گبرلو: فیلم‌های شورجه آمیخته‌ای از صداقت و تکنیک است

محمود گبرلو معتقد است که سینمای «جمال شورجه» آمیخته‌ای از صداقت، تکنیک سینمایی و رویکرد مردمی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «محمود گبرلو» منتقد سینما، درباره بزرگداشت «جمال شورجه» در سی‌سالگی جشنواره فیلم فجر به اظهارنظر پرداخت.


وی گفت: شورجه یکی از فیلمسازان پس از انقلاب است که به برکت انقلاب اسلامی وهمچنین ترویج هنر پا به عرصه سینما گذاشت و سعی کرد با آموختن تکنیک و ساختار سینما در جهت آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی گام‌هایی بردارد که نمی‌توان زحمات و تلاش او را در سال‌های دفاع مقدس فراموش کرد. در آن سال‌های شور و حماسه که مردم نیاز به شور و هیجان داشتند، شورجه با فیلم‌های خود سعی کرد این خدمت بزرگ را به هشت سال دفاع مقدس انجام دهد.


گبرلو ادامه داد: شورجه با انتخاب سینمایی متکی بر حماسه‌پردازی و ارزش‌مداری، توانست یاد آن سال‌ها را زنده نگه دارد و در آفرینش شور و هیجان مردمی سهیم باشد. به هر حال شورجه از نسلی است که سعی کرده با حفظ ارزش‌های اسلامی نسبت به هم‌قطاران خودش گام‌های موثرو موفق‌تری بردارد. فیلم‌های جنگی او ویژگی‌هایی دارد که می‌توان گفت در نوع خود منحصر به فرد است. یکی از این ویژگی‌ها، صداقت و اخلاصی است که هم در رفتارهای فردی او وجود داشته و هم در آثارش دیده می‌شود.


وی به فیلم‌های شورجه اشاره کرد و گفت: اگر شما فیلم‌ها و آثار سینمایی او را ببینید و یا با او ارتباط داشته باشید، احساس می‌کنید با فردی در ارتباط هستید که نه تنها از صداقت برخوردار است بلکه خودش هم سعی کرده آنچه را در توان دارد، بدون هیچ رنگ ولعابی بر پرده سینما نمایش دهد، البته ناگفته نماند در این مسیر تکنیک سینمایی را هم به خوبی شناخته وسعی می‌کند آثار سینمایی خودش را بر اساس سبک و سیاق کلاسیک سینمای دنیا خلق کند و به مردم نمایش بدهد. آخرین اثرش که یک مقدار بعد جهانی دارد «33 روز» است که نشات گرفته از دغدغه هایی است که شورجه در سال‌های گذشته نسبت به ارزشهای اسلامی داشته است.


بنابر گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر گبرلو اظهارداشت: شورجه سعی می کند قضاوت آثارش را به عهده تماشاگر بگذارد وبا یک بینش درست و صحیح تماشاگر را به سمتی هدایت کند که او تصمیم گیرنده فیلمش باشد. اگر مروری بر آثار او کنیم در می‌یابیم مجموع آثار او مورد توجه و استقبال تماشاگر نیز قرار گرفته و خوشبختانه در زمان اکران از فروش متناسب نیز برخوردار بوده است و این نشان می‌دهد که شورجه با ساختار کلاسیک سینمای ایران آشناست و تماشاگر را درک می‌کند، گرچه ممکن است آثارش در زمره آثار پرفروش نباشد اما به‌طور نسبی، مخاطبان خود را داشته است.


وی به فیلم‌سازی شورجه که مختص به سینمای ایران است اشاره کرد و گفت: شورجه ارتباط نزدیکی با مردم دارد و سعی می‌کند به‌دور از شعارهای فریبنده که جریان روشنفکرزده در کشور ایجاد کرده، با مردم ارتباط برقرار کند و همچنان پایبند به اعتقادات دینی و انقلابی خود باشد.


وی تصریح کرد: شورجه مسیر فیلم‌سازی‌اش را مشخص کرده است و بنا را بر این گذاشته که نسبت به این ژانر پایبند باشد. وی با ساخت آثار دفاع مقدس هر بار یک موضوع جدیدی را مطرح کرده و به ابعاد گوناگون دفاع مقدس پرداخته است و در مسیر اعتقاد دینی خود، فیلم می‌سازد.


محمود گبرلو اظهار داشت: وقتی به دید یک منتقد او را با فیلم‌سازان هم‌‌دوره‌ای‌اش مقایسه می‌کنم، درمی‌یابم که او فیلم‌سازی است که در مقاطع مختلفی که کشور دچار بحران بوده و یا از لحاظ فکری و فرهنگی نیازهایی داشته، با آثار سینمایی‌اش به کمک این جریان فرهنگی آمده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: انتظار من از «جمال شورجه» که عمری از او گذشته و آثار خوبی را در کارنامه هنری‌اش ثبت کرده است، این است که نسبت به سن و سابقه‌اش ویژگی‌های حرفه‌ای خاصی از خود بروز دهد و با راه‌اندازی کارگاه‌های آموزشی در سینمای دفاع مقدس، تجارب خود را به نسل جدید منتقل کند.


سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به دبیری «محمد خزاعی» برگزار می‌شود. این جشنواره از 12 بهمن ماه در تهران و از 17 بهمن در استان‌ها آغاز خواهد شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 101751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha