به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه خانه کتاب، بهروز ایمانی، محقق و نویسنده پیرامون برگزاری جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: کارکرد اصلی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ترغیب و تشویق نخبگان، محققان و نویسندگان است.
او در رابطه با این رویداد مهم کشور ادامه داد: محققان زیادی در کشور به کار مطالعاتی مشغول هستند که در برخی موارد هیچگونه حمایتی از آنها صورت نمیگیرد و تنها عشق، علاقه و ذوق فردی است که آنها را به کار تحقیق و مطالعه وامیدارد.
وی تصریح کرد: بنابراین، لازم است در کشور مجراهای مختلفی وجود داشته باشد که انگیزه تحقیق و تالیف را در مولف ایجاد کند. از این رو، یکی از مهمترین مجراهایی که محققان حوزهها و علوم مختلف را به کند و کاو و تحقیق، ترغیب میکند جشنوارهها و رویدادهایی از قبیل جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است.
ایمانی با بیان اینکه چنین رویدادهایی به محقق و نویسنده این پیام را میدهد که کار و اثرش مورد توجه قرار گرفته است، گفت: چنین پیامی قطعا باعث میشود که فرد با شوق و ذوق بیشتری به امور پژوهشی خود بپردازد.
این نویسنده بیان کرد: بنابراین، برگزاری چنین جشنوارهها و رویدادهایی قطعا تاثیرگذار است؛ به ویژه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که در سطح ملی برگزار شده و در سطح بینالمللی هم قابل توجه است، رویدادی است که وجه معنوی آن بیشتر از مسائل مادی و جوایز این جشنواره مد نظر شرکت کنندگان است.
او عنوان کرد: اما تجربه ثابت کرده است که جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و سایر جشنوارههای مرتبط با حوزه کتاب که در کشور برگزار میشود برای این زمینه و ترویج فرهنگ کتابخوانی کافی نیست؛ بلکه باید یک عزم و تدبیر ملی به کار بسته شود تا پیرو آن مردم و عموم افراد جامعه بیشتر و بهتر به کتاب و کتابخوانی تشویق شوند.
بهروز ایمانی در پایان گفت: از این رو، لازم است تدبیر و عزمی فراتر از برگزاری این نوع جشنوارهها و جوایز در ایران وجود داشته باشد که مردم را به سمت کتاب و کتابخانهها ترغیب کرده و آمار مطالعه را در کشور افزایش دهد. اما اکنون تنها کارکرد این رویدادها ترغیب وتشویق گروه نخبگان و فرهیختگان جامعه است.
نظر شما