انفجار تروریستی بغداد کار داعش/گره زدن مشکلات اقتصادی به تحریم  توسط رسانه‌های بیگانه

زوال اخلاق زوال سیاست، گره زدن مشکلات اقتصادی به تحریم و سیاست خارجی ایران توسط رسانه‌های بیگانه، انفجار تروریستی بغداد کار داعش است، همه نخبگان و ۸۰ درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، زوال اخلاق زوال سیاست، گره زدن مشکلات اقتصادی به تحریم و سیاست خارجی ایران توسط رسانه‌های بیگانه، انفجار تروریستی بغداد کار داعش است، همه نخبگان و ۸۰ درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۴ بهمن است.

زوال اخلاق زوال سیاست

علی ربیعی، دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهوری و سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: اظهارات میهمان یک برنامه در صداوسیما را نباید اتفاقی و تصادفی دید. موضوع فقط بیان یک واژه در برنامه تلویزیونی «زاویه» نیست. مدت‌هاست نوع سخن گفتن و کنش‌ها در ساحت سیاسی و ادبیاتی که به‌کار گرفته می‌شود و رفتارهایی که رخ می‌دهند، نشان از نوعی زوال اخلاقی و نارسایی‌هایی در ارتباطات اجتماعی و سیاسی در سطوح قدرت با تسری‌یابندگی به جامعه دارند. این پدیده را از دو منظر مطالعات فرهنگی و جامعه‌شناسی سیاسی می‌توان توضیح داد. از منظر مطالعات فرهنگی، رسانه ملی که باید مبلغ فرهنگ و اندیشه‌ورزی فاخر باشد، در مسائل سیاسی تبدیل به مرکزی برای بروز نابرابری‌های سیاسی و نوعی کنش تخریبی شده است. وقتی ساحت سیاسی بر عناصر فرهنگ، رسانه بزرگ و حتی نمادی که باید مظهر مهر و عطوفت و اخلاق‌گستری باشد، سایه‌ می‌افکند، از فرهنگ که عرصه حقیقت و زیبایی است چیزی باقی نمی‌ماند.

دو فضیلت سیاست عبارتند از: دستیابی به هدف و مدیریت مناقشه و خشونت. وقتی از سیاست به‌مثابه شیفتگی برای خدمت در گفتمان انقلاب اسلامی تا حضور در ساخت قدرت و امکان شهادت، به سمت تشنگی برای قدرت با به‌کار گرفتن هرگونه ابزاری از جمله برداشت‌هایی از دین حرکت می‌شود، هم دستاوردهای سیاست کاسته می‌شود و هم به‌مرور خشونت کلامی در آن افزایش پیدا می‌کند.
نگاه کنید به حضور ظریف در مجلس و کلمات مطرح شده، درخواست‌های اعدام برای این و آن، به‌کار بردن افشاگری براساس اطلاعات غلط به جای روشنگری و نیز برخی تریبون‌ها که خشونت کلامی در آن موج می‌زند. اینها همه نشانه‌هایی از نقصان در سیاست و پر شدن خشونت در کلام سیاسی است.

 

گره زدن مشکلات اقتصادی به تحریم و سیاست خارجی ایران توسط رسانه‌های بیگانه

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو در خصوص رصد رسانه‌های فارسی زبان بیگانه با علیرضا داوودی کارشناس مسائل رسانه به صورت تلفنی گفتگو کرد. علیرضا داودی با بیان اینکه رسانه‌های فارسی زبان بیگانه روی دو موضوع کار کردند، اظهار کرد: موضوع نخست به مسائل داخلی ایران با محوریت اقتصاد باز می‌گردد و موضوع دوم در رابطه با حوزه سیاست خارجی ایران و مسائل جابجایی قدرت در آمریکا مربوط است.

 

وی درباره موضوع نخست که رویکردی داخلی داشت توضیح داد و بیان کرد: رسانه‌ها در این حوزه در خصوص تقابل مجلس با دولت با محوریت مسئله بودجه صحبت کردند و وضعیت اقتصادی دولت و بودجه را با محوریت بورس مورد توجه قرار دادند. این رسانه‌ها همه موارد را در کنار هم قرار دادند و به این نقطه رسیدند که اساسا وضعیت اقتصاد در ایران بر خلاف آن چه گفته می‌شود، بر هم ریخته است.

 

این کارشناس مسائل رسانه از گره زدن تحریم به وضعیت اقتصادی مردم توسط رسانه‌های بیگانه گفت و عنوان کرد: رسانه‌ها با فضای سازی که انجام دادند، تلاش کردند مخاطب را به این نقطه برسانند که همه مشکلات و دعواهای داخلی به دلیل تحریم است و خود تحریم نیز به دلیل سیاست‌های خارجی ایران است.

 

وی افزود: بیشترین فضاسازی در این زمینه را بی بی سی فارسی انجام داد و آنچه راجع به موضوع اقتصاد مطرح بود را مورد توجه قرار داده بود. در حوزه سیاست خارجی، ایران اینترنشنال و فضای مجازی که عمدتا جزو قمرهای بی بی سی محسوب می‌شود، بیشترین فعالیت را داشتند و البته شبکه تلویزیونی صدای آمریکا نیز در این حوزه فعالیت داشت.

 

انفجار تروریستی بغداد کار داعش است/احتمال حضور گروه های کوچک داعش در مناطق غربی عراق

ایرج مسجدی در ارتباط تلفنی با بخش خبری 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه در محافل و رسانه های مختلف، گمانه زنی های زیادی درباره انفجار تروریستی دیروز بغداد انجام می شود اما بي ترديد این کار داعش است، گفت: این اتفاق موج بزرگی از اعتراض ها و محکومیت ها را از طرف مراجع و جریانات سیاسی، عشایری و مردمی در پی داشت. این حادثه باید توسط مسئولان امنیتی و قضایی کشور عراق بررسی شود تا عوامل پشت پرده آن مشخص شوند.

 

سفیر ایران در عراق ادامه داد: در برخی از خبرها با دستگیری یک نفر، اعلام شد عوامل حادثه سعودی هستند اما باید منتظر باشیم تا مقامات عراقی، نظر خود را اعلام کنند و نمی شود به گمانه زنی های رسانه ای و مجازی اکتفا کنیم.

 

مسجدی با اشاره به اینکه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس نقش موثری در پاکسازی عناصر داعش داشتند، افزود: سرزمین های تحت تصرف داعش، پاکسازی شد و دوباره در اختیار نیروهای عراقی قرار گرفت اما ممکن است داعش به صورت هسته ها و گروه های کوچک امنیتی در سراسر مناطق غربی این کشور وجود داشته باشند.

 

او ادامه داد: نیروهای امنیتی هم هیچ وقت نگفتند حتی یک نفر عنصر داعش به صورت مخفی وجود ندارد بلکه آن ها هم اذعان داشتند که سرزمین های تحت تصرف داعش آزاد شده اما ممکن است عناصر داعش به صورت پنهان وجود داشته باشند یا از سایر مرزهای غربی کشور عراق وارد شوند.

 

همه نخبگان و ۸۰ درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند

فواد ایزدی با حضور در تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما با اشاره به اینکه چهار شاخص آمریکا را قوی کرد، افزود: توانمندی در حوزه های اقتصادی، نظامی، نهادسازی و قدرت نرم آمریکا از جمله این شاخص ها بود. دولت آمریکا پس از جنگ جهانی دوم حدود نیمی از اقتصاد جهان را مدیریت می کرد و رقبای سنتی آمریکا به علت جنگ، مشکلات داشتند اما اکنون این رقم به 20 درصد رسیده است و آمريکا روند افول را طی می کند.

 

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه همه نخبگان و 80 درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند، افزود: بر اساس برآوردهای نهادهای آمریکایی، تا چند سال دیگر چین رتبه نخست اقتصاد جهان و پس از چند سال, هند رتبه دوم می شود و آمریکا به تدریج قدرت اقتصادی خود را از دست می دهد.

 

او اضافه کرد: آمریکایی ها در حوزه نظامی، هزینه های زیادی می کنند و حدود یک تریلیون دلار هزینه نظامی دارند اما در عمل نمی توانند آن را به دستاورد سیاسی تبدیل کنند.

 

ایزدی گفت: در مورد نهادهای آمریکایی هم بسیاری از نمایندگان مجلس پس از حمله به کنگره گفتند که نهادهای دموکراسی مشکل پیدا کرده اند.

 

او ادامه داد: قدرت نرم و قدرت نفوذ فکری این کشور هم به شدت کاهش یافته است و افرادی که پیش از این از کدخدا بودن آمریکا صحبت می کردند مدتی است که دیگر این حرف ها را نمی زنند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به روند رو به افول آمریکا افزود: این افول در دوره بایدن هم ادامه خواهد داشت زیرا ریشه های آمریکا از درون پوسیده است.

 

جمهوری اسلامی ایران باید در ارتباطات خود دسترسی بیگانه را قطع کند

مسعود بصیری، رئیس سازمان بسیج رسانه کشور در مصاحبه با برنامه "تنگه احد" رادیو گفت‌وگو که با موضوع واکاوی دیدگاه مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی اظهار کرد: موضوع راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات چندین سال است که در رادیو و تلویزیون مطرح می‌شود اما تاکنون عملا کاری برای آن نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه از دولت قبلی 15 سال است که درباره شبکه ملی اطلاعات صحبت می کنیم اما تاکنون طی این سال‌ها نتیجه‌ای نداشته است، گفت: ؛ به واقع یکی از تنگه‌های احد همین راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است چرا که ما هنوز نمی توانیم ارتباطات خود را داخلی کنیم.

رئیس سازمان بسیج رسانه کشور خاطر نشان کرد: یک سوالی که وجود دارد این است که الان کدوم کشوری است که ارتباطات خود را بدون اشراف داشتن به دست دیگران می سپارد ؟؛ مقام معظم رهبری بارها بر راه‌اندازی شورای عالی فضای مجازی تاکید داشته‌اند.

بصیری بیان کرد: شورای عالی فضای مجازی جایی برای مباحث فنی نیست بلکه جایی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی است که قرار است سیاست‌هایی را که جمهوری اسلامی به آن احتیاج دارد را نهادینه کند که باید این کار سریعتر صورت گیرد؛ ما صحبت های رهبری را آن جایی که می خواهیم انجام دهیم و دوست داریم انجام دهیم بزرگنمایی می کنیم اما این در حالی است که صحبت‌های رهبری باید قانون شود و نباید پشت سر بگذاریم.

وی تصریح کرد: هم در حوزه دانشگاه و هم در حوزه‌های نظریه پردازی هنوز تبیین مشخصی نسبت به رویکردمان در فضای مجازی نداریم و این تبیین فضای مجازی در راس هرم به درستی انجام نشده است.

رئیس سازمان بسیج رسانه کشور با تاکید بر اینکه تا زمانی که فضای مچازی بومی سازی نشود ما به نتیجه نخواهیم رسید، بیان کرد:تا زمانی که شبکه ملی اطلاعات به وجود نیاید و برای مردم و مسئولین به درستی تبیین نشود که قرار است چه اتفاقی در این شبکه رخ دهد این سردرگردانی ادامه دارد.

کد خبر 1017448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha