آسیب شناسی باید جزء پژوهش های مستمر هر مجموعه باشد

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با تاکید بر لزوم ارتباط متقابل میان مراکز پژوهشی، استمرار آسیب شناسی در بخش پژوهش را الزامی دانست.

به گزارش خبرگزری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد مبلغی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، امروز(15 دی) در نشست مقدماتی "هم اندیشی مراکز دین پژوهی" گفت: مراکز پژوهشی باید با هم تبادل نظر داشته باشند و ارتباطات خود را قوی تر کنند.
 

وی افزود: دستیابی به اخلاق پژوهشی، شکل دهی به اخلاق پژوهشی، کوتاهی زمان پژوهش و توسعه علم چهار نتیجه کلان این ارتباط است.
 

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گفت: اگر اخلاق پژوهشی توسط پژوهشگران و مراکز فعال در این زمینه رعایت نشود، نتایج معکوس حاصل می شود که برای گریز از این فرآیند باید اول تعریف کاملی از اخلاق پژوهشی داشته باشیم و سپس تلاش شود تا آن را به فرهنگ پژوهشی در کشور تبدیل کنیم.
 

وی ادامه داد: اخلاق پژوهشی و پژوهش یک رابطه متقابل دارند که این ارتباط متکامل هم هست و رعایت آن باعث رفع ترس از پژوهشگر می شود.
 

حجت لاسلام ربانی، با تاکید بر لزوم ارتباط برنامه ریزی شده میان مرکز پژوهشی افزود: فایده دوم این تعامل تبادل علمی است که میان پژوهشگران اتفاق می افتد و در پاره ای موارد از موازی کاری ها و یا صرف زمان های بلند مدت برای موضوعات همگرا جلوگیری می کند.
 

وی خاطرنشان کرد: آنچه که یک نهاد را زمین گیر می کند، آسیب های آن است و آنچه که همین نهاد را نابود می کند، بی توجهی به این آسیب هاست.
 

وی گفت: هیچ فردی به غیر از پژوهشگران یک مجموعه نمی تواند آسیب های آن مجموعه را شناسایی کند و ناقدانه نسبت به رفع موانع پژوهشی مجموعه خود اقدام کند ولی مهم ترین مسئله در این خصوص این است که متاسفانه ما باهم تبادل نظر نکرده ایم و این در حالی است که آسیب شناسی باید بخشی از پژوهش های مستمر هر مجموعه باشد.
 

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ادامه داد: به اجماع رسیدن اندیشمندان از موارد مهم و کلیدی در توسعه علوم مختلف در هر حوزه ای است.
 

وی تصریح کرد: خاصیت و فایده اساسی همزیستی علمی و تسکیل خانواده پژوهشی این است که به هر مجموعه ای این امکان را می دهد که ایده ها و ابتکارات با ضریب بیشتری به علم تبدیل شوند.
 

حجت الاسلام ربانی، افزود: ایجاد ادبیات خاص و ایجاد مسائل جدید در علم از مهم ترین عوامل در توسعه علوم است.
 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز همان ابداعات علمی ناچیزی هم که صورت گرفته، برجسته و معرفی نشده و به طور مثال بسیاری از مسائل مستحدثه وجود دارد که با وجود تذکر از سوی علما چون به صورت علمی وارد فقه نشده به جواب مورد نظر نرسیده است.
 

پایان پیام/


 

کد خبر 10202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha