به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام سیدحامد علمالهدی، جانشین کمیته تقریب مذاهب ستاد مرکزی دهه فجر در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره ماه ربیعالاول و اختلافاتی که دشمن برای ایجاد شبهه در میان شیعه و اهل سنت ایجاد میکنند، گفت: ماه ربیع به عنوان ماه موعود نامگذاری شده است و در این ماه اهل سنت مراسمهای ویژه مولودخوانی میلاد حضرت رسول(ص) را به شکل چشمگیر و فراگیر در داخل و خارج از کشور برگزار میکنند، اما به نظر میرسد در این جهت از ناحیه شیعیان قصوری وجود دارد.
معاون ایرانیان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه کیفیت و کمیت جشن میلاد نبی اکرم در میان شیعیان نسبت به اهل سنت کمرنگ است، خاطرنشان کرد: این موضوع ازسوی اهل سنت مورد اعتراض واقع میشود و ضروری است در راستای توجیه و تهیج در میان شیعیان نسبت به برگزاری جشن معلم بشریت حضرت محمد(ص) رسانهها پررنگتر از قبل این امر را مورد توجه قرار دهند.
حجتالاسلام علمالهدی درباره فتوای مقام معظم رهبری درخصوص اهانت به همسران رسول اکرم(ص) و مقدسات اسلامی اظهارکرد: ایشان درخصوص اهانت به همسران رسول و مقدسات اسلامی فتوا صادر کردند و این امر را شرعا حرام دانستند. این موضوع در دنیا به شکل وسیع منتشر شد، اما در داخل کشور به این فتوا آنگونه که باید توجه نشد و بازتاب جهانی آن بیش از بازتاب داخلی بود و این بازتاب جهانی در جهت وحدت میان سنت و شیعه اثر خوبی بر جای گذاشت.
وی با بیان اینکه امروز شبکههایی با نام اهل بیت(ع) و وصال تأسیس شده است، اظهارکرد: این شبکهها با نام اهل بیت تأسیس میشود اما هدفی جز اختلافافکنی میان مذاهب اسلامی ندارد. سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی درطول مدت 30 سال انقلاب از ناحیه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری و از ناحیه بزرگان دیگری درطول تاریخ همچون سیدجمالالدین اسدآبادی، شیخ مفید و شیخ طوسی وحدت اسلامی بوده است. در همین راستا مقام معظم رهبری نیز تلاش کردند تا این وحدت را پررنگتر جلوه دهند اما امروز رسانهها نقش بیشتری میتوانند ایفا کنند.
معاون ایرانیان مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه نهم ربیع یکی از اعیاد بزرگ عنوان میشود، افزود: یکی از جشنهایی که براساس شایعه مشهور شهرت یافته و از ناحیه برخی از افراطیون شیعه تلقی میشود، جشن نهم ربیع است، اما در این روز چه حادثهای رخ داده که برای شیعیان روز سرور حضرت زهرا (س) عنوان میشود.
وی ادامه داد: اگر کسی اهل تاریخ باشد و آن را بررسی کند میداند که این روز و جشن آن براساس ترور خلیفه ثانی عمر بن خطاب در وقت نماز پایه و اساس ندارد و برخی از اهل شیعه و سنی این حادثه را در ماه ذیالحجه و ماه محرم بیان میکنند.
حجتالاسلام علمالهدی با بیان اینکه روز هشتم ربیع اقامه عزا برای شهادت امام حسن عسگری(ع) در میان شیعیان است، ابرازکرد: از بعدازظهر روز هشتم تا روز نهم را به عنوان روز سرور و شادی نام میبرند. البته با بررسی مدارک شیعه میبینیم که این روز سروری برای تمام اهل بیت عنوان شده است.
وی گفت: اما علت این سرور یکی از مهمترین مسایلی است که در طول تاریخ برای اهل بیت(ع) مطرح بوده است و آن چیزی جز حکومت امام زمان(عج) و اقامه عدل ازسوی ایشان نیست تا جایی که در بسیاری از روایات از امام جعفر صادق(ع) نقل شده است که ایشان قبل از تولد امام زمان(عج) برای فراق و دوری حضرت ولیعصر(عج) میگریستند.
معاون ایرانیان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: با توجه به همزمان شدن نهم ربیع با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی این روز با عنوان امامت و ولایت و بیعت با رهبری عنوان شده است و اهل شیعه و اهل سنت هر دو در این روز چشمانتظار حکومت عدل و گسترش قسط ازسوی امام زمان(عج) هستند، اما در این امر باید فرهنگسازی شود تا برخی از افراطیون و کسانی که دغدغه امت اسلامی را ندارند و در جامعه نیز جایگاهی ندارند، بدانند که سرور حضرت زهرا(س) برای اقامه عدل و قسط و حکومت حضرت مهدی(عج) است نه قتل یک نفر که نمیدانیم در نهم ربیع یا ماه دیگری توسط یک مجوسی (غیر مسلمان) به قتل رسیده است.
وی گفت: تمام ماه ربیعالاول ماه مبارک است و این میمنت و مبارکی به جهت میلاد حضرت رسول و امامت حضرت صاحبالزمان(عج) است. شادی و سرور در این ماه و مولودخوانی در محافل مختلف در میان برادران ترکمن نیز رواج دارد تا جایی که در تمام مراسمهای عروسی و جشنها مولودخوانی برای پیامبر اکرم(ص) از برنامههای اصلی آنها محسوب میشود، اما متأسفانه برخی افراطیون اهل سنت (وهابیون) جز بدعت کاری نمیکنند و معتقدند مولودخوانی و عزاداری بدعت است و در هر جایی با این بدعت مبارزه میکنند اما در سالهایی که به رسول اکرم(ص) توهین شده است، رسالت ما سنگینتر است.
حجتالاسلام علمالهدی در مورد رفع شبهات اظهارکرد: در طول سال برنامههای مختلفی در مجمع تقریب مذاهب پیشبینی شده است و دورههای آموزشی ویژه برای روحانیون اهل سنت که در کاروانهای حج حضور دارند، برگزار شده تا پاسخ به شبهات و آموزشهایی برای مبارزه با شبهات ایجاد شود.
وی اظهارکرد: در طول دو سال اخیر قریب به 20 دوره آموزشی برای معلمان اهل سنت در استانهای محل سکونت آنها و استان قم به صورت دورههای 3 یا 4 روزه برگزار شده است و این موضوع ازسوی اهل سنت مورد استقبال قرار گرفت. بحث عمده این کلاسهای آموزشی رفع شبهات و معرفی مذاهب اسلامی و پاسخگویی به شبهات دشمن است و کتابهای زیادی نیز در این زمینه چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
شایان ذکر است، نشست خبری جانشین کمیته تقریب مذاهب اسلامی ستاد مرکزی دهه فجر امروز شنبه 8 بهمن در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما