کمکهای مالی به ۳۵میلیون نفر تا پایان سال/خدمات سلامت الکترونیکی تا ۲۰ اسفند می‌شود

رییس جمهوری تاکید کرد: در چهار ماه پایانی سال به حدود ۳۵ میلیون نفر از کسانی که به دلیل کرونا از کسب و کار و فعالیت بازماندند، کمک می شود که البته یک ماه این کمک را دریافت کردند و سه بار دیگر دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر امروز در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات اظهار کرد: یکی از مسائل مورد اهتمام این دولت این بوده که مردم بدون اینکه زحمت سفر را به خود هموار کنند و بدون مراجعه به دستگاه‌ها خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.

وی گفت: در دوره‌ای که مبتلا به کرونا بودیم، ‌جایگاه سلامت بیشتر روشن شد. امروز بحث این است که مردم خدمات مربوط به سلامت را در فرایند دولت الکترونیک با یک کارت و یا شماره ملی دریافت کنند. حتی موضوع نسخه‌پیچی و اینکه مردم چقدر به آن نیاز دارند و بیمه‌گرها در چه مواردی باید وارد عمل شده و چه هزینه‌هایی را متقبل شوند، باید الکترونیکی شود.

روحانی تصریح کرد: با الکترونیکی شدن بخش سلامت، از سویی مردم در رفاه قرار می‌گیرند و از سوی دیگر هم مراکز درمانی راحت‌تر خدمت را ارائه می‌کنند و هم پول را راحت‌تر دریافت می‌کنند.

رییس جمهوری ادامه داد: در بخش سلامت همه اقداماتی که لازم است باید تا پایان سال این اقدامات انجام شود و تا ۲۰ اسفند خدماتی که در بخش سلامت به صورت الکترونیک ارائه شود، تکمیل شود تا مردم در رفاه بیشتری قرار بگیرند.

وی با اشاره به بررسی موضوع رفاه ایرانیان در جلسه امروز شوریا فناوری و تصویب مقررات ‌مربوط به آن گفت: برخی بخش‌ها و اقشار نیازمند حمایت هستند که البته این حمایت به طرق مختلف مانند یارانه سال‌هاست انجام می‌شود.

روحانی با اشاره به ارائه حمایت‌های معیشتی از سال ۹۸ و ادامه آن اظهار کرد: البته افرادی که خیلی نیازمند نبودند، در این سامانه قرار نگرفتند. امروز ۶۰ میلیون نفر از حمایت معیشتی برخوردارند.

رییس دولت دوازدهم اضافه کرد: در ماه‌های اخیر هم دولت در ستاد کرونا و هم مجلس به این نتیجه رسیدند که اقشاری نیاز به حمایت دارند. هماهنگی بین این دو مصوبه دولت و مجلس نیاز بود که این هماهنگی را انجام دادیم.

 ارائه کمک به ۳۵ میلیون نفر در ماههای پایانی سال

رییس جمهوری تاکید کرد: در چهار ماه پایانی سال به حدود ۳۵ میلیون نفر از  کسانی که به دلیل کرونا از کسب و کار و فعالیت بازماندند، کمک می شود که البته یک ماه این کمک را دریافت کردند و سه بار دیگر  دریافت می‌کنند.

روحانی افزود: بنابراین در حال حاضر در هر ماه سه نوع حمایت ارائه می‌شود؛ یک بار برای یارانه، یک بار برای حمایت معیشتی و یک بار برای موردی که ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوب کرده است. 

رییس دولت تدبیر و امید گفت: امسال در بحث کرونا مشخص شد که دولت الکترونیک چقدر اهمیت دارد. چون بیماری‌های اپیدمی به گونه‌ای است که تماس افراد می‌تواند مشکل ساز باشد و در بحث کرونا مساله فاصله اجتماعی و کاهش تردد از موارد بسیار مهم بوده است. 

وی افزود: اگر بخواهیم وامی به افراد مشمول پرداخت کنیم و اگر بنا بود همه اینها به بانک‌ها مراجعه ‌کنند، چقدر وقت تلف می‌شد و چقدر تجمعات به وجود می‌آمد. دیدیم که همه افرادی که خواستند این وام را دریافت کنند، به راحتی این وام را دریافت کردند.

روحانی اظهار کرد: ۷۶ میلیون جمعیت یارانه بگیر و همه آنهایی که متقاضی وام بودند، توانستند از طریق این سامانه‌ها وام خود را  دریافت کنند و از طریق همین سامانه‌ها آن را بازپرداخت کنند. این کار و خدمت بزرگی است که دولت الکترونیک امروز به مردم می‌دهد و می‌بینیم که خود این خدمت الکترونیک چه مقدار به بحث سلامت جامعه کمک می‌کند.

رییس‌جمهوری در ادامه موضوع مالیات را یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در نشست امروز ذکر کرد و گفت: مالیات مساله بسیار مهمی است و ما در این دولت، بار اداره کشور و منابع مورد نیاز آن را از روی دوش نفت برداشتیم و بیشتر روی دوش مالیات و عوارض و امثال آن گذاشتیم.

روحانی درباره دلایل روی آوردن دولت تدبیر و امید به تقویت درآمدهای مالیاتی خاطرنشان کرد: یک مقدار به خاطر اینکه شرایط به گونه‌ای بود که مجبور بودیم این کار را انجام دهیم. اساسا بسیار مهم است که کشور از طریق خود مردم و مالیات آنها اداره شود.

وی، نفت را سرمایه ای بین نسلی عنوان کرد و گفت: نفت برای همیشه نیست و سرمایه ای است که از زیرزمین خارج می شود و در اختیار قرار می‌گیرد و پول آن هم باید بین نسلی باشد که مقرراتی هم در این زمینه وجود دارد که بر اساس آن بخشی از پول نفت به صندوق توسعه ملی برمی‌گردد تا شرکت‌های غیردولتی از آن برای بهبود فعالیت‌های اقتصادی خود بهره‌برداری کنند.

رییس جمهوری با اشاره به اهمیت روز افزون مالیات خاطرنشان کرد: در دنیا مساله مالیات و اینکه فرد مالیاتش را درست و به موقع پرداخت می‌کند و اظهاراتش دقیق باشد، به عنوان یک ارزش مهم اخلاقی و ملی مطرح است.

روحانی تصریح کرد: نمی شود که یک نفر فعالیت‌هایش را درست اظهار کرده و مالیات آن را پرداخت کند و دیگری درست اظهار نکرده و مالیات پرداخت نکند و از این طریق جامعه را از خدمتی محروم کند و هزینه ای که قانونا برای گرفتن خدمات موظف به پرداخت آن است را نپردازد. 

وضع درآمدهای مالیاتی دولت امسال خوب بود

وی با بیان اینکه پرداخت مالیات از لحاظ اخلاقی و قانونی یک ارزش مهم است، گفت: مالیات از این لحاظ که بار اداره کشور روی دوش آن است نیز اهمیت دارد. خوشبختانه در سالی که رو به اتمام است وضع درآمد مالیاتی دولت خوب بوده و سازمان مالیاتی ما به خوبی فعال بوده است.

رییس جمهوری با اشاره به اظهارات نماینده سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: سال آینده ترتیبات به گونه‌ای است که ۷۰ درصد کسانی که باید مالیات پرداخت می‌کنند، دیگر نیازی نیست به جایی مراجعه کنند و خودشان باید اظهاراتشان را از طریق همین سامانه‌های مالیاتی اعلام و اظهار کنند و به این ترتیب، سازمان مالیاتی خواهد توانست روی ۳۰ درصد باقی مانده متمرکز شود.

 راه مبارزه با فساد شفافیت است

روحانی دولت الکترونیک را از مسائل مهم کشور عنوان کرد و گفت: یکی از آثار دولت الکترونیک مبارزه با فساد است و این مبارزه با فسادی که گفته می‌شود و مهم است که گفته شود، از طریق شفافیت امکانپذیر است؛ بخش بزرگی از مساله فساد از طریق بحث دولت الکترونیک و الکترونیکی شدن خدمات امکانپذیر است.

وی تصریح کرد: اگر ارائه خدمات مربوط به سلامت الکترونیکط باشد،  مشکلات آن خود به خود رفع و خیال ما راحت می‌شود؛ در بخش مالیات هم مشکلات و نگرانی‌ها وقتی همه سامانه ها الکترونیکی شوند، رفع می شود و ما به نقطه ای می‌رسیم که جامعه ما به سمت سلامت حرکت می‌کند.

رییس جمهوری با اشاره به وضع مقررات مالیاتی در نشست امروز گفت: همه مقرراتی که در شورای اجرایی فناوری تصویب می کنیم برای این است که وقتی مردم می‌خواهند خدمات را از دولت یا از جاهای دیگر دریافت کنند، خدمات را ساده تر و راحت‌تر دریافت کنند بدون اینکه نیاز باشد به صورت چهره به چهره روبه‌رو با کارمندان مربوطه شوند زیرا ارتباطات چهره به چهره شدن کارمندان و ارباب رجوع مشکلات و مسائلی را دارد و مقررات وضع شده می‌تواند به سلامت و رفاه جامعه کمک شایانی کند.

 همه انبارها باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود

روحانی با بیان اینکه در جلسات قبل درباره سامانه جامع تجارت قدم‌های مهمی را برداشتیم، اظهار کرد: ۹ آذرماه مصوبات مهمی داشتیم که این مصوبات باید در جلسات بعدی ما تکمیل شود. همه انبارهای کشور، بخش گمرکات و همه صادرات و واردات، ثبت سفارشات و همه دریافت‌هایی که از بانک مرکزی انجام می‌گیرد، باید در داخل این سامانه قرار گیرد.

وی با یاداوری اهمیت سامانه تجارت گفت: قدم‌های بسیار خوبی در این سامانه برداشته شده و خیال مردم و مسئولین راحت می‌شود. یعنی برخط و به‌روز همه مسئولینی که باید مطلع باشند، به خوبی مطلع می‌شوند که چه مقدار ارز مصرف شده، کجا مصرف شده، چه چیزهایی سفارش داده شده و چه زمانی وارد می‌شود.

رییس جمهوری گفت: برای امنیت جامعه و امنیت قضایی و امنیت زندگی مردم بسیار مهم است که بدانند کالایی که در بازار مورد نیاز آن‌هاست همیشه در اختیار آنها خواهد بود. کامل کردن همه بخش‌های آن سامانه هم جزو وظایف شورا قرار دارد و انشاالله آن را دنبال و نهایی خواهیم کرد.

کد خبر 1011975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha