به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، ابوالفظل قریشی، دبیر علمی همایش سراسری و بررسی خود کشی و رفتار های مرتبط، متخصص و روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه ظهر امروز(5بهمن) در نشست مطبوعاتی گفت: برای رهایی و کم شدن آمار خودکشی ها در جوامع مختلف نیاز به بحث و گفتگو و برگزاری همایش های مختلف است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه یکی از پایه های مهم در خودکشی درمان و پیشگیری است، خاطر نشان کرد: انجمن پیشگیری از خودکشی با کمک سازمان های مرتبط از دورترین نقاط در روستاها و شهرها همگام برای پیشگیری از خودکشی در بین افراد فعالیت خواهند کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح ادغام برنامه سلامت روان در سطح روستاها پیشرفت چشمگیری داشته است، خاطر نشان کرد: طرح مراقبت اولیه سلامت در روستاها بسیار مطلوب بوده و کشور ایران به عنوان الگو در سطح جهان شناخته شده است.
دبیر علمی همایش سراسری و بررسی خود کشی و رفتار های مرتبط ادامه داد: صحبت و بررسی علل خودکشی و سوال کردن در این رابطه از بیماران نه تنها موجب افزایش خودکشی در بیمار نمی شود، بلکه می تواند از ایجاد خود کشی جلوگیری کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مسائل مذهبی نمی تواند به تنهایی موجب کاهش خودکشی شود، یادآور شد: خانواده ها با آگاه کردن جوانان و درک مشکلات آنان می توانند آمار خودکشی را تا حدی پایین آورند.
قریشی در ادامه با بیان اینکه هیچ فرد سالمی اقدام به خودکشی نمی کند، افزود: در بیماران دارای افسردگی اساسی 50 تا 75 درصد از فکرشان به خودکشی مشغول است.
این مقام مسئول با بیان اینکه نوع خودکشی در افراد بستگی به سن آنها دارد، یادآور شد: افراد در سنین 40 تا 50 سال با برنامه ریزی اقدام به خودکشی می کنند و در اغلب موارد به مرگ منتهی می شود ولی افراد در سن 15 تا 25 سال به صورت آنی و بدون فکر و برنامه دست به خودکشی می زنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه رسالت پزشکان در این موارد آگاهی دادن به عموم مردم است، تصریح کرد: استان زنجان جزو استان هایی است که آمار خودکشی در آن پایین تر از سطح متوسط کشوری است.
پایان پیام/
نظر شما