به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «علیرضا آشناگر» در نشست بررسی پروژههای حوزه راه و شهرسازی استان سمنان با حضور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از مشکلات حوزه مسکن استان سمنان بی کیفیت بودن ساختمانها است گفت: وقتی بر عملکرد پیمانکاران نظارت نباشد مشکلات عدیده میشود.
استاندار سمنان تأکید داشت: برای تکمیل و ساخت طرحهای ملی حوزه راه و شهرسازی در استان سمنان نیاز به همکاری و مساعدت دستگاههای اجرایی و عزم ملی و جهادی است.
وی با بیان اینکه بیمارستان کوثر سمنان هنوز تحویل نشده تعمیر شده است اضافه کرد: کف اورژانس این بیمارستان به نام سنگ ساخته شد اما با سرامیک تحویل شد که متأسفانه با مشکلاتی روبرو شد لذا یکی از خواستههای ما از وزارت راه و شهر سازی نظارت بیشتر بر کیفیت پروژهها است تا بتوانیم از حیف و میل بیتالمال جلوگیری کنیم.
آشناگربا بیان این مطلب که در مقام مقایسه بعضاً بیان میشود که ساختمانهایی که وزارت بهداشت ساخته از ساختمانهایی که وزارت راه و شهرسازی ساخته است، با کیفیتتر هستند اضافه کرد: توجه جدی به کیفیت سازههای ساختمانی یکی از مطالبات جدی استان است.
استاندار سمنان با اشاره به وجود برخی پروژههای در حال ساخت در این استان با وجهه ملی بیان کرد: تکمیل و بهرهبرداری از اینگونه طرحها همچون آزادراه حرم تا حرم به تقویت خدماترسانی به مردم کشور کمک میکند.
وی رضایت نسبی خود را از اقدامات انجام شده در استان سمنان برای پروژههای راهسازی همچون آزادراه حرم تا حرم و پروژه سمنان ـ فیروزکوه اعلام کرد و گفت: ایدهآل این است که پیمانکار بتواند در طول یک سال ۳۰ کیلومتر از مسیر را تحویل دهد؛ اما متأسفانه تأمین منابع مالی و بروکراسیهای موجود سرعت اجرای طرحها را کاهش میدهند که باید رفع شوند.
آشناگر تاکید کرد: محور فیروزکوه به سمنان به مثابه یکی از مطالبات ما در غرب استان سمنان یکی از پروژههایی است که از روند کار در درون استان راضی هستیم اما وقتی موضوع ۱۰ کیلومتر درون مرز استان تهران مطرح است، کار متوقف میشود.
استاندار سمنان با بیان اینکه استان سمنان بر مسیر کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب قرار دارد و سالانه تا ۲۰ میلیون نفر زائر رضوی را میزبانی میکند، تاکید کرد: راههای استان بعضاً تا ۲۰ میلیون مسافر را در طول سال پذیرایی میکند و لذا اتمام پروژههایی که بیشتر هم جنبه ملی دارند مانند حرم تا حرم میتواند به ارتقای خدمت رسانی به مردم کشور کمک کند.
وی مسیر مرتبط با دامغان از شمال کشور را تنها معطل سه کیلومتر راه بیرون از حوزه استان سمنان دانست وگفت: به نظر میرسد گره بسیاری از مشکلات در وزارتخانه و خارج از استان سمنان باز میشود لذا از وزارت راه تقاضا داریم به این طرحها نیز نگاه ویژه داشته باشد.
آشناگر با بیان اینکه در زمینه تأمین مسکن یکی از مشکلات استان نداشتن زمین است، تاکید کرد: برای مثال شهرستانی مانند سرخه هیچ زمینی برای توسعه شهری ندارد و برای تأمین زمین باید به سراغ تغییر کاربریها و… رفت که کار دشواری است از سوی دیگر تأمین زمین میتواند علاوه بر مسکن و توسعه شهری به تأمین زیرساختها و تأسیسات شهری و فضای سبز و… نیز منجر شود لذا باید ساز و کاری صورت گیرد تا بتوانیم تأمین یا واگذاری یا اشکال دیگری که مد نظر وزارت راه و شهرسازی است را داشته باشیم.
استاندار سمنان همچنین با بیان اینکه بخشی از مشکلات ما در تملک کاربریها است که مسکن و شهرسازی باید برای این مشکل نیز چاره اندیشی کند زیرا اگر ساز و کاری نباشد خدمات کاربری نیز متوقف خواهد شد که نمونه آن در استان سمنان وجود دارد، ابراز داشت: در کنار مرتفع سازی برای حل مشکل مسکن میبایست به وضعیت زمینها نیز توجه داشت زیرا بعضاً بسیاری از تملکهای زمینها مشخص نیست که مجتمع فرهنگی سرخه که در دست ساختمان است، مثال بارز این موضوع محسوب میشود که زمین هنوز مشکلات تملکی دارد.
آشناگر با اشاره به اینکه اگر در برخی نقاط به سمت بلند مرتبه سازی برویم کمک خوبی به وزارت راه و شهرسازی خواهد شد، ابراز کرد: مشکل دیگر استان در مقوله مسکن مهر است که در برخی مناطق طرح خوبی بود و به تأمین مسکن کمک کرد اما در اکثر شهرهای ما مشکلاتی را نیز به دنبال داشته که برای مثال میتوان به شهرهای بزرگ استان مانند سمنان، گرمسار و شاهرود اشاره کرد که آماده سازی طرحها مشخص نیست در حالی که مجموعهای ساختمانها را طراحی کرده و متأسفانه امکان بهره برداری از آن نیست.
نظر شما