به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه «صورالعجایب» با نمایش 27 اثر نقاشی،مجسمه و ویدئو آرت با کیوریتوری «شمس الدین غازی» روز جمعه 19 دی در میان استقبال پوروشور علاقمندان به هنرهای تجسمی و رعایت پروتکل های بهداشتی در گالری سروناز افتتاح شد. این نمایشگاه سومین نمایشگاه از مجموعه «صورالعجایب» است که برپا شده است، برپایی این نمایشگاه بهانه ای شد تا با «شمس الدین غازی»، هنرمند نقاش و نمایشگاه گردان درباره این رویداد هنری به گفتگو بنشینیم که در زیر می آید:
چرا عنوان نمایشگاه را «صورالعجایب» انتخاب کردید؟
در واقع عجايب نگاري در هنر و فرهنگ ايران سابقه اي بس طولاني دارد. با بررسي تاريخي آن به متون ادبي و علمي اسلامي، مانند انواع جغرافيا نگاري وصفي كه نوعي دايره المعارف زمان هاي دور بوده است برخورد مي كنيم، كه اميخته اي از خيال و واقعيت براي مردمان آن زمان نوشته و تصوير شده و به اسم عجايب المخلوقات و غرايب الموجودات شناخته مي شود. نمايشگاه صورالعجايب بر پايه تاثير هنرمندان معاصر، از تصوير سازي هاي متون قديمي اسلامي و غربي با موضوع عجايب المخلوقات گردآوری شده است.
نمایشگاه «صورالعجایب» برای چندمین بار است که برگزار می شود آیا این نمایشگاه با نمایشگاه قبلی متفاوت است یا ادامه آنها است؟
این سومین قسمت از نمایشگاه «صورالعجایب» که امسال در گالری سروناز برپا شده است، این نمایشگاه برای اولین بار در گالری گویا در تهران برپا شد و دومین دوره آن هم پارسال در همین گالری برگزار شد؛ سومین نمایشگاه نسبت به دوره های قبلی هدفمند تر برگزار شده و هنرمندان شرکت کننده در آن با آثار مشخص تر و دقیق تر به سوژه مورد نظر پرداخته اند .
نمايشگاه «صورالعجایب» با یک ساختار و فضايي غيرواقعي و خيالي چگونه توانسته با هنر معاصر پیوند بخورد؟
این نمایشگاه با تلفيقي از موهومات و خرافات و همچنين اسطوره ها و افسانه ها، سعي در ايجاد حركتي تازه در جلوه هاي مختلف هنر معاصر دارد. در واقع آثار این نمایشگاه رنگ و بوی ماورایی و موهومات و در حقیقت افسانه ها را دارد؛ ولی اینجا هم بر اساس متون قدیمی آثار تخیلی است و هم اینکه معاصر است و خیلی ها از آثار قدیمی مثل کتاب های چاپ سنگی و اسطوره های قدیمی ایرانی و کاشیکاری های بناهای شیراز و خیلی از مناطق دیگر ایران تاثیر گرفته است؛ چند تا از آرتیست ها بخصوص از داستان افسانه ای بارگاه حضرت سلیمان ایده گرفتند و کاراکترهای خود را از آنجا پیدا کردند و اجراهای معاصری انجام دادند، این بارگاه حضرت سلیمان موضوعی است که مورد علاقه هنرمندان شیرازی بوده و بارها و بارها در معماری قدیم شیراز به صورت نقوش بر روی کاشی و نقوش روی گچ دیده می شود و الان هم است.
در نمایشگاه «صورالعجایب» چه آثاری به نمایش درآمده است؟
در این نمایشگاه 27 اثر نقاشی، مجسمه و ویدئو آرت برای نخستین بار به نمایش درآمده است، در مجسمه دو بخش داریم که هر کدام از این بخش ها یک ژانر جدا هستند مثل ژانر مدیا آرت و آرت فشن که یکی از هنرمندان مجسمه اش را که با پارچه کار کرده است به نمایش درآورده است و آن یکی دیگر هم چیدمان است، در بخش ویدوئو آرت نیز یک پرفورمنس با توجه به کانسپت نمایشگاه و زیر نظر خود من و یکی از هنرمندان حاضر در نمایشگاه تهیه و با یک موسیقی خاصی اجرا می شود.
شما با پرفورمنس«سرها» در نمايشگاه «صورالعجایب» شرکت کرده اید درباره این اثر بیشتر توضیح بدهید؟
اثر خود من ویدئو آرتی با عنوان «سرها» است که در یک اتاق نمایشگاه به نمایش درآمده است؛ این پرفورمنس را به همراه شایان حمیدی ساختتیم و با یک موسیقی پخش می شود؛ این موسیقی با توجه به ریتم آن آهنگ و آن فضایی که درست شده به صورت تکرار ریتم به مفهوم مورد نظر اشاره دارد.
نظر شما