تمام موانع کوله بران را برطرف کنند. 

 

وی گفت: دو ماه است این آیین نامه به حالت اجرایی درآمده و طبق گزارش دیروز استاندار کردستان اعلام کرد ساماندهی بازارچه سیران بند بانه از دو ماه قبل آغاز شد و 1650 نفر از این تسهیلات استفاده کنند و یک میلیون و 100 هزار دلار کالا از این مرز وارد کشور شد. 

 

وی گفت: فعالیت اقتصادی مرزنشینان مریوان و سروآباد از روز گذشته آغاز و کالا از مرز وارد می شود. در استان کرمانشاه نیز 549 خانوار موفق به واردات 50 تن کالا شدند و از تخفیف یک و نیم میلیاردی تسهیلات استفاده کردند.

 

دین پرست تصریح کرد: در آذربایجان غربی نیز شش هزار و 926 نفر از کارت بازرگانی مرزی در مرز کمرچین و پیله استفاده و 4 میلیون دلار کالا وارد کشور شد.

 

دین پرست در مورد آخرین وضعیت سامانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: آخرین وضعیت این سامانه برای ریاست جمهوری ارسال شد. بر اساس این گزارش میزان تکالیف انجام شده 67 درصد ناقص انجام شده است، 20 درصد انجام نشده و پنج درصد کامل بوده است. 

 

وی در مورد فعالیت های کسب و کار در ساعات منع رفت و آمد و رعایت نکردن این قوانین توسط برخی از کسبه گفت: پلمپ و جریمه هر دو برای این دسته از کسبه اجرا می شود و آمار کسبه در این زمینه زیاد نیست. 

 

قائم مقام ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در مورد عقب افتادگی استان سیستان و بلوچستان و رفع محرومیت این استان اظهار کرد: دو سال و نیم گذشته دو سند محرومیت زدایی و توسعه منطقه با 110 بند و بیش از 49 درصد پیشرفت با مسئولیت پیگیری 18 دستگاه برای سیستان تنظیم شد. در منطقه بلوچستان سند محرومیت زدایی اضطراری با 487 بند و مسئولیت پیگیری 18 دستگاه به تصویب رسید و این اقدام سه جانبه وزارت کشور، دفتر ریاست جمهوری  و استانداران است.

 

دین پرست با بیان اینکه این دو سند اسناد پیشران توسعه هستند تا فاصله این استان را با دیگر استان های توسعه یافته کاهش دهند، خاطرنشان کرد: این سند در جزایر استان هرمزگان و استان کردستان نیز پیگیری می شود. 

 

وی در مورد تعداد بانک ها تملک کننده واحدهای تولیدی و میزان اموال تملک شده توسط بانک ها تصریح کرد: هنوز وزارتخانه یا دستگاهی نیست که بگوید چند واحد تحت تملک بانک ها هستند آنچه ما در سال 96 شناسایی کردیم دو هزار و 226 واحد بود که وزیر هفت بار در این زمینه دستور ویژه دادند. 

 

وی گفت: گزارشات وزارتخانه های صمت و اقتصاد و بانک مرکزی متناقض است. در سه جلسه سه آمار مختلف، هزار و 718 واحد تولیدی تحت تملک بانک ها، دو هزار و 365 و هزار و 850 واحد تولیدی را اعلام کردند و گفتند اکثر بانک ها دولتی هستند. 

 

وی با بیان اینکه 12 بانک دولتی بیشترین تملک واحدهای تولیدی را دارند، خاطرنشان کرد: رقم دقیق این موضوع هنوز نامعین است حتی مشخص نیست که چه تعداد واحدهای تحت تملک فعال و چه تعداد غیر فعال هستند و یا چه تعداد قبلا فعال بوده و با تحت تملک درآمدن بانک غیر فعال شدند. 

 

وی در مورد تاکید رییس جمهور به فعال شدن معادن منجمد و پروژه زمانی برای معادن غیر فعال و تمهیدات قانونی در این زمینه گفت: رییس جهمور تاکید کردند تمهیدات قانونی در این زمینه اعمال شود و برآوردهای اولیه نشان می دهد که در صورت احیای این معادن در سطح کشور شاهد اشتغالزایی پایدار 888 هزار نفر هستیم که از این تعداد 111 هزار شغل مستقیم و 777 هزار شغل غیر مستقیم ایجاد می شود. 

 

دین پرست خاطرنشان کرد: با فعال سازی معادن راکد ظرفیت تولید کشور به میزان 327 میلیون تن افزایش می یابد که این رقم معادل 45 درصد تولید سالانه است. 

 

وی بیان کرد: در هماهنگی های به عمل آمده با وزارت صمت احیا و فعال سازی 1020 معدن غیر فعال در سال 99 در دستور کار استان ها و مشخصا شورای معادن استان ها قرار گرفته است. 

 

وی از راه اندازی مجدد دو هزار واحد صنعتی غیر فعال مجهز در شهرک ها و نواحی صنعتی خبر داد و گفت: در سطح کشور 1005 شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که از این تعداد 823 شهرک و ناحیه صنعتی فعال و زمین های آنها در حال واگذاری است. در این شهرک ها قریب به 46 هزار و 500 واحد صنعتی مستقر هستند و 743 نفر در این شهرک ها و نواحی صنعتی مشغول به کار شدند. 

 

وی گفت: از این تعداد قریب به 37 هزار واحد فعال و هزار واحد غیر فعال هستند که معادل 20 درصد اعلام شدند. 

 

دین پرست اظهار کرد: بر اساس آمار 1200 واحد صنعتی غیر فعال با اشتغال 20 هزار نفر احیا شدند. 

 

وی در مورد تعداد معادن دارای پروانه بهره برداری گفت: بالغ بر 12 هزار و 88 معدن دارای پروانه بهره برداری هستند که از این تعداد پنج هزار و 668 معدن فعال و شش هزار و 420 معدن غیر فعال هستند که معادن غیر فعال 54 درصد اعلام شدند. 

کد خبر 1023347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha