بیان عشق و ارادت ویژه کردستانی ها به پیامبر اکرم (ص) در ماه ربیع الاول

مردم اهل سنت کردستان در ماه ربیع الاول (ماه مولود پیامبر) آداب و رسوم ویژه ای دارند که در طول قرون متمادی اسلامی این آداب و رسوم مورد توجه همه مسلمانان جهان قرارگرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، بیشتر مردم کردستان اهل سنت و شافعی مذهب هستند و بر اساس آموزه های دین مبین اسلام همواره در طول قرون متمادی خدمات شایان توجهی را به ارتقای علم، فرهنگ و ادب ایران اسلامی و حتی جهان اسلام ارائه کرده و علما و ادبای بسیاری را تقدیم اسلام نموده اند.


مردم مسلمان این خطه از میهن اسلامی در ایام مختلف سال به ویژه مناسبت های مذهبی همواره با شور و مشارکتی گسترده و آداب و رسومی ویژه در صحنه بوده و بر غنای فرهنگی ایران اسلامی افزوده اند.


مسلمانان اهل سنت کردستان در ماه مبارک رمضان، عید سعید فطر، نیمه شعبان یا شب برات، شب های مبارک قدر، ماه محرم و صفر و همچنین ماه ربیع الاول با برگزاری آداب و سنن مختلف همواره در پاسداشت این ایام نورانی کوشیده اند و در این میان آداب و رسوم کردستانی ها در ماه ربیع الاول که به مناسبت میلاد یگانه دردانه هستی حضرت محمد مصطفی(ص) به ماه مولود معروف است از معنویت و جایگاه ویژه ای در منظر ساکنین این خطه از میهن اسلامی برخوردار است.


آیین دف نوازی و مولودی خوانی در وصف حضرت رسول (ص) و تزیین معابر و کوچه ها و خیابان های شهر در طول ماه مبارک ربیع الاول و برپایی مراسم مولودی خوانی در همه مساجد و تکایا با حضور اقشار مختلف مردم از جمله برنامه ها و مراسماتی است که در ایام ماه ربیع الاول در اقصی نقاط کردستان برگزار می شود.


کردستانی ها بر این باورند که برگزاری آیین مولودی خوانی در منزل آنها موجب افزایش رزق و روزی و دوری درد و بلا از افراد خانواده می شود به طوریکه سعی دارند برنامه های مولودی خوانی خود را در ماه مولود انجام دهند.


البته کردستانی ها به بهانه های آغاز زندگی در منزل جدید، جشن نامگذاری فرزندان، جشن بازنشستگی، بازگشت از حج و ادای نذر نیز آیین مولودی خوانی برگزار می کنند ولی آنچه که به این نام شهرت دارد مولودی خوانی در سالروز میلاد فرخنده پیامبر است.


ماموستا سید احسن حسینی از علمای برجسته اهل سنت کردستان در خصوص مشارکت گسترده و اشتیاق وصف ناپذیر مردم متدین کردستان برای برپایی جشن های مولودی خوانی میلاد رسول اکرم(ص) به خبرنگار شبستان گفت: عشق و ارادت ویژه کردستانی ها به پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمدمصطفی(ص)و اهل بیت گرامی ایشان همواره شهره خاص و عام بوده و شعرا و ادبای اهل سنت کردستانی در طول قرون متمادی آثار بسیاری را در این خصوص به جامعه اسلامی ارائه کرده اند.


وی افزود: ماه ربیع الاول ماه میلاد رسول الله(ص) بوده و مردم مسلمان کردستان از قدیم الایام تاکنون به دلیل ارادت ویژه ای که به پیامبر(ص) داشته اند همواره در این ماه مبارک با انجام آداب و رسوم پسندیده به ابراز ارادت به محضر رسول خدا و اهل بیت ایشان پرداخته اند و اکثر برنامه ها و مناسبت های شاد زندگی خویش را در این ماه مبارک به سرانجام می رساند که می توان از این سنت های پسندیده به برپایی آیین های ازدواج جوانان اشاره کرد.


ماموستا حسینی اظهار داشت: برگزاری مراسم های مولودی خوانی با حضور گسترده مردم مسلمان کردستان در مساجد و تکایا و قرائت اشعار مذهبی به زبان های کردی، فارسی و عربی و موعظه های علما و روحانیون در خصوص سیره و مکارم اخلاقی رسول اکرم(ص) از جمله ویژگی های بارز مراسم های مولودی خوانی در استان کردستان است که می تواند نقش به سزایی در هویت بخشی و مصون سازی جوانان جامعه در برابر هجمه های فرهنگی و توطئه های شوم دشمنان اسلام ایفا کند.


وی خاطر نشان کرد: به فضل الهی مردم مسلمان کردستان همچون گذشته پرافتخار اسلامی خویش در حفظ و انجام آداب و رسوم ماه ربیع الاول و جشن های میلاد رسول الله(ص) و دیگر مناسبت های دینی حضوری فعال و گسترده داشته و امید است دستگاه های متولی امر نیز در این خصوص تمام توان خویش را به کار گیرند.


در خصوص دیگر آداب و سنن مردم کردستان در ماه مولودی پیامبر(ص) می توان به پخش نذورات و پختن غذاهای مختلف سنتی در این ایام و توزیع آن در بین اهالی محل اشاره کرد چرا که در کردستان همه مساجد توسط مردم بنا شده و در هر محل نیز به طور قطع مسجد و یا چندین مسجد و تکیه وجود دارد و در ایام مبارک ماه مولود اهالی محل به صورت خود جوش به برگزاری مراسم مولودی خوانی در مسجد و منازل همت می گمارند.


کردستانی ها بر این باور بودند که خوردن این مواد غذایی در مراسم مولودی خوانی به یقین برای آنها شفابخش بوده و با توجه به این اعتقاد صادقانه نیز برای عیادت مریضان از این خوراکی ها تحفه ای می بردند.


حضور گسترده جوانان در مراسم های دف نوازی و مولودی خوانی از جمله ویژگی های منحصر به فرد این ماه مبارک است و این حضور گسترده در قرائت اشعار مذهبی و دف نوازی جوانان متدین کردستانی در این مراسمات به اوج خود می رسد.


البته باید گفت که دف نوازان و مولودی خوانان بنا به اعتقاد دینی و ارادت ویژه به رسوم اکرم(ص) و بدون دریافت هیچ وجهی در مراسمات مولودی خوانی شرکت می کنند و با دل و جان به اجرای برنامه های مذهبی و مداحی می پردازند و این امر خود نیز منحصر به فرد و فقط در استان کردستان قابل مشاهده است.


یکی دیگر از آداب و رسوم ویژه و جالب توجه این ایام حضور گسترده بانوان و برگزاری مراسم های مولودی خوانی توسط بانوان دف نواز و مولودی خوان است به طوریکه بانوان کردستانی دوستان و همسایگان خود را در این جشن ها دعوت کرده و چند خانم هم به عنوان دف زن و مولودی خوان اشعاری را در مدح و ثنای رسول اکرم(ص) و اهل بیت ایشان به ویژه بانو فاطمه(س) و ام المؤمنین خدیجه(س) قرائت می کنند.


در پایان می توان گفت آیین مولودی خوانی در کردستان بیش از همه آداب و رسوم قدیمی این خطه از میهن اسلامی جایگاه خود را حفظ کرده است و همچنان مورد احترام و توجه مسلمانان کردستانی است به طوریکه عشق به حضرت محمد (ص) و حضور جوانان در مولودی خوانی ها مهر تأیید بر این مدعاست و دستگاه های متولی امور فرهنگی می توانند با برنامه ریزی و حمایت های منسجم خویش علاوه بر حفظ این رسوم دینی بر تقویت باورهای فرهنگی و اعتقادی جوانان جامعه بیافزایند و در برابر توطئه های دشمنان نظام اسلامی در حوزه جنگ نرم از این مشارکت گسترده و آداب و رسوم مفید و مؤثر بهره گیرند.


 پایان پیام/ 

کد خبر 102190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha