اسلام به وفاق و روح تعاملی افراد جامعه نسبت به یکدیگر اهمیت می‌دهد

تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه در ارتباط سالم با مردم باید از افراط و تفریط پرهیز کرد، گفت: اسلام به وفاق و روح تعاملی افراد جامعه نسبت به یکدیگر اهمیت می‌دهد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله «محمدباقر تحریری» در جلسه هفتگی درس اخلاق که به صورت مجازی در حوزه علمیه معیر برگزار شد، گفت: انسان در تعاملات و فعالیت‌های گوناگون اجتماعی از خود صفاتی را بروز داده یا کسب می‌کند.

وی افزود: انسان در روابط اجتماعی باید دنبال کسب فضایل باشد، بسیاری از این فضائل به صورت متعارف بوده و از طریق عقل درک می‌شود و برخی هم از درک عقل آدمی خارج است که توسط اولیاء الهی دین تبین می‌شود.

آیت‌الله تحریری با بیان اینکه عمل به دستورات اخلاقی دین بر روح انسان اثرات مثبت دارد، عنوان کرد: انسان در تعاملات اجتماعی برای ارتباط با دیگران و برآورده کردن نیازهای مادی و معنوی خود باید نرم‌خو باشد، تندخویی سبب قطع ارتباط با مردم است.

تولیت حوزه علمیه آیت‌الله ایروانی با استناد به آیاتی از قرآن مجید مبنی بر اینکه خداوند متعال خطاب به پیامبر(ص) می‌فرمایند «اگر تندخو بودی کسی گرد تو جمعه نمی‌شد» اظهار کرد: حضرت چنان نرم‌خو بودند که حتی وقتی مشرکان می‌خواستند از مکه خارج شوند اموال خود را نزد ایشان به امانت می‌گذاشتند.

وی با بیان اینکه در ارتباط سالم با مردم باید از افراط و تفریط پرهیز کرد، گفت: شخص جاهل در ارتباطات و رفتار خود با مردم دچار افراط و تفریط می‌شود، از نظر قرآن کریم تندخویی با مومنان زشت و اما مقابل دشمنان عملی نیک است. یک مسلمان واقعی باید با مومنان مهربان و با دشمنان خشن باشد.

آیت‌الله تحریری با استناد به روایتی از امام صادق(ع) اظهار کرد: «به گونه ای نباشید که هر کسی به شما رسید تحقیرتان کند»؛ در جامعه ایمانی تحقیر مومن بسیار عمل زشتی است همچنین نباید اجازه دهیم که دیگران ما را تحقیر کنند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در جامعه ایمانی توصیه شده که با مافوق خود مخاصمه نداشته باشید، ابراز کرد: افزون بر این یک مدیر هم باید از خودخواهی و بی‌عدالتی پرهیز کرده و مصالح جمع و عدالت را رعایت کند.

وی با بیان اینکه اسلام به وفاق و روح تعاملی افراد جامعه نسبت به یکدیگر اهمیت می‌دهد، عنوان کرد: در روایات آمده از همنشینی و رفاقت با کسی که روحیه انس گرفتن ندارد پرهیز کنید.

آیت الله تحریری با بیان اینکه بهترین افراد دارای اخلاق نیک هستند، گفت: انسان‌های خوش‌اخلاق اهل الفت گرفتن با دیگران هستند. اسلام دین اجتماعی است  که بر همین اساس دارای قوانین اخلاقی و حقوقی است.

وی با بیان اینکه مسخره کرده دیگران عمل بسیار زشتی است.عنوان کرد: با مسخره کردن دیگران شخصیت و جایگاه آنها را نادیده می‌گیریم. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید آنان که مومنان را مسخره کنند خداوند آنها را مسخره می‌کند.

تولیت مدرسه علمیه مروی بیان کرد: امروز شرایط دشمنان جمهوری اسلامی بسیار بد شده و آبروی آنها در دنیا رفته است، این همان سخره الهی است. اگرچه در آخرت هم دچار عذاب الیم خواهند شد.

 

کد خبر 1016027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha