به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر علی زینی وند شنبه (20 دی) در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا گفت: از اعضای ستاد کرونا، دستگاه های مختلف، دانشگاه علوم پزشکی و از مردم که در دو ماه گذشته همکاری کردند تا به حدی از کنترل بیماری برسیم و همچنین سایر مشاغل و اصناف که رعایت و همکاری کردند و همه دستگاه هایی که در قالب طرح شهید سلیمانی همکاری داشتند، تشکر می کنیم.
استاندار کرمان بیان کرد: همچنان باید شیوع ویروس کرونا جدی گرفته شود و پروتکل های بهداشتی رعایت و مراقبت ها ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه همچنان به صورت جدی باید مراقبت کنیم؛ ضمن تشکر از فرمانداران، افزود: باید گزارش طرح شهید سلیمانی ارائه شود و از امروز به بعد علاوه بر مصوبات ستاد ملی و تصمیمات استانی، فرمانداری ها، دانشگاه های علوم پزشکی و ارکان طرح شهید سلیمانی وظیفه دارند به محض اینکه در جایی نشانه هایی از بروز و بازگشت بیماری بود با تمام قوا ورود و مراقبت کنند.
زینی وند اظهار کرد: ابتلای بیماری با نوع جدید، قدرت سرایت بالایی دارد بنابراین به صورت جدی فرمانداران خیلی مراقبت کنند تا هر کجا نشانه ای از بروز و بازگشت این بیماری بود، با تمام قوا ورود و مراقبت کنند و از افرادی که در معرض این ویروس بودند تست گرفته و مراقبت را خیلی جدی بگیرند.
وی ادامه داد: به هیچ وجه در سطح استان و شهرستان ها نباید مردم و دستگاه های اجرایی عادی انگاری کنند زیرا وضعیت عادی نیست و وزیر بهداشت به صراحت هشدار داد که نگران بازگشت موج جدید بیماری هستیم لذا وضعیت را عادی نگیرید.
استاندار کرمان افزود: دورکاری بهانه ای برای شل شدن وضعیت اداری و یا سلیقه ای کار کردن نیست و دستورالعمل باید دقیقاً اجرا شود.
وی گفت: متکدیان و معتادان متجاهر در شأن استان نیست و سریعاً باید دستگاه های مسئول تدبیر کنند و آسیب دیدگانی که به اقتضای زندگی در این وضعیت هستند، از سطح خیابان جمع، شناسایی و ساماندهی شوند و در این فصل سرما و یخبندان یک فرد آسیب دیده نباید در گوشه ای از خیابان شب را به سر ببرد و به هیچ وجه این قابل قبول نیست.
استاندار کرمان ادامه داد: به خصوص در شهر کرمان به جد باید این افراد شناسایی و ساماندهی شوند و اگر بهزیستی مرکز تعریف شده ندارد، شهرداری باید گرمخانه ای برای آن ها فراهم کرده و به صورت موقت آن ها را نگهداری کند.
وی اظهار کرد: گویا در برخی از شهرستان ها به دلیل همجواری با استان های دیگر که طبیعتا" مراودات مردم با آن استان ها هم بیشتر بوده، به آنان گفته شده برای دریافت مجوز تردد باید به مرکز استان مراجعه کنند؛ در صورتی که صحت داشته باشد، کوتاهی صورت گرفته و باید به سرعت در این زمینه تدبیر و باید پیگیری شود.
زینی وند ضمن تشکر از زحمات زیاد نیروی انتظامی در اجرای محدودیت ها، در ادامه خاطر نشان کرد: معنای رنگ آبی این است که هیچ وضعیت عادی نداریم و حتی آنجایی که بیماری مشاهده نشده، در خطر ابتلا به کرونا هستیم و رنگ آبی هشدار و آبی بودن یعنی عادی نبودن لذا باید محدودیت و مراقبت کرد.
وی گفت: الان کشور درگیر کرونا است و دنیا در اوج کرونا و مرگ و میر است و اگر سختگیری ها و آسیب هایی که به مشاغل رسیده، نبود و از خودگذشتگی نیروهای نظامی، سپاه، بهداشت و هلال احمر در طرح شهید سلیمانی صورت نمی گرفت الان وضعیت مرگ و میر ما هم همانند کشورهای فرانسه، آلمان و .. بود.
استاندار کرمان ادامه داد: امیدواریم همه شهرها به وضعیت آبی برگردند تا حداقلی از دانش آموزان به صورت حضوری داشته باشیم اما معنا این نیست که در زیر ساخت ها توجه نکنیم؛ پیگیری از طریق وزارت ارتباطات از سوی نمایندگان و استانداری صورت گرفته و امیدواریم به زودی این مسئله حل شود.
وی ادامه داد: درحدود 800 روستای استان کرمان زیرساخت طبیعی و در حد نرمال نیست در شرایطی که مشاغل و آموزش مردم در کرونا به این زیرساخت ها ربط دارد بنابراین این آمار بدی است و باید حتماً مدیریت شود.
زینی وند در خصوص حوزه شبکه شاد، گفت: برداشت ما این است که حدود 100 هزار نفر از جمعیت دانش آموزی ما به شبکه شاد که شبکه بسیار مطمئن و از افتخارات کشور است، دسترسی ندارند که قابل قبول نبود و باید همه دستگاه های مرتبط مسائل این حوزه را جمع بندی کنند تا این وضعیت اصلاح شود.
وی با بیان اینکه منع تردد شبانه برای یک هفته جاری باید اعمال شود، در ادامه اظهار کرد: مردم، دانشگاه علوم پزشکی و هم از اعضای ستاد بزرگداشت مراسم سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی که رعایت خوبی داشتند، تشکر می کنیم و برای ما موردی مهم تر از مراسم سالگرد شهادت سلیمانی نبود و تجمع نداشتیم و برنامه ها با جمعیت بسیار محدود در فضایی که ظرفیت چند ده هزار داشت، برگزار شد و محکم کار را انجام دادیم و سپاه هم تمام قد همکاری کرد لذا مسامحه ای درباره مراسم نداریم مگر اینکه ستاد ملی کرونا تصمیم بگیرد.
استاندار کرمان در پایان گفت: حوزه اقتصادی باید مشاغل آسیب دیده را در دستور کار بگذارد تا این مشاغل را از امکاناتی که کشور فراهم می کند، برخوردار کنیم.
نظر شما