به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۱۹ دی شبستان به شرح زیر است:
فرزاد طلاکش دبیرکل انجمن ملی طیور گفت: سند «برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ» در سال ۹۸ تصویب شد و مقرر شد تا از عرضه تخم مرغ غیر بسته بندی و خارج از یخچال جلوگیری شود.
وی گفت: براساس اطلاعیه وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی از ابتدای بهمن عرضه تخم مرغ فلهای ممنوع است و براساس قانون تخطی از ان تخلف بهداشتی تلقی و طبق مقررات برخورد میشود.
طلاکش افزود: تخم مرغها در سه رده، تخم مرغ ممتاز، تخم مرغ معمولی، تخم مرغ۳۰ عددی طرح خانوار عرضه میشود.
دبیرکل انجمن ملی طیور با اشاره به اینکه در کشور ظرفیت بسته بندی تخم مرغ وجود دارد گفت: این طرح به صورت تدریجی، ابتدا از مراکز استانهای اصلی کشور و بعد به صورت کلی در سطح کشور اجرایی میشود و فروشگاهها موظف هستند تخم مرغ بسته بندی شده و در یخچال نگه داری کنند.
طلاکش با بیان اینکه در کشورکمتر از ۱۵ درصد تخم مرغ به صورت بسته بندی عرضه میشود، گفت: با توجه به اینکه تخم مرغ باید بهداشتی و در یخچال نگه داری شود سهم بسته بندی تخم مرغ در کشور پایین است. در استان تهران حدود ۲۵ درصد تخم مرغها بصورت شناسنامه دارو بسته بندی عرضه میشوند.
رشد ۳۰ برابری پرداخت تسهیلات قرضالحسنه طی هفت سال گذشته
سید علیاصغر میرمحمد صادقی با اشاره به قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری مصوب سال ۱۳۹۶ گفت: طبق این قانون مقرر شد که منابع حاصل از تلفیق منابع صندوق توسعه ملی به مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار با منابع داخلی بانکهای عامل به صورت ۵۰–۵۰، صرف اعطای تسهیلات با نرخ متوسط ۶ درصد برای ایجاد اشتغال در روستاها، مناطق عشایری و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت مناطق مرزی شود.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی افزود: بر اساس آخرین عملکرد ارائهشده توسط سامانه نظارتی بابت اجرای قانون مذکور تا تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۳۹۹، میزان تسهیلات پرداختشده به طرح های اشتغالزایی در بانکهای عامل حدود ۱۲۰ هزار میلیارد ریال، تسهیلات طرحهای مصوب شده در بانکهای عامل معادل حدود ۱۳۱.۳ هزار میلیارد ریال و تسهیلات طرحهای منعقدشده در بانکهای عامل حدود ۱۲۸ هزار میلیارد ریال است که این تسهیلات منجر به ایجاد حدود ۲۶۰ هزار شغل جدید شده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی ادامه داد: تسهیلات قرضالحسنه ازدواج از جمله موارد با اهمیت بخشهای تسهیلاتی شبکه بانکی کشور بوده و به استناد آمار مأخوذه از سامانه ازدواج که از سال ۱۳۸۸ تعداد حدود ۱۲ میلیون و ۲۵۸ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ حدوداً ۱.۱۷۲.۰۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده که سهم پرداخت تسهیلات موصوف در سال جاری تا تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۳۹۹، تعداد حدوداً ۶۵۹ هزار فقره به مبلغ ۳۴۴ هزار میلیارد ریال بوده است.
این مقام مسئول بانک مرکزی تاکید کرد: از جمله موارد مندرج در قوانین بودجه سنواتی که مشمول دریافت تسهیلات قرضالحسنه از نظام بانکی میشوند می توان به اشتغالزایی (افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، ستاد اجرائی فرمان حضرت امام(ره)، ایثارگران و اشتغال خانگی)، ستاد دیه، کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، ایجاد نیروگاه خورشیدی، حمام روستایی، ودیعه مسکن، نیازهای ضروری، ازدواج، ضروری کارکنان و بازنشستگان ناجا، تسهیلات به بیماران صعب العلاج، سرطانی و زوج های نابارور، تسهیلات جهیزیه، ازدواج به کارکنان و بازنشستگان و فرزندان آنها و ودیعه مسکن برای کارکنان و بازنشستگان ارتش، سپاه و وزارت دفاع، تسهیلات به منظور توانمندسازی، خرید انشعابات، توسعه تاسیسات خانگی و کارگشایی امور به متقاضیان روستایی و سایر موارد اشاره کرد.
با همکاری وزارت کشور و سایپا میتوان به نیاز کشور در حمل و نقل عمومی پاسخ داد
جواد ناصریان در مراسم امضای تفاهم نامه تامین ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس درون شهری بین اتحادیه اتوبوسرانی شهری کشور و گروه خودروسازی سایپا، گفت: نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی موضوع بسیار مهمی است که وزارت کشور با جدیت در آن ورود کرده است و میخواهد با استفاده از پتانسیل خودروسازان داخلی، نوسازی ناوگان فرسوده کشور را دنبال کند.
وی با بیان اینکه تقویت و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی دغدغه مردم و دولت است، تصریح کرد: در سال های گذشته در نوسازی کامل ناوگان حمل و نقل عمومی کشور توفیقی نداشتیم و باید این امر اصلاح شود تا مردم با شرایط بهتری بتوانند از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر کشور افزود: طی برنامه ای که دولت در نظر گرفته، قرار شده ۵ هزار دستگاه به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور اضافه شود لذا در اولین گام قرار است گروه خودروسازی سایپا ۱۰۰۰ دستگاه آن را تامین کند به طور قطع اگر این مجموعه آمادگی داشته باشد میتوان این تعداد را افزایش داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر کشور از گروه خودروسازی سایپا خواست که از تمام ظرفیتهای خود برای تولید اتوبوس استفاده کند تا مردم، سفرهای درون شهری مناسب و ایمن داشته باشند.
گروه خودروسازی سایپا توان نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور را دارد
مهدی جمالی نژاد در مراسم امضای تفاهم نامه تامین ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس درون شهری بین اتحادیه اتوبوسرانی شهری کشور و گروه خودروسازی سایپا، گفت: امضای قرارداد با گروه خودروسازی سایپا با هدف نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری به دلیل اینکه می توان نیاز کشور را از طریق تولیدات داخلی تامین کرد، باعث غرور و افتخار است.
وی با بیان اینکه گروه خودروسازی سایپا یک مجموعه دلسوز و پویا است که می تواند نیاز حمل و نقل کشور را به خوبی و در موعد مقرر تامین کند، تصریح کرد: از سال گذشته که قیمت بنزین اصلاح شد، خیلی از مردم به سمت حمل و نقل عمومی روی آوردند، بدین جهت نوسازی و بازسازی ناوگان عمومی در دستور کار قرار گرفت تا ضمن تامین رضایت مردم، بتوان سطح کیفی خدمات را ارتقاء داد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد ناوگان حمل و نقل کشور فرسوده است، افزود: از آنجا که خودروسازی توانمند مانند سایپا در کشور وجود دارد ما نباید ناوگان فرسوده داشته باشیم لذا برای جبران کم کاری گذشته باید بیش از گذشته سطح همکاریهای خود را با گروه خودروسازی سایپا افزایش دهیم.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه دولت بودجه مناسبی را برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در نظر گرفته است، تصریح کرد: با توجه به آلودگی هوا، نوسازی ناوگان حمل و نقل یک ضرورت است که نباید از آن غافل شد، لذا امیدواریم مجموعه سایپا در کوتاه مدت بتواند اتوبوس های مورد نیاز را وارد زنجیره حمل و نقل عمومی کند.
گروه خودروسازی سایپا در خودروهای تجاری پروژههای بزرگ و ملی دارد
سید جواد سلیمانی در مراسم امضای تفاهم نامه تامین ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس درون شهری بین اتحادیه اتوبوسرانی شهری کشور و گروه خودروسازی سایپا، گفت: گروه خودروسازی سایپا در تولید خودرو تجاری رتبه اول کشور را دارد بدین جهت پتانسیل خوبی در نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی وجود دارد که وزارت کشور و سایر نهادها می توانند از آن بهره ببرند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا اظهارداشت: تفاهم نامه تامین ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس درون شهری بین دو مجموعه سایپا است که ۵۰۰ دستگاه آن قرار است توسط سایپا دیزل و ۵۰۰ دستگاه دیگر توسط زامیاد تولید شود، اما قطعا ظرفیت مجموعه های یاد شده بیشتر از این است که در صورت سفارش وزارت کشور می توان در راستای تامین آن اقدامات لازم را انجام داد.
وی با اشاره به اینکه گروه خودروسازی سایپا توانایی این را دارد که اتوبوس های سفارش داده شده را در سه مدل دیزلی، گازسوز و برقی تامین کند، گفت: محصولات گروه خودروسازی سایپا مطابق با استانداردهای جاری کشور و ضوابط محیط زیست است.
سلیمانی تصریح کرد: برنامه ریزی ما این است که تا سه ماه آینده حداقل ۲۰ درصد سفارش کلی را به وزارت کشور تحویل دهیم تا بتوان در مسیر نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور گام برداشت.
نظر شما