به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، به مناسبت ایام فاطمیه نمایشگاه «فاطمه راه نجات» شامگاه (۲۱ دی) با حضور جمعی از مسئولان در محل مسجد سیدالشهدا (ع) بیرجند گشایش یافت.
«فاطمه شاد» مسئول کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی در خراسان جنوبی در حاشیه افتتاح این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: غرفه های اين نمايشگاه شامل غرفه شکوفه های زهرایی ویژه کودکان(نقاشیی و قصه گویی)، غرفه رفیق ماندگار(وقف در گردش و فروش کتاب)،غرفه حجاب فاطمی، غرفه سیاسی، غرفه سبک زندگی فاطمی، غرفه دل نوشته به سردار، غرفه جمع آوری نذورات برای شب شهادت و ایستگاه صلواتی است.
وی با اشاره به همکاری پایگاه بسیج مسجد سیدالشهدا(ع)، کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی در خراسان جنوبی و کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی استان در برپایی این نمایشگاه فرهنگی به مناسبت ایام فاطمیه، افزود: این نمایشگاه تا سالروز شهادت حضرت زهرا(س) هر روز از ساعت ۳ بعدازظهر تا ۲۰ شب برای بازدید عموم مردم دایر است.
شاد در ادامه به غرفه سبک زندگی فاطمی در این نمایشگاه با همت کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از زوایای زندگی حضرت زهرا(س) در جامعه ما ناشناخته باقی مانده است و مردم درک درستی از سبک زندگی این حضرت ندارند. بنابراین در الگوگیری از این بانوی عالم، موفق عمل نکردیم. بطوریکه جامعه ما روز به روز به سمت تجمل گرایی، چشم و هم چشمی، سستی اخلاقیات و معنویات، فساد و انواع بی بندوباری، بی اهمیت شدن مفهوم خانواده، زندگی های خارج از چارچوب شرعی، ازدواج های سفید و غیره حرکت کرده است.
وی با تاكيد بر فرمايشات رهبر معظم انقلاب در خصوص ترويج سبک زندگی صحيح حضرت فاطمه زهرا (س) بيان كرد: اگر سبک زندگی حضرت زهرا(س) در خانواده و جامعه سرمشق و الگو قرار می گرفت بسیاری از آسیب ها و مشکلات فعلی در جامعه ما وجود نداشت.
درس هایی از سیره فاطمی
مسئول کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سیره ی این بانو در زندگی مشترک، رعایت دقیق و ظریف حقوق همسرش بود، تصریح کرد: خانه حضرت زهرا (س) جهانی از معنویت و عظمت الهی را دربرداشت و در زندگی مشترک همواره ساده زیستی، قناعت و دوری از تجمل گرایی را پیشه می کرد، بسیاری از کارهای خانه را به صورت مشترک با علی (ع) انجام می دادند.
شاد عنوان کرد: همچنین دو اصل مهم در همسرداری؛ یعنی مهربانی، گذشت وایثار، بر زندگی خانوادگی آن حضرت حاکم بود. حضرت زهرا (س) محیط خانه را چنان ساخته بود که آسایش علی (ع) و فرزندانش را فراهم می کرد، چنان که هرگاه رنج ها، غم ها و دشواری ها امیرمؤمنان (ع) فشار می آورد، به خانه می آمد، به امیدی که لحظاتی با زهرا(س) سخن بگوید و دلش آرام گیرد.
ساده زیستی از بزرگترین آموزههای فاطمی
وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) نه تنها در مسائل اقتصادی و رفع مشکلات روزمرده مردم پیشگام بود، افزود: این بانوی ارزشمند و سرور زنان عالم حتی از نظر اخلاقی، پرورش عواطف انسانی، ارشاد و هدایت مردم نیز به آنها کمک و مصالح مردم را پیگیری و در حق دیگران دعا می کرد. در واقع حضرت زهرا(س) با رفتار عادلانه خویش، اطرافیان را خشنود می ساخت و با عواطف محبت آمیز مادری، فرزندان خویش را به این صفات انسانی و اسلامی تشویق می کرد.
مسئول کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی در خراسان جنوبی با بیان اینکه ساده زیستی از بزرگترین آموزههای فاطمی است، گفت: اگرچه در عصر حاضر نمی توان همانند حضرت زهرا (س) زندگی کرد و ساختار ساده زیستی را براساس ساده زیستی ایشان پی ریزی نمود، اما در این زمان می توان ساده زیستی را متناسب با مقتضیات روز تبیین کرد و براساس آن، زندگی پاکیزه ای بنا نهاد؛ زندگی ای که در آن از زیادهروی در مصرف و انباشتن کالاهای غیر ضروری و پرورش نیازهای کاذب خبری نیست و تنها براساس نیازمندیهای راستین انسان استوار است.
نظر شما