عدم افزایش قیمت حامل های انرژی/ اولویت کمیسیون انرژی اصلاح قانون شورای عالی انرژی است

نخعی گفت: اصلاح قانون شورای عالی انرژی یکی از اولویت های کمیسیون انرژی است، همچنین برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی در مجلس وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مصطفی نخعی» امروز (8 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اولویت های کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: یکی از طرح های بسیار مهمی که در کمیسیون انرژی مطرح شده است، حمایت از صنعت پتروپالایشگاهی در کشور است که در مجلس قبل نهایی نشد اما این طرح از روزهای نخست تشکیل مجلس، یکی از اولویت ها بود.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای حمایت از پتروپالایشگاه ها جلسات متعددی برگزار و با اصلاحات در کمیسیون انجام شد، افزود: حمایت از بحث خوراک پتروپالایشگاه ها تقریبا نهایی شده و منتظر ارائه در صحن علنی مجلس است.

 

وی با اشاره به تدوین رمز ارزها، گفت: این مورد یکی دیگر از اولویت های کمیسیون انرژی است که دولت یک آیین نامه برای ساماندهی رمز ارزها تصویب کرده است، طرحی برای مدیریت رمز ارزها ارائه شده که در حال بحث و تبادل نظر است.

 

وی ادامه داد: کمیته ای در کمیسیون انرژی برای بررسی دقیق تر این موضوع عرضه شده اما تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است اما با توجه به مشکلاتی که این حوزه دارد، می توان گفت که رمز ارزها خیلی در اشتغال کشور تأثیر گذار نیستند.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دستگاه های ارز دیجیتال از تکنولوژی های قدیمی و فرسوده استفاده می کنند، افزود: این دستگاه ها مصرف انرژی بالایی دارد و اگر این موضوع تبدیل به قانون شود، کشور به محلی برای استفاده از دستگاه های انرژی بر و فوق العاده با تکنولوژی پایین تبدیل می شود لذا این نگرانی در کمیسیون وجود دارد البته که تصمیم نهایی در خصوص آن گرفته نشده است.

 

وی تصریح کرد: اکنون 13 درصد مصرف برق تهران در همین رمز ارزها استفاده می شود، بنابراین باید فکری برای این موضوع شود چراکه موضوع خاموشی ها را در کشور داریم.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تولید گاز در کشور روند رو به رشدی دارد و حدود هزار میلیون متر مکعب گاز به صورت خام تولید می شود، گفت: حدود 820 میلیون مترمکعب مصرف می شود.

 

نخعی گفت: مصارف در سال جاری به شکل غیرقابل منتظره ای افزایش پیدا کرده و برخی از خاموشی ها به دلیل افزایش مصرف است، لذا با افزایش مصرف گاز خانگی، سهم گاز نیروگاه ها کاهش پیدا می کند و نیروگاه ها باید با سوخت مایع اداره شوند و با خاموشی های مکرر مواجه می شویم.

 

وی بیان کرد: نباید مشکل را به گردن مردم انداخت، باید دید اما سازمان ها به وظایف خود عمل کرده اند؟ که از مردم انتظار دارند مصرف را کاهش دهند. واقعیت این است که خیلی از سازمان ها توپ را در زمین مردم می اندازند اما برخی وزارتخانه ها الگوی مصرف را به درستی عمل نکردند که برخی از دلیل آلودگی هوا هم همین مورد است.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه قوانین خوبی در خصوص هوای پاک داریم، بیان کرد: اما بسیاری از وزارتخانه ها و سازمان وظایف قانونی خود را عمل نکرده اند لذا یکی از برنامه های کمیسیون پیگیری همین موارد است.

 

نخعی تصریح کرد: از خلأ کشور رنج می بریم و آن مدیریت صحیح حوزه انرژی کشور است چراکه همتی برای تصمیم گیری های کلان در دولت نمی بینیم در صورتی که رسالت شورا عالی انرژی کشور این است حوزه کلان انرژی کشور و انرژی ها و آلودگی هوا را مدیریت و رصد کند که متاسفانه این اتفاقات نمی افتد.

 

وی با اشاره به خاموشی صنایع خسارت های زیادی را به همراه داشته است، گفت: با توجه به شناختی که شرکت های انرژی از مصرف کنندگان دارند، باید از قبل برنامه ریزی های لازم صورت می گرفت شرکت های توزیع برق استانی باید توجه بیشتری داشته باشد و این گونه صنایع هم باید مشخصات خود را در اختیار نیرو قرار دهند تا شامل خاموشی یا مشکلات نشوند.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اصلاح قانون شورای عالی انرژی یکی از اولویت های کمیسیون انرژی است، همچنین برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی در مجلس وجود ندارد.

 

نخعی بیان کرد: بر اساس پیگیری های انجام شده و بعد از کار کارشناسی مجوز نخستین پایانه نفتی صادراتی شرق کشور در شهر نهبندان با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شد که اتفاق مهمی بود.

 

وی در توضیح اینکه چرا شهرستان نهنبدان برای تاسیس پایانه نفتی صادراتی انتخاب شده است، گفت: نهبندان جنوبی ترین شهر استان است از طرفی نزدیک ترین شهرستان به مراکز عمده ذخیره سوخت استراتژیکی کشور از جمله کرمان و ستاره خلیج فارس  است.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی وجود پایانه صادراتی را در نهبندان به لحاظ امنیت و اشتغال مهم عنوان و تصریح کرد: این پایانه کمک بزرگی به ذخایر سوختی کشور می کند.

 

نخعی با  اشاره به اینکه تفاهم دیگری که با وزارت نفت انجام داده ایم، گفت: طولانی ترین مرز را با کشور افغانستان داریم که بادی از این فرصت برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی بهره بگریم لذا انبار نفت بیرجند را پیگیری کردیم و این انبار  در لیست انبارهای صادراتی کشور قرار می گیرد.

 

وی ادامه داد: انبار نفت بیرجند محرکی برای استان و توجیهی برای اینکه در آینده انتقال فرآورده های نفتی را از طریق خط لوله را بتوانیم دنبال کنیم، هست؛ همچنین وجود این انبار توجیه پذیر بودن انتقال خط نفتی به استان را دارد که از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه انرژی؛ تعرفه گرمسیری نهبندان را توانیر تأیید کرده است، ادامه داد: این مهم یکی از خواسته های به حق مردم است که در نهایت مصوب شد؛ همچنین تعرفه سردسیری گاز شهرستان سربیشه با توجه به اینکه این شهرستان سردترین نقطه کشور هست، نیز در حال پیگیری است.

 

نخعی با بیان اینکه انتقال برق به منطقه شاهکوه نهبندان در حال پیگیری است، تصریح کرد: تفاهم نامه ای بین توانیر و ایمیدرو منعقد شده است، برق دار شدن شاهکوه کمک بزرگی به ایجاد زیرساخت معدنی دارد.

 

وی تصریح کرد: قانونی برای رایگان شدن حامل های انرژی برای مناطق مرزی هنور نداریم، اما برای افراد کم مصرف در حوزه آب، برق و گاز  موضوع رایگان شدن حامل ها در حال عملیاتی شدن است.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به  موضوع انتقال آب از دریای عمان، عنوان کرد: انتقال آب از خلیج فارس به کرمان انجام شده است، اما ما پیگیر موضوع انتقال آب از استان کرمان به خراسان جنوبی هستیم؛ برای طرح انتقال آب از دریای عمان به سه استان مطالعات انجام شده اما به دلیل کمبود اعتبار هنوز اجرایی نشده است.

 

نخعی با اشاره به اینکه انرژی های تجدیدپذیر همانند باد و خورشید یکی از پتانسیل های استان خراسان جنوبی است، گفت: در این زمینه دولت نقش حمایتی دارد و سرمایه گذاران بخش خصوصی باید در این زمینه  سرمایه گذاری کند.

 

وی از سرمایه گذاری شستا برای اجرای نیروگاه 25 مگاواتی نیروگاه بادی در نهبندان خبر داد و گفت: این مورد  در در سفر مسئولان وزارت تعاون پیگیری  شد.

 

وی بازگشایی جاده شهداد_ نهبندان را یکی از اولویت های کاری خود در مجلس عنوان کرد و افزود: بر اساس قول های وزارت راه و برنامه ریزی های انجام شده این جاده تا تابستان سال آینده بازگشایی خواهد شد، همچنین برای روکش مسیر نهبندان- سربیشه به طول 50 کیلومتر و 50 کیلومتر مسیر سربیشه- ماهیرود پیگیری های لازم انجام شده و ادامه دارد.

 

وی عنوان کرد: برای دوبانده سازی 120 کیلومتر مسیر سربیشه به ماهیرود مقرر شد بانک تجارت 100 میلیارد تومان برای احداث این جاده؛ سرمایه گذاری کند که به زودی عملیاتی خواهد شد.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در خصوص احداث 30 کیلومتر جاده درح به نهبندان که جزو مطالبات چندین ساله مردم منطقه هست، گفت: این راه اولویت ما هست و مقرر شد با همکاری سازمان راهداری و عشایری این جاده استراتژیک مرزی احداث شود.

 

نخعی بزرگترین مشکل استان را تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی و عشایری  عنوان و تصریح کرد: این موضوع را چندین ماه پیگیری کردیم که با مشارکت بانک ها و وزارت نیرو برای تکمیل همه مجتمع های آبرسانی استان؛ مقرر شد سه بانک رفاه، صادرات و ملی مبلغ 300 میلیارد تومان و وزارت نیرو هم 200 میلیارد تومان مساعدت کنند.

 

وی بیان کرد: برای نخستین بار از محل اعتبارات مسئولیت اجتماعی نفت، برای دو شهرستان سربیشه و نهبندان 50 میلیارد ریال برای بهبود سرانه ورزشی اخذ کردیم که با اختصاص آن پنج زمین چمن مصنوعی در نهبندان و سه مورد در سربیشه احداث خواهد شد.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه با اشاره به طرح منطقه ویژه اقتصادی نهبندان، گفت: این طرح موضوع خیلی مهمی است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

 

نخعی بیان کرد: در ارتباط با بازارچه دوکوهانه پیگیری های متعددی از سه کمیسیون مشترک ایران و افغانستان، برای بازگشایی این گذرگاه مرزی انجام شد، در مورد بسته بودن این مرز از وزیر کشور سوال شد،  برای بازگشایی این بازارچه دیدار حضوری با وزارت امور خارجه داشته ایم و موضوع از سه طریق وزارت کشور، وزارت امور خارجه و وزارت  نیرو در حال پیگیری است.

 

وی با اشاره به  سفر اخیر خود به کشور افغانستان، گفت: در این سفر دیدارهای متعددی با رئیس مجلس سنا، کمیسیون های اقتصادی و عمران وزیر تجارت انجام و بازگشایی گذرگاه های مرزی پیگیری شد.

 

نماینده مردم شهرستان های نهنبدان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور افغانستان در ارتباط با دیپلماسی انرژی بین دو کشور موضوعاتی مطرح شد، گفت: ما آمادگی خود را برای گاز رسانی به این کشور اعلام کردیم.

 

نخعی در ادامه به طرح توسعه نهبندان و مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 1378 در نهبندان اشاره کرد و گفت: در سال های اول 50 درصد اعتبار این طرح تخصیص یافت ولی در سال های اخیر اعتبارات به صورت قطره چکانی اختصاص یافت؛ برای طرح توسعه نهبندان با وزیر کشور مکاتبه ای داشته ایم تا گزارش دقیقی از این طرح را برای پیگیری های بعدی در اختیار ما قرار دهند.

 

وی با بیان اینکه پرورش شتر یکی از مهمترین استعدادهای منطقه نهبندان است، عنوان کرد: 10 درصد جمعیت شتر کشور در نهبندان است لذا بنیاد برکت در زمینه طرح هاب شتر در نهبندان اقدامات خوبی انجام داده است که موضوع احداث کارخانه شیر شتر در این منطقه هم پیگیری خواهد شد.

 

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوزه بهداشت و درمان نهبندان، بیان کرد: پروژه اورژانس نهبندان در ابتدا فاقد هرگونه اعتباری بود که با سفر معاون وزیر بهداشت به شهرستان اعتبارات بسیار خوبی اختصاص یافت و اکنون هشت میلیارد تومان اعتبار در حساب دانشگاه وجود دارد و برای تکمیل آن هیچ مشکل اعتباری نداریم اما درخواست داریم  مجموعه دانشگاه علوم پزشکی هرچه سریعتر نسبت به تکمیل آن اقدام کند.

 

نخعی تصریح کرد: یک میلیارد تومان برای تکمیل پانسیون پزشکان نهبندان اختصاص یافت و برای بیمارستان های دو شهرستان نهبندان و سربیشه دو دستگاه های اکسیژن ساز خریداری و نصب شده است.

 

 

 

کد خبر 1020359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha