۱۴ رویکرد تحولی مرکز پژوهش‌ها را تشریح کرد

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش‌آفرینی این مرکز در عرصه کشوری ۱۴ رویکرد تحولی برای این دوره از فعالیت مرکز پژوهش‌ها ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا زاکانی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌ها با حضور رئیس مجلس گفت: مجلس یازدهم، مجلسی انقلابی، فهیم و هوشمند است که تلاش دارد علاوه بر وظایف خود در عرصه کشوری نقش‌آفرینی کند. این مرکز با یک ربع قرن سابقه، اعتبار قابل توجهی دارد و تلاش می‌کند جایگاه خود را مشخص کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه ماحصل مشخص شدن جایگاه مرکز پژوهش‌ها، اتخاذ رویکردهای تحولی است، بیان کرد: در این مرکز اهتمام داریم با عنوان عقل متصل به مجلس نقش‌آفرینی کنیم و در جهت تقویت نظام فکری مجموعه حاکمیتی اثرگذار باشیم.

وی با بیان اینکه 14 رویکرد تحولی برای این دوره مرکز پژوهش‌ها در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: رویکرد تخصصی اشراف مبنایی اسلامی در حوزه قانونگذاری نگاهی است که با افتتاح دفتر قم مرکز پژوهش‌ها تحقق پیدا می کند. همچنین در نظر داریم ظرفیت‌های نخبگی در جهت قانونگذاری و نظارت تخصصی را به کار گیریم و ناظر به مرزهای خارج از کشور از ظرفیت‌های دانشی و انتقال آن به جبهه مقاومت اقدام کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: رویکرد بعدی ناظر بر نظام مسائل پویایی ملی و محلی است تا شرایط به سمت و سویی برود تا اولویت‌های مهم در دستور کار کمیسیون و صحن قرار گیرد. همچنین در نظر گرفته شده است تا معماری نظام قانونگذاری یکپارچه‌سازی قوانین کشور و کمک به تنقیح صورت گیرد که این در طی 2.5 تا 4 سال با تفاهم دولت، قوه  قضائیه و شورای نگهبان ممکن است.

زاکانی با بیان اینکه یکی از رویکردهای 14گانه مرکز پژوهش‌ها بازنگری آیین‌نامه داخلی مرکز است، اظهار داشت: در نظر داریم 14 سامانه راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم افکارسنجی و داده‌سنجی را محقق کرده، هوشمندسازی فرآیندها، سیاست‌های پژوهش و قانونگذاری و اجرایی سازی نیز در دستور کار است.

وی افزود: حکمرانی مردمی با ایجاد نقش‌آفرینی عموم مردم، نقش‌آفرینی فعال مرکز پژوهش‌ها برای تنظیم دستورکار مجلس و انتشار و ترویج گفتمان‌سازی و اجتماعی‌سازی محتواهای موثر متناسب با نیازهای تقنینی و نظارتی و نیز توسعه شایستگی‌ها و ارتقاء دانش شبکه همکاری‌ها از جمله رویکردهای تحولی مرکز است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: پیش از این 36 گروه در مجموعه مرکز فعال بودند که در دوره جدید 11 گروه به آن اضافه شده است.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس اظهار کرد: در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و باید بتوانیم راه نویی را با همگرایی شروع کنیم.

وی تصریح کرد: ما مفتخریم 14 رویکرد تحولی را دنبال می کنیم و آنچه به عنوان فعالیت اثرگذار مجموعه است را بتوانیم برای مجلس بهره‌مند کنیم و خدمتگذار شایسته ای باشیم.

مرکز پژوهش‌ها نمادی از تولید دانش در کشور است

همچنین عطاء‌الله رفیعی آتانی قائم مقام مرکز پژوهش‌ها بیان کرد: مرکز پژوهش‌ها نمادی از تولید دانش و الگوی موفق در این زمینه در کشور است، در واقع این مرکز اتاق فکر همه اتاق‌ فکرها است، مهمترین ظهور و بروز نهاد علم در جریان سیاست که به اعتقاد بنده رکن چهارم حکومت است، می‌تواند جایگاه آرمانی مرکز پژوهش‌ها باشد.

وی اظهار داشت: آنچه برای آینده مرکز پژوهش‌ها باید رقم زد یکپارچه‌سازی هویتی است چرا که از نظر چارچوب فکری مبنای منسجمی وجود ندارد، از این رو با وجود اینکه کارهای مفیدی انجام می‌شود اما انسجام فکری واحد رخ نمی‌دهد.

همچنین احمد حکیم جوادی مدیرکل پژوهش این مرکز تأکید کرد: یکی از مهمترین مأموریت‌ها ارائه نظرات کارشناسی است، ویژگی نظرات مشورتی این است که نظر ارائه شده در هر موضوع با ابعاد مختلف صورت گرفته است و در نهایت یک نظر واحد در همه ابعاد ارائه می‌شود.

وی بیان کرد: در 6 ماه نخست دوره یازدهم مجلس 305 مورد کار کارشناسی، 26 مورد تنظیم پیش‌نویس طرح و 165 پاسخ به درخواست نمایندگان از سوی معاونت پژوهش ارائه شده است.

مدیرکل پژوهش مرکز پژوهش‌ها اظهار داشت: مجلس دچار آسیب است از جمله اینکه صرفاً به اولویت‌های توافق شده رسیدگی نمی‌کنند.

همچنین امیررضا شاهانی معاون پژوهش‌های تولید و زیربنایی مرکز پژوهش‌ها ضمن ارائه گزارش عملکرد از واحد خود تأکید کرد: جهش تولید متناسب با سند آمایش سرزمینی مناسب و قوی ممکن است در غیر این صورت توفیقاتی در جهش تولید رخ نمی‌دهد.

در ادامه این نشست حسین گودرزی مدیرکل حوزه ریاست مرکز پژوهش های مجلس گفت: باید از نخبگان برای کار کارشناسی در مرکز پژوهش ها نهایت استفاده را ببریم تا اینکه نظرات آنها استماع شود، ضمن اینکه تقویت تعاملات با مجلس شورای اسلامی را در دستور کار داریم.

جلیل محبی معاون پژوهش های سیاسی و حقوقی مرکز پژوهش های مجلس اظهار کرد: باید علم بر سیاست ارجحیت داشته باشد، اما در حال حاضر سیاست بر علم سوار است.

 
حضور دکتر محمد باقر قالیباف در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی جای بحث و تبادل نظر است و باید مباحثی مطرح شود تا کارها پخته تر شوند.

مسعود فیاضی معاونت پژوهش های اجتماعی و فرهنگی این مرکز نیز بیان کرد: در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب که در افتتاحیه مجلس یازدهم فرمودند "اولویت باید فرهنگ و معیشت باشد"، بنابراین بایستی به مقوله فرهنگ نگاه ویژه ای شود.

وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی باید به مقوله فرهنگ ورود جدی داشته باشد، زیرا سهم فرهنگ از بودجه سال آینده کاهش یافته، لذا باید برنامه ها، فرهنگ محور شوند.

علی روحانی معاون پژوهش های اقتصادی و مدیریت مرکز پژوهش های مجلس گفت: ترکیب معاونت اقتصادی مرکز پژوهش ها به حسب اعتماد دکتر زاکانی در دوره جدید، کمترین تغییرات را داشته است.

وی افزود: به مرکز پژوهش ها باید طوری نگاه شود که آماده به خدمت است، ضمن اینکه تعامل بخش اقتصادی با حوزه ریاست بسیار صمیمی بوده است.

با حضور دکتر قالیباف رئیس مجلس و رئیس مرکز پژوهش ها دفتر قم این مرکز به صورت مجازی افتتاح و از سامانه نخبگان و سیاستگذاری رونمایی شد که به دنبال آن از کتاب های "نظم مسائل ملی و محلی" و "اقتصاد ایران در سال 98" رونمایی شد.

کد خبر 1018575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha