لوح های خطی تمدن جیرفت، همچنان ناخوانا

چها لوح خطی کشف شده در محوطه های باستانی جیرفت همچنان ناخوانا باقی مانده و خط شناسان موفق به رمزگشایی از آنها نشده اند.

خبرگزاری شبستان// کرمان جنوبی

 

پس از کاوش های باستانشناسی و حضور دیرینه شناسان معروف دنیا در جیرفت (اوایل دهه هشتاد) تنها چیزی که می توانست وجود تمدن را در این منطقه به ثبوت برساند خط بود که شک کارشناسان را در مورد این تمدن به یقین تبدیل کند.


پس از آن و با کشف چهار لوح خطی که به اذعان کارشناسان احتمالا فرمان شاهی می باشند و به هیچ خطی در دنیا شباهت ندارند تمدن جیرفت به بهشت گمشده باستانشناسان تبدیل شد، اما همچنان این خطوط ناخوانا مانده و رمز آن گشوده نشده است.

 

با کشف لوح های خطی که از همه خط های باستانی شرق کهن تر است به فرهنگ و تمدن جیرفت هویتی مستقل پیدا کرد و به بهشت گمشده باستانشناسان تبدیل شد؛ یکی از این لوح ها دارای پنج سطر نوشته است و در هر سطر 12 واژه به کار رفته است.

 

هالی پیتمن باستان شناس برجسته آمریکایی که چند فصل در این منطقه به کاوش پرداخت در این باره گفته است: کاوش های باستان شناسی در این منطقه منجر به ثبوت مراتب شهر نشینی و آیین ها باستانی در این منطقه شده است اما باید خط که کامل کننده این حلقه برای اثبات یک تمدن باستانی است در این منطقه یافت می شد تا این زنجیره کامل شود.

 

نادر علیدادی سلیمانی، مسئول پایگاه میراث فرهنگی حوزه هلیل رود در این خصوص گفت: خط کشف شده بر روی لوح های موجود بسیار ابتدایی است، و رمزگشایی آن کار ساده ای نیست و تاکنون خط شناسان معروف دنیا موفق به خواندن آن نشده اند.


وی خاطرنشان کرد: این خطوط شامل علائم هندسی هستند که کنار هم قرار گرفته و خط جدا کننده ای بین هر سطر قرار دارد و لوح ها مربوط به یک دوره زمانی نیستند.


سلیمانی افزود: هر چهار لوح خطی موجود از تپه کنار صندل بیرون آمده و کشف آنها ممکن است سال ها طول بکشد و ویا شاید هیچ زمان محقق نشود.
 

پایان پیام/

کد خبر 101933

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha