به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،رحیم زارع در جلسه علنی امروز سه شنبه (14بهمن)مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400، گفت: رقم درآمدهای دولت در لایحه 317هزار میلیارد تومان بود که بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق به 455 هزار میلیارد تومان تغییر یافت. دولت در بخش واگذاری های داراییهای سرمایهای 252 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته بود که این مبلغ در مصوبه کمیسیون به 368 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. همچنین در مورد واگذاری داراییهای مالی دولت در لایحه 208 هزار میلیارد تومان در نظر گرفت که کمیسیون تلفیق آن را با 370 هزار میلیارد تومان افزایش داد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: جمع منابع عمومی در لایحه دولت 841 هزار میلیارد تومان بود که ما در تلفیق این مبلغ را به هزار و 194 هزار میلیارد تومان تغییر دادیم. درآمدهای اختصاصی در لایحه دولت 88 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که به 95 هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق تبدیل شد.
وی ادامه داد: منابع بودجه عمومی دولت در لایحه 929 هزار میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق بودجه به هزار و 289 هزار میلیارد تومان تبدیل شد. سرجمع بودجه شرکتها و بودجه عمومی دولت در لایحه 2 هزار و 491 هزار میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق به 2 هزار و 851 هزار میلیارد تومان تبدیل شد البته اقلامی که دو بار در بودجه شرکتها و در لایحه عمومی دولت محاسبه شده، کسر میشود و منابع بودجه کل کشور در لایحه 2 هزار و 435 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده بود که در کمیسیون تلفیق به 2 هزار و 795 هزار میلیارد تومان تغییر یافت.
نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی که در برنامه ششم توسعه 10 درصد دیده شده بود در لایحه دولت 5.9 درصد پیشنهاد شد و در مصوبه تلفیق به 8.2 درصد تغییر یافت. نسبت مالیات به کل منابع بعد از شفاف سازی ارقام در لایحه دولت 29.5 درصد پیشنهاد شد ودر مصوبه به 28.6 درصد تبدیل شد. در مورد نسبت منابع حاصل از نفت 23.7 در لایحه دولت عنوان شد که در مصوبه تلفیق به 18 درصد تغییر یافت.
وی با اشاره به سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی درلایحه بودجه اظهار داشت: در مورد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی 75 هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه پیشنهاد شد که به 46 هزار میلیارد تومان تغییر پیدا کرد یعنی 39 هزار میلیارد تومان این رقم در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری تقلیل پیدا کرد.
زارع گفت: برای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی 3 هزار و 200 میلیارد تومان و یک هزار و 300 میلیارد تومان برای فعالیتهای اجتماعی و تقویت بنیه فرهنگی در کمیسیون تلفیق اضافه شد. برای کنترل فضای مجازی توسط 26 دستگاه گفته شده 3 هزار میلیارد تومان اضافه شد همچنین معادل ریالی دو میلیون تن قیر برای راههای فرعی روستایی و روکش آسفالت معابر و بهسازی روستاها و نوسازی مدارس و ... در کمیسیون تلفیق اضافه شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: برای یارانه نان و خرید تضمینی گندم 22 هزار میلیارد تومان در لایحه دولت در نظر گرفته شده بود و در تلفیق نیز همین 22 هزار میلیارد تومان رأی موافق داده شد. همچنین برای کاهش فقر و حمایت از قانون جامع حمایت از معلولان و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران 15 هزار و 400 میلیارد تومان در لایحه دولت در نظر گرفته شده بود و در تلفیق نیز همین عدد در نظر گرفته شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1400 تاکید کرد: در لایحه دولت 5 هزار میلیارد تومان برای مسکن محرومان و همچنین رزمندگان معسر دیده شده بود که در کمیسیون تلفیق نیز همین 5 هزار میلیارد تومان تصویب شد، همچنین برای حمایت از زنان سرپرست خانوار و خانواده زندانیان 900 میلیارد تومان از محل تبصره 14 در تلفیق اضافه شد. هزینه آب، برق و گاز مشترکان کم مصرف مناطق محروم و مدارس و مساجد و پایگاههای مقاومت و کلانتریها بخشودگی پیدا کردند و هزینههای آنها در حد اجرای اصلاح الگوی مصرف رایگان است.
زارع ادامه داد: مالیات بر خانههای لوکس و گرانقیمت برای ساخت مسکن محرومین، مددجویان و تسهیلات بانکی، نوسازی مسکن روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر در لایحه دولت 90 هزار میلیارد تومان و در کمیسیون تلفیق نیز 90 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد، همچنین تسهیلات اشتغالزایی، کمیته امداد و بهزیستی با اولویت زنان سرپرست خانوار در لایحه دولت 10 هزار میلیارد تومان با بازپرداخت 5 ساله و کمیسیون تلفیق 13 هزار میلیارد تومان با بازپرداخت 7 ساله در نظر گرفته شد.
وی گفت: همچنین تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی ایثارگران 800 میلیارد تومان در لایحه تلفیق بود و هزار میلیارد تومان با بازپرداخت 5 ساله و 7 ساله تلفیق تغییر پیدا کرد. اشتغالزایی تسهیلات توسط بنیاد برکت هزار میلیارد تومان در لایحه دولت و سه هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق در نظر گرفته شد. تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی و سپاه در مناطق کم برخوردار در لایحه دولت نیامده بود که در کمیسیون تلفیق 5 هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد.
نماینده مردم آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برای وام ازدواج نیز 50 میلیون تومان مد نظر لایحه به 70 میلیارد تومان تبدیل شد و طبق تبصره آورده شده و جوانان پسر زیر 25 سال و دختران زیر 24 سال 100 میلیون تومان دریافت میکنند. به تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی، هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق اضافه شد، همچنین اشتغالزایی توسط بنیاد مسکن در مناطقی که نرخ بیکاری بالاتری دارند در کمیسیون تلفیق دو هزار میلیارد تومان اضافه شد، همچنین تسهیلات قرضالحسنه برای بیماران صعبالعلاج و زوجهای نابارور و ... از 500 میلیارد تومان در لایحه دولت به دو هزار و 500 میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق تقلیل پیدا کرد.
وی خاطر نشان کرد: اوراق مالی اسلامی پیش بینی شده در لایحه دولت برای احداث و تجهیز و تکمیل فضاهای آموزشی دو هزار میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق مقرر شد هزار و 850 را در اختیار آموزش و پرورش و 150میلیارد تومان در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گیرد.
نظر شما