«محمدرضا عصاری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول اظهار کرد: با تلاش های صورت گرفته (۱۵ تا ۲۰ اسفند) سال جاری سومین کنگره بین المللی جندی شاپور در گستره بین المللی و اطلاع رسانی بین المللی برگزار میشود.
رئیس دانشگاه جندی شاپور دزفول با اشاره به اینکه با توجه به وضعیت کرونا و استفاده از ظرفیت بین المللی این کنگره در سالن شهدای وزارت علوم برگزار میشود افزود: علاوه بر حضور مقامات ارشد کشوری، روسای چهار دانشگاه بزرگ دنیا و چندین محقق و دانشمند در سومین کنگره بین المللی شاپور دعوت شده و شرکت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: با اقدامات انجام شده و پس از ارسال مستندات و مدارک در نوامبر ۲۰۱۷، سازمان جهانی یونسکو فعالیت جندی شاپور باستان به عنوان اولین دانشگاه جهان به قدمت ۱۷۵۰ سال را تایید کرد، در حالی که تا پیش از این تقویم آموزش عالی جهان کمتر از یک هزار سال بود.
عصاری با بیان اینکه به گواه مستندات و روایت مورخان بالغ بر ۴۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه دانشگاه جندی شاپور باستان وجود داشته عنوان کرد: بر اساس مستندات در کتاب ها و مقالات بین المللی، اولین نظام نامه آموزشی در حوزه دانشگاهی و نخستین بیمارستان جهان در جندی شاپور باستان بوده، ضمن اینکه نظام آموزشی بالینی پزشکی که امروزه شاهد آن هستیم نیز برگرفته از نظام پزشکی در جندی شاپور باستان است.
وی جمع آوری تمامی مستندات قابل دسترسی در دنیا در خصوص جندی شاپور باستان را از جمله اقدامات کنگره قبلی برشمرد و تصریح کرد: در سال ۹۵ بالغ بر ۶۰۰ صفحه از مقالات معتبر خارجی که درخصوص جندی شاپور در دنیا نشر داده شده اند جمع آوری شد، ضمن اینکه برای دومین کنگره نیز سه کتاب دیگر از دانشمندان خارجی در خصوص ابعاد مختلف جندی شاپور که طی سال ها پیش تالیف شده جمع آوری و ترجمه شده اند.
رئیس دانشگاه جندش شاپور دزفول به اکتشافات در منطقه باستانی جندیشاپور دزفول اشاره کرد و ادامه داد: این اکتشافات به دلیل وجود زمین های معارض و همچنین کشاورزی پیرامون متوقف شده که البته وجود مسائل مالی نیز در این خصوص دخیل بوده و تلاش می شود این مشکلات برطرف شود.
وی با تاکید بر معرفی بهتر جندی شاپور نیز یاد آور شد: وجود اولین دانشگاه و نکات پیرامون آن یک افتخار است و این نشان می دهد دزفول یک شهر دانشگاهی است لذا تشکیل تورهایی جهت شناساندن این منطقه باستانی ضروری است.
نظر شما