به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حجت الاسلام محمد صالحی، مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان در مراسم افتتاح پروژه های عمرانی اداره کل اوقاف و امور خیریه و تجلیل از هیئت امنای بقاع متبرکه استان همدان در باغ بهشت همدان گفت: وقف یکی از عالی ترین فرهنگ جامعه اسلامی است که اسلام با ظرافت وارد این بحث شده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ وقف در حال فراموشی بود که با پیروزی انقلاب احیای موقوفات شروع شد، افزود: احکام وقف ظریف ترین احکام است و وقف را هیچ کس نمی تواند خرید و فروش کند و یا به ارث ببرد.
وی با بیان اینکه وقف فقط در خدمت جامعه و فرهنگ و تعالی است، تصریح کرد: زیبایی های وقف باید منعکس شوند تا مردم با شوق بیشتر و آگاهی افزون تر به این امر سوق داده شوند.
مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به اختصاص 13 تخت بیمارستان برای 13 بیمار نیازمند در ملایر خاطرنشان کرد: در کبودراهنگ از اول ماه محرم تا صفر مراسم روضه خوانی از محل موقوفات برگزار می شود.
حجت الاسلام صالحی با بیان اینکه بسیاری از موقوفات در زمان قبل از انقلاب واگذار شده بود، افزود: بر اساس فتوای امام راحل و قانون مجلس بسیاری از موقوفات به سازمان برگشت و بسیاری از موقوفات همچنان بلا تکلیف است.
وی تصریح کرد: امروز وظیفه خبرنگاران و اصحاب رسانه تبیین جایگاه واقعی وقف و شناساندن اثرات مطلوب وقف در جامعه است و افزایش بینش مردم در زمینه وقف موجب ارتقاو توسعه موقوفات در جامعه می شود.
وی با اشاره به وجود موقوفات در سطح این استان اظهار داشت: 481 موقوفه در استان درآمدزا و تعداد هزارو 525 موقوفه نیز انتفاعی است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در ادامه گفت: درآمد اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان در 9 ماهه نخست امسال 26 میلیارد ریال بوده است که قسمت اعظم از این در آمد ها در راستای نگهداری وحفظ موقوفات هزینه شده است.
حجت الاسلام صالحی با بیان اینکه آمار وقف در استان همدان با کاهش روبرو است، افزود: از محل اجرایی نیت واقف کار های خیر و عامل منفعه از جمله کمک به نیازمندان مستمندان، اطعام نیازمندان،کمک به مدارس دینی، کمک هزینه ازدواج ،ک مک هزینه خرید جهزیه، برگزاری کلاس های آموزش قرآن و مسابقات قرآنی، انجام مراسمات دینی در اعیادو مناسبت های مذهبی انجام می شود.
وی با اشاره به برگزاری برنامه های متعدد در سطح این استان در هفته وقف تصریح کرد: بیش از 18 عنوان فعالیت در هفته وقف در بقاع و اماکن متبرکه در سطح استان اجرا شد که افتتاح پروژ های عمرانی موقوفات، غبار روبی و عطر افشانی بقاع شاخص استان، برنامه عزاداری در ایام 28 صفر و شهادت امام رضا(ع)، تجلیل از هیات امنا بقاع متبرکه، بر پایی نمایشگاه میعاد گاه عاشقان در سطح استان و افتتاح مسکن زوج های جوان از برنامه های شاخص هفته وقف در استان همدان است.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به احیای فریضه وقف و تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی در ادامه گفت: معاونت فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برنامه سال 90 را با 33 عنوان برنامه آغاز و هم اکنون 70 درصد انتظارات ما در مباحث فرهنگی به اجرا درآمده است.
حجت الاسلام محمد احمدوند تصریح کرد: نیات واقفین از دغدغه های اوقاف استان است که باید نیات واقفین را به سمت اجرای برنامه های فرهنگی و قرآنی سوق دهیم.
وی با بیان اینکه نیات فرهنگی متنوعی در استان همدان وجود ندارد، افزود: استان همدان نیازمند هشت نیت فرهنگی برای اجرای وقف است که شاخص این نیات، نیات قرآنی است.
وی با بیان اینکه مهمترین دغدغه اداره اوقاف و امور خیریه استان تامین هزینه های این دوره از مسابقات بود، تصریح کرد: در این زمینه واقفین نیاتی ندارند و باید واقفین در این زمینه ورود پیدا کنند.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه امسال مراکز فرهنگی قرآنی در بقاع متبرکه راه اندازی شد، گفت: 45 مرکز از 80 مرکز فرهنگی در بقاع متبرکه راه اندازی شد که این تعداد مستعد انجام کار های فرهنگی در سطح استان هستند.
حجت الاسلام احمدوند تصریح کرد: در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی برنامه های شاخصی از جمله برگزاری مسابقات قرآنی ،اقامه نماز جماعت در بقاع متبرکه، پاسخگویی به مسائل شرعی، تشکیل حلقه های معرفت در سطح بقاع متبرکه انجام شد.
پایان پیام/
نظر شما