استمرار مراقبت های بهداشتی، حفظ دستاوردهای جهاد همه جانبه در دوران سخت کرونایی است

تداوم و استمرار مراقبت های بهداشتی و همکاری آحاد جامعه در جلوگیری از خیز خطرناک کرونا، در حقیقت حفظ دستاوردهای جهاد همه جانبه در دوران سخت کرونایی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حدود یک سال از شیوع بیماری کرونا (کووید 19) می گذرد؛‌ سال گذشته بود که بیماری عجیبی در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد؛ بیماری که با عوارض تنفسی همراه بود و بعد از مدت خیلی کوتاهی تمام جهان را درگیر کرد.

 

 

 

این بیماری اوایل خود را با علائمی همچون علائم سرماخوردگی عادی از جمله تب و لرز، سرفه خشک، تنگی نفس، احساس خستگی، بدن درد و مشکلات حاد تنفسی نشان داد اما کم کم جهش پیدا کرده و علائم گوارشی و علائم دیگری نیز به آن اضافه شد و برخی از افراد هم با هیچ علامتی یا فقط با علائم خفیف به بیماری مبتلا شدند.

 

 

در این راستا وزارت بهداشت، کادر درمان و بهداشت، پرستاران، پزشکان و ... درگیر این بیماری و مراقبت از بیماران بدحال شدند و تاکید کردند افرادی با بیماری زمینه ای(دیابت، سرطانی، قلبی و عروقی و ...)، افراد با سن بالا، کودکان و ... در معرض بیشتر این بیماری هستند و مردم باید مراقب باشند.

 

 

در کشور ما همه کاسبان، بازاریان و اصناف با اعلام ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی موقت صنوف دست به دست هم دادند و با اینکه متضرر از این بیماری شدند تا حدودی جلوی شیوع هر چه بیشتر این بیماری را گرفتند و هیئت های مذهبی و گروه های جهادی و همه کسانی که می توانستند کمک کنند در این راستا جهادی به میدان آمدند.

 

 

 

کادر درمان و بهداشت در این مدت تلاش های زیادی را برای جلوگیری از شیوع بیماری انجام داد و حتی در این مدت نیز تعدادی از کادر درمان به عنوان مدافعان سلامت جان خود را از دست دادند.

 

 

از دیگر سو با وجود همه تحریم ها و تهدیدات دشمنان علیه کشور دانشمندان جوان ایرانی موفق به تولید واکسن کرونا شدند و به طور آزمایشی روی چند نفر از هم وطنان آزمایش شد و نتایج هم موفقیت آمیز بود‌

 

 

دکتر نمکی، وزیر بهداشت در سفر به کرمان با قدردانی از نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران در همکاری با وزارت بهداشت در بحران کرونا گفت: در اوج تحریم ظالمانه و با خزانه و بانک مرکزی نسبتاً تهی 10 به یک از دنیا جلو افتادیم.

 

 

 

وی با اشاره به طرح شهید سلیمانی در راستای قطع زنجیره کرونا ادامه داد: ما طی 50 روز از یک وارد کننده ماسک به تولید کننده و صادر کننده تبدیل شدیم.

 

 

 

استان کرمان نیز مانند استان های دیگر از همان ابتدا شیوع بیماری درگیر شد و تاکنون 3 پیک را پشت سر گذاشته است اما نگرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از خیزش و پیک جدید کرونا است که در آخرین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در تاریخ (4 بهمن) صراحتاً اعلام کرد «میزان مثبت شدن تست های ما رو به افزایش و میزان ورودی و خروجی بیمارستانی ما برابر است بنابراین نباید نسبت به این مسئله عادی انگاری کرد و مردم باید بیشتر رعایت کنند».

 

 

 

وی همچنین بیان کرد: در طرح شهید سلیمانی که با هدف قطع زنجیره کووید 19 و کاهش بستری و کاهش مرگ و میر در حال اجرا است، سه رکن اساسی بیماریابی زود هنگام، شناسایی زودرس و اطمینان از قرنطینگی وجود دارد.

 

 

 

متاسفانه استان کرمان تاکنون بیش از 2 هزار و 400  نفر مرگ و میر ناشی از این بیماری را داشته است اما با تلاش های کادر درمان و بهداشت، استان از وضعیت قرمز(هشدار) به وضعیت زرد و آبی رسیده که این نتیجه تلاش کادر درمان و همکاری و همراهی مردم بوده است.

 

 

در حال حاضر 15 شهرستان کرمان شامل ارزوئیه، انار، بردسیر، بم، رابر، راور، رودبار، ریگان، شهربابک، عنبرآباد، فهرج، قلعه گنج، نرماشیر، فاریاب و کهنوج در وضعیت آبی و 8 شهرستان نیز شامل بافت، جیرفت، زرند، رفسنجان، کوهبنان، کرمان، سیرجان و منوجان در وضعیت زرد هستند.

 

 

بنابراین عادی انگاری و عادی پنداری این بیماری در مردم باعث پیک جدید در کشور و استان می شود و مردم هنوز هم باید فاصله گذاری اجتماعی، ماسک و شستشوی مرتب دست ها را انجام دهند و از دورهمی خانوادگی بپرهیزند تا سال آینده در کنار عزیزان خود سالی خوب و خوش داشته باشند.

کد خبر 1019775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha