اسدالله بیات، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه از ابتدای اجرای طرح بیمه هنرمندان صنایع دستی تاکنون پنج هزار و 240 نفر به اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان مراجعه نموده اند، به خبرنگار شبستان گفت: چهار هزار و 210 هنرجو موفق به دریافت کارت مهارت فنی شدهاند و تمام صنعت گران معرفی شده به سازمان تامین اجتماعی بیمه شدهاند.
وی با بیان اینکه بهار، ملایر، تویسرکان، نهاوند، اسدآباد، رزن و فامنین از جمله شهرستان هایی است که هنرمندان بیمه شده در آن مشغول به کار هستند افزود: این هنرمندان در رشتههای سراجی، سفال نقش برجسته، نقاشی روی سفال، سرمه دوزی، کندهکاری روی سفال، منبت چوب، گلیم، ساخت ساز سنتی، خراطی و گیوهبافی فعالیت میکنند.
بیات، از صادرات یک میلیون و 334 هزار و 878 دلاری تولیدات صنایع دستی این استان در آذرماه سال جاری خبر داد، و اضافه کرد: یک میلیون و 295 هزار و 958 دلار از این تولیدات به صورت رسمی و از طریق گمرک همدان به سایر کشورها ارسال شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: کشورهای فرانسه، سوئد، قطر، عراق، امارات، ترکیه، پاکستان و هلند از خریداران صنایع دستی این استان در ماه گذشته بودهاند.
وی اظهار داشت: ارزش وزنی صنایع دستی صادر شده به کشورها 332 تن است که 218 تن آن محصولات سفال را شامل میشود و تولیداتی که به صورت غیر رسمی صادر شده شامل سفال، مرواربافی، نازک کاری روی چوب، رودوزیهای سنتی و چرم است.
بیات از کاهش 44 درصدی صادرات صنایع دستی استان در آذر سال جاری خبر داد و افزود: انجام مطالعات و تامین زیرساختهای لازم برای ایجاد بازارچه و شهرک صنایع دستی در همدان با دریافت 700 میلیون ریال اعتبار به اجرا در آمده است.
وی تصریح کرد: مطالعه و ایجاد موزه سفال در شهر لالجین از دیگر مصوبات دور سوم سفرهای استانی هیئت دولت به همدان است و اجرای این طرح تاثیر چشمگیری بر بازار فروش تولیدات هنرمندان این شهر را دارد.
پایان پیام/
نظر شما