به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۲۳ دی شبستان به شرح زیر است:
تمایل قرقیزستان به ترانزیت کالا از بنادر جنوبی ایران
«آواز بیک عبدالرزاقاف» در دیدار با مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، با تاکید بر علاقه کشورش برای ترانزیت کالا از طریق بنادر ایران، افزود: با توجه به بسته شدن شدن مرز بین چین و قرقیزستان، ترانزیت کالا از طریق بنادر جنوبی ایران به مرز سرخس و قرقیزستان اهمیت قابل توجهی دارد و امید است که بتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
«محمد راستاد» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این در نشست دوجانبه، با استقبال از توسعه همکاریهای دوجانبه در عرصههای مختلف، اظهارداشت: ایران آمادگی دارد تا ظرفیتهای بندری، دریایی و آموزشی خود را برای بهرهمندی دوجانبه با قرقیزستان ارتقا دهد.
وی، ظرفیتهای بندری در نوار ساحلی جنوب و شمال ایران را قابل توجه دانست و افزود: با توجه به حضور فعال اپراتورها و تجهیزات مناسب در شمال و جنوب کشور، امکان ارائه خدمات با بیشترین کیفیت و کمترین هزینه به صاحبان کالاها وجود دارد و برای تشویق صاحبان کالا تخفیفهای برای اقلام ترانزیتی درنظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به توسعه بندر چابهار و راهاندازی راهآهن زاهدان-چابهار، اظهارداشت: این بندر قابلیت بسیار خوبی برای ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه از جمله قرقیزستان دارد.
راستاد، درباره تفاهمنامه سهجانبه ایران، هند و افغانستان برای توسعه بندر ترانزیتی چابهار، تاکیدکرد: این تفاهمنامه به گونهای است که سایر کشورها میتوانند به آن ملحق شوند و از ویژگیهای منحصر بهفرد آن استفاده کنند، از این رو در مبحث ترانزیت کالا این موضوع فرصت مناسبی برای تجار قرقیزستان است.
یازدهمین مرحله فروش فوقالعاده ایرانخودرو آغاز شد
گروه صنعتی ایرانخودرو در یازدهمین مرحله از فروش فوقالعاده، از امروز (سهشنبه) سه محصول راناپلاس، سورنپلاس و دنا را با موعد تحویل حداکثر ۹۰ روزه عرضه میکند. این طرح از امروز (۲۳ دیماه) به مدت سه روز به اجرا گذاشته می شود. متقاضیان نهایی نیز از طریق برگزاری مراسم قرعهکشی با حضور نمایندگان نهادهای ناظر تا حداکثر سه روز پس از پایان مهلت ثبتنام تعیین خواهند شد.
متقاضیان برای اطلاع از جزییات طرح، می توانند به سایت فروش اینترنتی محصولات ایران خودرو (اینجا) مراجعه کنند.
شماره تماس ۰۲۱۸۲۲۷۲۷۲۷ نیز برای پاسخگویی به سوالات در هنگام ثبتنام در نظر گرفته شده است.
آغاز چهارمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عراق
چهارمین کمیسیون مشترک اقتصادی توسعه همکاریهای ایران و عراق، صبح امروز با حضور مدیران عالی رتبه دو کشور و تنی چند از فعالان اقتصادی به مدت دو روز آغاز بهکار کرد. بررسی ظرفیتهای همکاری مشترک در بخشهای مختلف با توجه به وجوه مشترک جغرافیایی، فرهنگی و مذهبی بین دو کشور از جمله اهداف این کمیسیون است.
این گزارش حاکی است، توسعه روابط اقتصادی، بررسی راههای توسعه صادرات و همکاریهای متقابل، ارزیابی بازار طرفین برای بهرهوری بهینه در زمینههای حمل و نقل، انرژی، گردشگری، فعالیتهای عمرانی و صنایع آب و برق از جمله مواردی است که در تعامل با فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی موجب عمق بخشیدن به همکاریهای طرفین میشود.
این گزارش میافزاید، ظرفیت بالای محصولات و خدمات ایرانی در کشور عراق، از جمله پارامترهای مثبت در تعامل با فعالان بخش خصوصی و دولتی بهشمار میآید.
کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و عراق به منظور توسعه همکاریهای فی مابین در مهر ماه سال جاری تشکیل شد.
عدم پذیرش تراکنشهای بدون کد ملی یا شناسه ملی از اوایل بهمن ماه
مهران محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، با اشاره به این موضوع که برای اشخاص حقیقی، «کد ملی» و برای اشخاص حقوقی، «شناسه ملی» آنها، «کد شهاب» قلمداد میشود، تاکید کرد: از ۵ بهمنماه امسال، تمام تراکنشهای بدون کد شهاب در «ساتنا» برگشت می خورند. این اقدام تاثیری بر فعالیت مشتریانی که اطلاعات هویتی ایشان نزد بانکها و موسسات اعتباری موجود است، نخواهد داشت و صرفا حساب ها و تراکنش هایی را که فاقد شناسه ملی هستند را متاثر خواهد کرد.
معاون فناوریهای نوین این بانک درخصوص شناسایی هویت تراکنشهای بانکی گفت: در راستای اجرای قانون از چند سال قبل به دنبال آن بودیم که از هویت تمام تراکنشهای بانکی مطمئن شویم و بتوانیم از انجام تراکنشهایی که مشخص نیست به کدام شخص حقیقی یا حقوقی مربوطند جلوگیری کنیم و در این زمینه، تاکنون فعالیتها و اقدامات زیادی به ویژه در تعامل با سازمان ثبت احوال، سازمان ثبت شرکتها، وزارت کشور و سایر نهادهای ذیربط انجام شده است.
وی با بیان اینکه با زحمات همکاران در شبکه بانکی مقدمات اجرای کامل قانون فراهم شده است، تصریح کرد: در صورتی که تراکنش ساتنای هموطنان گرامی برگشت داده شد، میتوانند مشکل را از طریق بانک مبدا پیگیری و بانک موظف به راهنمایی و همکاری برای حل مشکل است.
محرمیان تاکید کرد: با توجه به مهلت طولانی که برای اجرای این قانون در نظر گرفته شده بود، زمان تعیین شده تمدید نخواهد شد.
اعلام مجدد ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺳﻮد ﻫﺮ ﺳﻬﻢ از اسفند
حسن قالیباف اصل، امروز در جلسه با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در بورس تهران گفت: از اسفند یا اواخر بهمن EPSها اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش حقوقیها در تعادل بخشی به بازار گفت: هم اکنون حدود ۸۰ درصد معاملات در دست حقیقیها و حداکثر ۲۰ درصد در دست حقوقی هاست. با این حال، حقوقیها از مهر ۹۹ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان مازاد خرید داشته اند و البته همچنان باید حضور آنها در تعادل بخشی به بازار پررنگتر شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه در بازار سرمایه اصل بر شفافیت کامل است، افزود: خرید و فروشهای حقیقیها و حقوقیهای بازار به صورت لحظهای در سایت tsetmc قابل مشاهده است.
قالیباف اصل به بازار بدهی و اهمیت آن اشاره کرد و گفت: در دنیا ارزش بازار بدهی حدود دو برابر بازار سهام است، ولی هم اکنون در کشور ما ارزش بازار بدهی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است که این میزان نسبت به ارزش بازار سهام ناچیز است؛ لذا بازار بدهی در کشور از پتانسیل بالایی برای رشد برخوردار است.
وی جای اوراق شرکتی را هم در بازار سرمایه خالی دانست و گفت: پیش از این شرکتها حتما میبایست ضمانت نامه بانکی میآوردند، ولی الان رتبه بندی میشوند تا بتوانند اوراق بدون ضامن نیز منتشر کنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: تاکنون فولاد مبارکه و هلدینگ خلیج فارس برای انتشار اوراق بدون ضامن از سازمان بورس مجوز گرفته اند که این اقدام، هزینه تامین مالی آنها را بسیار کاهش خواهد داد.
وی با اشاره به رشد تامین مالی بنگاهها از طریق بازار سرمایه گفت: سال گذشته ۲۶۰ هزار میلیارد تومان تجهیز منابع مالی از طریق بازار سرمایه انجام شد که امسال تا ۳۰ آذر این رقم به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان یعنی حدود دو برابر کل سال گذشته رسیده است و این نوید تامین مالی بیشتر از طریق بازار سرمایه در سال جاری میدهد.
نظر شما