به گزارش خبرگزاری شبستان، ابراهیمی به جای خالی این همایش در ادبیات داستانی ایران اشاره کرد و گفت: من پیش از این پیشنهاد چنین همایشی را مطرح کرده بودم و خوشحالم بالاخره مسؤولان امر به فکر برگزاری این همایش افتادند.
وی تاکید کرد: جای خالی همایشی با موضوع داستان کوتاه بزرگسالان و کودکان و نوجوانان به شدت در کشور احساس میشد و برگزاری آن اتفاق خوبی است.
ابراهیمی درباره وضعیت داستان کوتاه امروز ایران عنوان کرد: این روزها بیشتر نویسندگان و خوانندگان به دنبال رمان میروند و داستان کوتاه مخاطب چندانی ندارد. اما در دهه اول انقلاب و قبل از آن به واسطه وجود نشریات و چاپ داستانهای کوتاه در نشریات، وضعیت داستان کوتاه بهتر از امروز بود.
ابراهیمی گفت: چاپ داستان کوتاه در نشریات همه دنیا مرسوم است؛ اما بعد از مدتی این کار در نشریات ما متوقف شد و یا اگر ادامه پیدا کرد با کیفیت پایین و حقالتالیف کم بود. این موضوع یکی از بزرگترین دلایل ضعف داستان کوتاه در دوره ما است.
بنابر گزارش ستاد خبری اولین همایش داستان کوتاه ایران، این نویسنده آسیبشناسی داستان کوتاه ایران را یکی دیگر از موضوعات قابل بررسی در این همایش نامید و گفت: نوشتن داستان کوتاه بر خلاف باور عامه آسان نیست، نویسندگان داستانهای کوتاه مجبورند در قالبی کوچکتر به خلق فضا و شخصیت بپردازند. اگر نویسندگان توانایی کافی نداشته باشند و در این زمینه حرفهای نباشند داستانهایی که نوشته میشوند ضعیف و بیمحتوا خواهد بود. این یکی دیگر از آسیبهای جدی وارده بر داستان کوتاه کشور ماست. این همایش باید بتواند با نگاهی عمیق و درست این آسیبها را تحلیل کند و در جهت رفع آن اقدام کند.
پایان پیام/
نظر شما