به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس جمهور تعزیه را یکی از زیباترین عرصه های هنر توحیدی و آگاهی بخش برای بیان عزت، عشق و کمال انسان ها و تفکیک جبهه حق از باطل و مردمی ترین هنر شناخته شده در جهان دانست و بر حمایت مسئولان از هنرمندان این عرصه به منظور اشاعه این هنر مردمی و انتقال فرهنگ عاشورا از طریق این هنر به جهان تاکید کرد.
محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در همایش نکوداشت ثبت جهانی میراث معنوی تعزیه در فهرست یونسکو با بیان اینکه تعزیه خوانان و هنرمندان فعال در این عرصه عاشقان پیامبر(ص) ، اهل بیت(ع) و خط سرخ عزت و شرافت انسانی هستند که در طول سالیان و نسل های متوالی پرچم عزت حسینی و انسانیت و توحید را در سرزمین ایران برافراشته اند و جمعی از بهترین هنرمندان کشورمان هستند که بدون توقع ، مشغول خدمت به فرهنگ سرزمین عزیز ایران هستند، خاطر نشان کرد : باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر ارگان های ذیربط در قالب برنامه ریزی های گسترده حمایت های ویژه ای را در راستای گسترش و پشتیبانی از این هنر مردمی انجام دهند .
رئیس جمهور با بیان اینکه خداوند متعال همه عالم را برای انسان خلق کرد و از انسان خواست که در مسیر کمال الهی حرکت کند، گفت : از ابتدای خلقت بشر دو جریان و جبهه، مقابل هم در رفتار انسان ها و جوامع بشری قابل مشاهده است. اساس حرکت یک جریان بر توحید و یگانه پرستی پایه گذاری شده و همه پیامبران و صالحان بر مبنای آن حرکت کرده اند وانگیزه حرکت در این مسیر بر مبنای عشق و محبت صورت گرفته و هیچ پیامبر و انسان صالحی نیست که از روی کینه و خودخواهی کاری انجام داده باشد .
رئیس جمهور افزود : تمام حرکت پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) از جانب عشق و محبت به انسان ها بوده و آنها همواره به دنبال اجرای عدالت در جامعه بوده اند چرا که پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) عینیت عدالت هستند که در نهایت می خواهند جامعه را به عزت و کمال برسانند.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه نقطه نهایی جریان توحیدی و یگانه پرستی رسیدن به قله های کمال الهی و انسانی است، گفت : در نقطه مقابل حرکت توحیدی ، جریانی است که در آن به جای توحید و یگانه پرستی، خودخواهی و خودپرستی حاکم است و همه چیز بر اساس ارضای نفسانیت انسان پایه گذاری شده و انگیزه انجام کارها غرور و خودخواهی است و این جریان همواره به دنبال خودبرتری ، تسلط بر انسان ها و استفاده از حقوق و لذت بیشتر بوده است.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور اظهار داشت : این دو جریان در طول تاریخ دو فرهنگ و ادبیات را شکل داده اند که امروز در زمینه های گوناگون آثار آن قابل مشاهده است و هنر یکی از عرصه های تجلی این فرهنگ و ادبیات است.
احمدی نژاد خاطر نشان کرد: نوعی از هنر وجود دارد که پایه و اساس آن بر عشق و محبت بوده و بدنبال یگانه پرستی ، عدالت ، عزت حقیقی انسان و کمال جامعه انسانی است و در نقطه مقابل، هنری نیز وجود دارد که سرشار از غرور و خودخواهی بوده و از موضع کینه کار خود را انجام می دهد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در حوزه میراث فرهنگی نیز آثار و ویژگی های دو جبهه حق و باطل دیده می شود ، گفت : برخی از میراث فرهنگی کشورمان از جمله مسجد گوهرشاد، از جمله میراثی است که هرگز نمی تواند از موضع کینه و غرور و ساخته شده باشد؛ با نگاهی به این مسجد عشق به انسانیت وکرامت را در دل انسان ها رشد داده و دلها خدایی می شود ، اما در برخی کشورهای غربی مجموعه ای از کاخ ها وجود دارد که از هزاران سال قبل بر جا مانده و هیچ روح و ایمانی در آنها نیست و کسانی می خواستند غرور و تسلط خود بر انسانها را به واسطه آن به نمایش بگذارند.
احمدی نژاد با بیان اینکه در هنر نمایش، صحنه هایی وجود دارد که می خواهد کسانی را برتر از دیگران و به عنوان قهرمان به جامعه معرفی کند ، تصریح کرد: نمایش هایی همچون تعزیه که همه افراد با نقش های مثبت و منفی بدنبال انتقال پیام و حقیقتی به انسان ها هستند و دلها را با عشق، توحید، عزت و کمال آشنا کنند، نمایش هایی انسان ساز هستند و ایران خاستگاه اصلی این هنر توحیدی است.
رئیس جمهور تعزیه را یکی از زیباترین عرصه های هنر توحیدی برای بیان عدالت، عزت، عشق و کمال انسانی دانست که ریشه در حادثه کربلا دارد و اظهار داشت: هنری که خاستگاه توحیدی داشته و به دنبال عزت ،عدالت و کرامت انسان ها باشد هنری عمومی است و متعلق به همه انسانهاست و نمی توان آن را به یک ملت ، قشر و گروهی خاص تعلق داد و به همین دلیل است که در ایران تعزیه در هر منطقه ای متناسب با فرهنگ های بومی آن ناحیه وجود دارد.
احمدی نژاد تعزیه را مردمی ترین هنر شناخته شده در جهان برشمرد که در آن زیبایی شناسی، آگاهی بخشی و تبیین جبهه حق و باطل وجود داشته و به رغم تمام پیچیدگی هایی که در اجرای این نمایش وجود دارد، مفهومی عمیق را به گونه ای ساده بیان می کند ، گفت : این هنر ایرانی از عمق فرهنگ توحیدی ، الهی و انسانی سرزمین ایران جوشید و به جهانیان معرفی شد و باعث شده تا مسیر نورانی هدایت به روی بشر بیش از پیش گشوده شود و نام امام حسین (ع) امروز در تمام جهان بر زبانها باشد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در حادثه عاشورا و کربلا تمامی رنج هایی که صالحان و آزادیخواهان در طول تاریخ متحمل شده اند در نقطه اوج خود قرار دارد و تمام زیبایی های انسانی زندگی بشر را به دفعات در کربلا می توان مشاهده کرد و در حقیقت عاشورا و کربلا مسیر درست را برای نجات انسان ها روی بشر گشوده است.
احمدی نژاد با بیان اینکه به تصویر کشیدن حادثه کربلا به معنای نشان دادن راه درست و تفکیک جریانات حق و باطل تاریخی برای بشریت است ؛ بهترین روش نمایش صحنه های کربلا را تعزیه دانست و تاکید کرد : تعزیه در ایران خاستگاه مردمی داشته و همواره با نوآوری، ابتکار عمل و سیر تکاملی همراه بوده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اهتمام ویژه وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی بر حفظ و گسترش هنر تعزیه در کشور تصریح کرد : در اغلب هنرها ، هنرمند در نهایت قصد دارد به جایزه ای بین المللی دستیابی پیدا کند، اما در تعزیه هر کس سابقه بیشتری دارد و کار خود را بهتر انجام می دهد در نهایت به او لقب "پیرغلام" می دهند؛ چرا که اصل بزرگی در تواضع است و باید این مفهوم گسترش یافته و به دنیا معرفی شود .
احمدی نژاد با بیان اینکه در عرصه هنر تعزیه هیچ کس به دنبال جایزه "اسکار" یا از این دست جوایز نیست ، خاطر نشان کرد : همه افرادی که در اجرای یک تعزیه فعالیت می کنند، نوکر امام حسین (ع) هستند و می خواهند به آرمانها و ارزش های پیامبر و اهل بیت (ع) خدمت کنند.
رئیس جمهور همچنین از وزارت ارشاد خواست تا حمایت و پشتیبانی های خود را از هنرمندان تعزیه خوان کشور بیش از پیش گسترش داده و به گونه ای برنامه ریزی کند که در تمام شهرستان ها و استانها محلی مناسب برای اجرای مراسم تعزیه وجود داشته باشد به گونه ای که جمع کثیری از مردم بتوانند در آنجا حضور داشته باشند برای اجرای مراسم تعزیه ایجاد شود.
پایان پیام/
نظر شما