به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، «میرحامد اختری» پیش از ظهر امروز(چهارشنبه، 15بهمن) در حاشیه افتتاح بندسرشاخه گیر پلنگ رودخان با اشاره به اینکه جریان واریزهای آب معمولا غیرقابل پیش بینی بوده و بدون اخطار قبلی و با سرعت زیاد اتفاق میافتد، افزود: اکثر رگبارهای منجر به سیلاب کشور در طی ماههای شهریور تا مهر رخ میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: پلنگرودخان یکی از رودخانههای اصلی در حوزه آبخیز تالاب انزلی به شمار میرود و هر ساله به ویژه در ماههای پرباران سال، در مقاطعی از رودخانه دچار طغیان گردیده و خسارات مالی فراوانی را بر جای میگذارد.
اختری تصریح کرد: به همین منظور، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان بند سرشاخهگیر حاضر را بر اساس مطالعات، جانمایی و طراحی شرکت مهندسین مشاور طراحان البرز، توسط شرکت گرد رود صومعهسرا در حوزه پلنگرودخان به اجرا در آورد که اولین پروژه سرشاخهگیر در استان گیلان است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان خاطرنشان کرد: هدف اصلی از احداث این سرشاخهگیر، کنترل سیلاب از طریق به تله انداختن سرشاخهها و سایر آوردهای رودخانهای است.
وی با اشاره به اینکه عرض بستر رودخانه 24.6 متر و عرض بستر فعال رودخانه 18 متر است اظهار کرد: دبی پایه 1.16 متر مکعب بر ثانیه، دبی سیلابی 34 متر مکعب بر ثانیه و سوابق سیل سالیانه به طور متوسط سه مورد است.
اختری با اشاره به مشخصات و ویژگیهای بند سرشاخهگیر افزود: طول گابیون 297 متر، حجم گابیون چهار هزار و 723 متر مکعب، ارتفاع آن با پی چهار متر، عرض سرشاخهگیر 24.6 متر، طول سرشاخهگیر 22.40 متر، حجم بتن مسلح 920 متر مکعب و تعداد شمعکوبی 41 عدد به عمق چهار متر است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: در این سرشاخهگیر 41 عدد به ارتفاع 1.5 متر به کار برده شده و وزن آرماتور مورد استفاده 16.5 تن است.
نظر شما