به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص سکوت دولت در قبال شرایط بازار سرمایه و موضع مجلس درباره رسیدگی به شرایط وضعیت بازار بورس با دکتر وحید شقاقی، اقتصاددان و رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
وحید شقاقی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم بازار سرمایه همیشه نباید روندی صعودی داشته باشد، گفت: انتظاراتی که در جامعه در حال ایجاد هستیم و دائما می گوییم مردم پول هایشان را در بازار سرمایه بگذارند و مطمئن باشند بورس همیشه روند صعودی دارد، صحیح نیست زیرا بازار سرمایه نوسان دارد و ممکن مدتی روند آن سعودی و مدتی نیز روندی کاهشی داشته باشد.
وی به شرایط بازار سرمایه در سال 99 اشاره و بیان کرد: در پنج ماه نخست سال رشد شتابان بدون منطقی را در بازار سرمایه شاهد بودیم و بورس بیش از سایر بازارها رشد کرده بود. بازارها با یکدیگر مرتبط هستند و مقایسه ای بین بازارهای موجود، بورس نسبت به بازار موازی مانند دلار، مسکن و طلا رشد بیش از اندازه داشته است.
این اقتصاددان با تصریح بر اینکه آنچه از مرداد ماه تاکنون بر بازار سرمایه گذشته است، نه یک اصلاح که ریزش است، عنوان کرد: شاخص کل از دو میلیون و 100 هزار واحد به یک میلیون و 150 هزار واحد رسیده است و این به معنی ریز بازار بورس است.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی ضمن یادآوری این موضوع که بازار سرمایه مانند همه بازارها نوسان دارد، در عین حال تاکید کرد: نهادهای ناظر باید مراقبت می کردند تا دچار تکان های شدید نشود، وگرنه نوسان در ذات بازار است. حقیقت این است که ریزش های بعد از مردادماه با شرایط عادی همخوانی ندارد.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه مسئولین باید از بازار بورس و سرمایه ها مردم مراقبت می کردند، گفت: الزامات حضور گسترده مردم و نهادسازی های مرتبط باید صورت می گرفت تا شاخص کل و بازار سرمایه با یک روند متعادلی پیش برود.
وی از ناهموار بودن مسیر بازار سرمایه در سال جاری گفت و اظهار کرد: شاهد بودیم از اسفند ماه، شاخص رشد سریع خود را از 400 هزار واحد شروع و به دو میلیون و صد هزار رسید. در این مدت بازار کاملا سبز شده بود و هر نمادی که توسط افراد خریداری می شد، مثبت بودند و این نشان می دهد یک جای کار ایراد دارد.
شقاقی همچنین با انتقاد از اقداماتی که این روزها حول محور بازار سرمایه صورت می گیرد، بیان کرد: دائم می گویند باید بازار را نگه داریم در حالی که اساسا نمی توان با بازار سرمایه دستوری برخورد کرد و به هیچ وجه نمی توان بازار سرمایه را نگه داشت.
نظر شما