لزوم توجه به خطرات داخلی و خارجی برای حفظ کیان انقلاب

انقلاب اسلامی ایران نقطه عطفی در تغییر معادلات امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی جهان به‌شمار می‌آید، از این رو بسیاری از ابرقدرت‌های بلوک شرق و غرب که اهداف مادی‌گرایانه خود را در تضاد جدی با شکل‌گیری انقلاب اسلامی می‌دیدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، نقطه عطفی در تغییر معادلات امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی جهان به‌شمار می‌آید، از این رو بسیاری از ابرقدرت‌های بلوک شرق و غرب که اهداف مادی‌گرایانه خود را در تضاد جدی با شکل‌گیری انقلاب اسلامی می‌دیدند، از همان سالهای اولیه انقلاب ایران، تمام تلاش و همت خود را بر تضعیف و تخریب مبانی فکری و اصول عملیه انقلاب اسلامی معطوف داشتند، آنها از همان ابتدای شکل‌گیری این انقلاب تا زمان کنونی که بیش از 40 سال از آن می‌گذرد، از هیچ فتنه و دسیسه‌ای اعم از ناتوی فرهنگی، تحریم و جنگ تمام عیار اقتصادی و هجمه‌های سنگین جنگ نظامی و ... علیه کیان اسلامی و به چالش کشاندن آن خود داری نکردند، از این رو تمام تلاش خود را بر این امر معطوف داشتند که مانع شکوفایی و تثبیت آرمان‌های پاک آن در میان جوامع انسانی باشند. علی‌رغم تمام بی‌مهری‌های جهان سرمایه‌داری و استکباری علیه کیان اسلامی، باید به این موضوع توجه داشته باشیم، خطری که فرهنگ و نهضت انقلاب اسلامی را تهدید می‌نماید، تنها از سوی دشمنان خارجی تحمیل نمی‌شود؛ چرا که برخی از کاستی‌های درونی متوجه نیروی‌های داخلی است.

 
بیماری‌های مرگبار در مصاف با فرهنگ انقلاب اسلامی
 
1-فراموشی و فاصله گرفتن از آرمان‌های انقلاب اسلامی
یکی از مهمترین و خطرناک‌ترین موضوعات و مسائلی که کیان اسلامی را حتی بیشتر از فتنه و حربه‌های خارجی در معرض تهدید قرار می‌دهد؛ فراموشی و فاصله گرفتن از آرمان‌های انقلاب اسلامی است. شاید برخی افراد این چنین ساده اندیشانه فکر کنند که هدف از شکل‌گیری انقلاب اسلامی تنها برکنار کردن شاه از تخت پادشاهی بود، این در حالی است که انقلاب اسلامی علاوه بر این صورت ظاهری، دارای یک سیرت و باطن الهی و قرآنی بود که آرمان‌های ناب اسلامی آن تلاش داشت نه فقط دنیای مادی جامعه انسانی را سامان دهد، بلکه تلاش داشت با فرهنگ و گفتمان‌سازی سبک زندگی قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) سعادت ابدی را برای جامعه انسانی به ارمغان آورد. آرمان‌هایی از جنس فراگیری معنویت، فراگیر کردن عدالت و آماده سازی جامعه برای برپایی حکومت صالحان، دفاع از مظلومان و مستضعفان جهان و...
 
2-غرب‌گرایی و تکیه بر ابرقدرتهای جهانی
یکی از پیچیده‌ترین و خطرناک‌ترین بیمارهایی که به طور جدی کیان اسلامی را در معرض تهدید و فروپاشی قرار می‌دهد، فراموشی آیات الهی و تکیه کردن بر کشورهای استکباری و سرمایه‌داری است؛ موضوع بسیار مهمی که می‌تواند علاوه بر امنیت، استقلال و اقتدار ایران اسلامی را در معرض تهدید و تضعیف قرار دهد. علی رغم تمام سفارش‌ها و تأکیدهای قرآنی که جامعه اسلامی باید از آن برخوردار بوده و خود را ملزم به رعایت آن نمایند،[1] متأسفانه برخی از احزاب و گرایش‌های سیاسی و اجتماعی تمام تلاش خود را صرف این موضوع می‌کنند که دست نیاز به سوی این کشورها دراز نمایند، این در حالی است که در مدت 40 سال گذشته از هیچ ظلم و ستمی علیه مردم ایران دریغ نورزیده‌اند، ولی با این وجود چشم امید غرب گرایان داخلی به جای مدد گرفتن از امدادهای الهی و تقویت نیروی داخلی به ابرقدرت‌های جهانی بوده و به دنبال استغاثه به آنها هستند.  
 
3-فخر فروشی، کاخ نشینی و ثروت‌اندوزی
از موضوعات بسیار مهمی که به طور جدی می‌تواند افکار عمومی  را نسبت به انقلاب اسلامی و آرمان‌های پاک آن بدبین نماید، کاخ نشینی مسئولین و فاصله گرفتن آنها از ساده زیستی است. به طور قطع تاریخ فراموش نخواهد کرد، از ایرادهای جدی انقلابیون به رژیم ستم شاهی، تجمل‌گرایی، کاخ نشینی، و بی‌توجهی به کوخ نشینان کشور بود. در واقع انقلابیون به این مطلب تأکید ویژه داشتند که رژیم سفاک ستم شاهی با سوء مدیریت خود به نوعی فاصله طبقاتی  ناعادلانه را در میان اقشار مختلف جامعه رواج می‌داد. حال در زمان کنونی بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی نباید برخی از مسئولین به نوعی گرفتار واپسگرایی شده و خود را به جاهلیت کهن باز گردانند.
 
4-فراموش کردن فرهنگ و کار جهادی
بدون شک اگر در سال 57 مردم ایران توانستند با مدیریت و رهبری امام خمینی(ره) معجزه قرن را رقم بزنند. این امر مدیون داشتن ایمان راسخ به امدادهای غیبی و همچنین تقویت و فراگیر شدن فرهنگ و کار جهادی بود. فرهنگ  و کار جهادی موجب شده بود که همه مردم با مال و جان خود برای شکل‌گیری انقلاب اسلامی در وسط میدان جهاد حاضر شوند.[2] مردم مؤمن و متعهد به آرمان‌های قرآنی تمام همت و تلاش خود را به این امر اختصاص داده بودند که  با حضور به موقع و مسئولیت‌مدارانه و بدور از هر گونه گرایش مادی و تمایلات نفسانی حکومت دینی و اسلامی رخ  زیبای خود را به مردم و جامعه نشان دهد. در زمان کنونی نیز برای دست‌یابی به آرمان‌های قرآنی هر گونه فاصله گرفتن از فرهنگ جهادی می‌تواند آن حرکت انقلابی را دچار سستی و تضعیف نماید.
 
نویسنده: علی بیرانوند
 
پی نوشت ها:
[1]. سوره مبارکه هود، آیه 113. «وَ لا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَ ما لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِياءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ؛ و بر ظالمان تكيه ننماييد، كه موجب مى‏شود آتش شما را فرا گيرد؛ و در آن حال، هيچ ولىّ و سرپرستى جز خدا نخواهيد داشت؛ و يارى نمى‌‏شويد»
[2]. سوره مبارکه صف، آیه 11. « تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُجاهِدُونَ في‏ سَبيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ؛ به خدا و رسولش ايمان بياوريد و با اموال و جانهايتان در راه خدا جهاد كنيد؛ اين براى شما (از هر چيز) بهتر است اگر بدانيد!»
کد خبر 1021645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha