به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه (۲۴دی) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران موافقت کردند.
بر اساس گزارش قرائت شده در صحن علنی مجلس اصلاح قانون تشکیلات وظایف انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران 5 محور اصلی دارد. در جریان این اصلاح هیأتی جهت نظارت بر عملکرد شوراها که در این زمینه خلاء قانونی وجود داشت، تشکیل و بر عملکرد شوراهای اسلامی نظارت میکند.
علی بابایی کارنامی درجریان بررسی کلیات این طرح، گفت: جمهوریت متکی به آراء مردم است و نمی توان افراد را محدود کرد، برآیند شوراهای اسلامی شهر و روستا مثبت بوده و کارنامه بدی ندارند.نمی توان با در نظر گرفتن عملکرد تعدادی از اعضای شوراها، کلیات این نهاد را زیر سوال برد.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به این اخطار گفت: اظهارات مطرح شده ارتباطی با هیات رئیسه ندارد اما طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور از موضوعات مهم کشور است. 7 اصل قانون اساسی در خصوص شوراها بوده و وظایف این نهاد را مشخص کرده است، امورات شوراها و نظارت بر آن برعهده مجلس شورای اسلامی قرار دارد و نباید این وظایف را برعهده بخش دیگری قرار داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بروز اشکال در بخشی از نظام اداری کشور به دلیل تمرکزگرایی است، گفت: می توان بخشی از وظایف را برعهده شوراها گذاشت، نظارت دیوان محاسبات بر عملکرد شوراهای اسلامی خلاف قانون اساسی است زیرا شوراها نهاد غیردولتی محسوب می شوند. در حال حاضر شوراها شورای شهر نیستند بلکه شورای شهرداری ها هستند.
همچنین محمدتقی نقدعلی در اخطار قانون اساسی با استناد به اصل یکصدم قانون اساسی،گفت: شوراهای اسلامی شهرها به عنوان سیاستگذار شهرداریها هستند و شوراها باید برای مسائل راهبردی شهرداریها تصمیمگیری کنند.شوراهای شهر به شوراهای شهرداریها تبدیل شدهاند، افراد بعد از عضویت در شوراهای شهر در شرکتهای تابعه، پست و سمت میگیرند و برای 4 سال آینده خود به این روند ادامه میدهند در حالی که هیچ خبری از مسائل شهری ندارند.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس اصل یکصدم قانون اساسی باید به گونهای قانونگذاری کنیم که شوراهای شهر به عنوان پارلمان محلی برای شهرداریها قانونگذاری کنند،گفت: اصلاح قانون انتخابات شوراها باید با تأکید بر حل مفاسد و مشکلات شوراها باشد تا جلب منفعت، این طرح برای گزینش افراد فیلتر قرار داده است و ما نیز مکلف هستیم قانونی بنویسیم تا شوراهای شهر تبدیل به شوراهای شهرداریها نشوند.
محمدباقر قالیباف،رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برطرف کردن ایرادات طرح در زمان بررسی جزئیات امکانپذیر است گفت: در اصل یکصدم قانون اساسی گفته شده است برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم، با توجه به مقتضیات محلی، اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت میگیرد که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب میکنند.
وی خاطر نشان کرد: ما این طرح را بر اساس اصول (101) تا (106) قانون اساسی بحث و بررسی میکنیم.برخی نکات و ایرادات مطرح شده به حق است که در زمان بررسی جزئیات دقت نظر را درباره آنها خواهیم داشت.
پس از تصویب کلیات این طرح محمدباقر قالیباف گفت: با توجه به حساسیت هایی که در زمینه اصلاح قانون مذکور وجود دارد و بحث ها پیشنهادات فراوانی که از سوی نمایندگان ارائه شده است، طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور 2 شوری شده و برای بررسی بیشتر به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع می شود.
نظر شما