ریشه موفقیت بورس همیشه در ثبات اقتصادی است

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ریشه موفقیت بورس همیشه در ثبات اقتصادی و امیدواری است گفت: قیمت‌گذاری دستوری در همه موارد به ویژه نرخ بهره و نرخ ارز، این بازار را دچار مشکل کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در برنامه «گفتگوی اقتصادی» درمورد نقش دخالت های بیرونی در ریزش بورس گفت: بورس مانند دماسنج یا آئینه ای است که در همه اقتصادها وجود دارد و اثر تصمیمات اقتصادی در آن دیده می شود.

او افزود: اگر تصمیمات اقتصادی به نفع فعالان بنگاه ها باشد شاخص ها بالا می روند و تأییدی بر آن تصمیمات است همانطورکه پایین آمدن شاخص ها نیز نشانه اشتباه بودن تصمیمات است.

این کارشناس بازار سرمایه تصمیمات اقتصادی پنج ماهه اول امسال را تصمیمات خوبی دانست و گفت: مجموعه این تصمیمات فضا را برای سرمایه گذاری مولّد و آرامش اقتصادی فراهم کرد اما به تدریج تصمیمات کاملاً برعکس شد و شرایط از مردادماه تغییر کرد.

دارابی با بیان اینکه ریشه موفقیت بورس همیشه در ثبات اقتصادی و امیدواری است افزود: قیمت گذاری دستوری در همه موارد به ویژه نرخ بهره و نرخ ارز، این بازار را دچار مشکل کرده و این درحالیست که کشورهای دنیا این کار را به خود بازارها واگذار می کنند.

او که مدیرعامل یکی از شرکت های سبدگردانی است در ادامه این «گفتگوی اقتصادی» سیاست کاهش نرخ ارز را اشتباه دانست و گفت: ما با این کار عملاً اقتصاد بنگاه ها را به خطر می اندازیم، واردات را بالا می بریم و صادرات را هم کم می کنیم و نهایتاً دچار زیان و خسارت می شویم.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه تعیین دامنه نوسان تاثیر خاصی بر بازار ندارد افزود: هرچه قدر که دامنه نوسانات را کوچکتر کنیم اوضاع بدتر می شود؛ در واقع وقتی دامنه نوسانات و حجم مبنا تعیین می کنیم مردم صف فروش تشکیل می دهند و اوضاع به هم می ریزد.

در ادامه، دکتر یاسر فلاح، مدیرکل سابق روابط عمومی سازمان بورس درمورد ریزش بازار بورس و دخالت های دولت گفت: رفتن رئیس قبلی سازمان بورس به این معنا نبود که بورس عملکرد موفقی نداشت.

وی افزود: با روانه شدن حجم بسیار زیادی از نقدینگی ها به سمت این بازار در دی و بهمن 98 ، شرایط طوری شد که پیشران رشد بورس در اقتصاد کشور نقدینگی و عامل پول قرار گرفت و هیچ نوع عامل بنیادی در رشد بورس در آن تاریخ دخالت نداشت.

کارشناس و پژوهشگر علوم مالی خاطرنشان کرد: در شرایطی که بورس فارغ از همه عوامل تحریمی و کرونایی شروع به رشد کرده بود عده ای معتقد بودند که نباید با کاهش دامنه نوسانات بورس جلوی رشد غیرمنطقی بازار گرفته شود درحالیکه با این کار می توانستیم در طول یک سال شاهد رشد این بازار باشیم.

فلاح دعوت مردم به بورس از طرف دولت را تصمیم اشتباهی خواند و گفت: سازمان بورس در این مورد هیچ دعوتی از مردم نکرد اما جذابیت و بازدهی عجیب و غریب بورس در چهار ماهه اول سال 99 باعث شد خیلی ها به سرمایه گذاری در بورس تشویق شوند.

وی متذکر شد: سوال ما این است که چرا وقتی رئیس جمهور در این شرایط کرونایی از مردم درخواست می کند که به شمال مسافرت نکنند اما کسی گوش نمی دهد و مردم حرف دولت را فقط در مورد بورس عمل کردند؟!

مدیرکل سابق روابط عمومی سازمان بورس گفت: این بازار مملو از ریسک های مختلف است و افرادی هم که وارد این بازار می شوند باید تعالیم حرفه ای ببینند.

فلاح درمورد استعفای رئیس سازمان بورس گفت: با تغییر افراد اتفاقی نخواهد افتاد ما باید افراد را به سمت سرمایه گذاری غیرمستقیم سوق دهیم و خرید و فروش مستقیم سهام از طریق شرکت های سبدگردان و افراد متخصص انجام شود.

کد خبر 1019262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha