مهدی جمالی نژاد، معاون هماهنگی امور مناطق و سازمان های شهرداری اصفهان با بیان اینکه وقف یکی از عمده ترین زیرساخت های اقتصادی شهرهای اسلامی بوده و هست به خبرنگار شبستان گفت: وقف از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو مظاهر خاص افزایش کیفیت زندگی است و می تواند نوعی تعدیل و تقسیم ثروت را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به سه فرایند تعدیل ثروت، توازن اجتماعی و مشارکت جامعه که نتیجه وقف هستند آن را زیربنای عدالت اجتماعی و اقتصادی شهرها دانست و تاکید کرد: آثار وقف در دو مقوله شکل گیری شهر و توسعه شهر به وضوح آشکار است.
معاون هماهنگی امور مناطق و سازمان های شهرداری اصفهان بیان داشت: وقف می تواند یکی از اهرم ها و نیروهای اصلی شکل گیری و توسعه دهنده شهر اصفهان در طول تاریخ، به ویژه پس از ورود اسلام به شمار آید که در دوره حکومت شیعی صفویه به اوج خود رسیده است.
وی با بیان اینکه بیش از سی محله از 170 محله شهر اصفهان دارای عناصر و فضاهای وقفی هستند، ادامه داد: محله هایی که به خاطر قدمت زیاد، علاوه بر شکل بخشی به کالبد اولیه شهر، توسعه آن را به ویژه در بخش مرکزی و سنتی باعث شده و شتاب بخشیده است.
جمالی نژاد در پایان اضافه کرد: بیش از 273 اثر باستانی ثبت شده مهم و با ارزش در شهر اصفهان وجود دارد که قسمت اعظم آن را موقوفات شهر تشکیل می دهد و دیدن این همه آثار شهری و هنری، تجلی روح و هنر گذشتگان را به ما می نمایاند.
پایان پیام/
نظر شما