از میان 26 دستگاه، متولی اصلی مساجد کیست؟

دبیر کارگروه مدیریت کلان فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت 26 دستگاه به عنوان متولیان مساجد گفت: مساجد بامرکز فرماندهی مشخصی هدایت و مدیریت نمی شوند و باید در مجموعه ای منسجم شوند.

دکتر مهدی ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که مسجد، اصلی ترین سنگر در برابر جنگ نرم دشمن است در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: مساجد سنگرهایی هستند که خدا در مقابل هجوم دشمنان تعبیه کرده و تجربه انقلاب اسلامی ایران نشان داده است که این سنگرها در برابر حملات دشمنان آمادگی لازم را دارند.


وی با اشاره به این که مساجد با مرکز فرماندهی مشخصی هدایت و مدیریت نمی شوند، ادامه داد: در حوزه مساجد کشور حدود 26 دستگاه به عنوان متولیان امور مسجد و اداره کنندگان این واحد اجتماعی وجود دارد که اگر به صورت مجموعه ای منسجم در کنار هم قرار بگیرند و رده ای راهبردی را تشکیل دهند مساجد به هماهنگی لازم می رسند.


ناظمی اردکانی افزود: برای مشخص شدن نقش و سهم هر کدام از این دستگاه ها ضروری است که نمایندگان آنان با تشکیل جلساتی بررسی کنند که چگونه می توان انسجام موردنظر را در مساجد ایجاد کرد. در این راستا دستگاه های رئیسه که شامل 9 دستگاه می شود باید به صورت یک شورای سیاست گذاری که در راس آن نماینده مقام معظم رهبری قرار دارد بدون هیچ دخالتی در مساجد، این حوزه را راهبری و برنامه های کلان این حوزه را تدوین و تصویب کنند.


وی گفت: برای نیل به این هدف لازم است به جای یک سازمان، شورای عالی مساجد تشکیل شود که وظیفه اش همسو ساختن حوزه ها با حفظ استقلال گذشته باشد.


ناظمی اردکانی با اشاره به این که در آمارگیری سال 81 از مساجد کشور، استان های یزد و سیستان و بلوچستان بالاترین تعداد مساجد کشور را به خود اختصاص دادند، گفت: به جز این دو استان که به ازای هر هزار نفر 2.4 مسجد داشتند بقیه استان ها وضعیتی کاملاً نامتعادل دارند.

 

لزوم تهیه نقشه آمایشی مساجد
وی با بیان این که تهران فقیرترین نقطه کشور از لحاظ برخورداری از مساجد است و به ازای هر هزار نفر 0.3 مسجد دارد، گفت: برای رفع این مسئله لازم است نقشه آمایشی تهیه شود و به عنوان سندی ملی به تصویب برسد.

 

دبیر کارگروه مدیریت کلان فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از اینکه از سال 81 تاکنون آماری درباره وضعیت مساجد نداریم، گفت: با تهیه نقشه آمایش باید تعداد مساجد مورد نیاز به ازای هر نفر مشخص شود.


وی سپس با اشاره به روحانیت به عنوان اصلی ترین رکن مسجد گفت: در حال حاضر مساجد با مسئله فقدان روحانی مواجه هستند. برطبق آمار گیری سال 1381 برای 63 هزار مسجد موجود در کشور 40 هزار امام جماعت وجود داشت که این تعداد روحانی قادر به پوشش دهی مساجد موجود نبودند.

 

ناظمی اردکانی گفت: بر این اساس در برنامه جامعی که لازم است تدوین و تنظیم شود حوزه های علمیه باید برای تربیت ائمه جماعات حرکت و نهضتی انقلابی شکل دهند. 

 

پایان پیام/

کد خبر 101226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha