اختصاص بیش ازیک میلیاردتومان به تعمیر وتوسعه مساجد وحسینیه های خوزستان

سرپرست اوقاف و امور خیریه خوزستان، از اختصاص اعتباری بالغ بر یک‌ میلیارد و 200 میلیون تومان ‌برای تعمیر و توسعه مساجد استان خبر داد.

حجت‌الاسلام سیدعلی میرمحمدی، سرپرست اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: ساخت 165 مسجد و حسینه‌ در طرح بنیاد برکت مقام معظم رهبری پیش‌بینی شده که تعداد 110 مسجد از این تعداد در شهرهای لالی، اندیکا و مسجدسلیمان آماده بهره‌برداری است که عملیات اجرای ساخت این مساجد و حسینه‌ها با اعتباری بیش از چهار میلیارد و 800 میلیون تومان اجرایی شده است.

 

وی با بیان اینکه اعتباری معادل یک‌ میلیارد و 200 میلیون تومان ‌برای تعمیر و توسعه مساجد استان اختصاص یافته است، اضافه کرد: همچنین مطالعات مربوط به پروژه ساخت مسجد و حسینه در شهرستان‌های دزفول، اندیمشک و باغملک انجام شده است.

 

سرپرست اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان اینکه ‌امسال 120 مسجد و حسینه‌ با حمایت خیران استان به بهره‌برداری رسید، خاطر نشان کرد: در بخش بازسازی بقاع متبرکه خیرین خوزستانی 900 میلیون تومان کمک کرده‌اند.

 

وی با اشاره به توسعه حرم علی بن مهزیار اهواز، افزود: پیش از این فضای حرم حدود 450 متر بود و در نتیجه فضای کافی برای ورود زائران وجود نداشت، به همین دلیل طرح توسعه حرم اجرایی شد و به این ترتیب پس از اجرای کامل طرح، فضای حرم به پنج هزار و 400 متر افزایش می‌یابد.

 

وی با بیان اینکه محدوده حرم در طرح جامع 16 هزار متر پیش‌بینی شده و فازهای بعدی طرح هم در سال‌های آینده اجرایی می‌شود، تصریح کرد: اعتبار اولیه مورد نیاز برای اجرای پروژه 6 میلیارد تومان برآورد شده و در صورتی که پروژه با مشکل محدودیت اعتبار مواجه نشود تا پایان مهر سال آینده عملیات اجرایی توسعه حرم علی‌ابن مهزیار(ع) به پایان می‌رسد.

 

حجت الاسلام میر محمدی با تأکید بر اینکه در راستای پوشش فرهنگی و نرم افزاری بقاع متبرکه استان تفاهم‌نامه ای با نهاد کتابخانه های استان منعقده شده، بیان کرد: بر اساس این تفاهمنامه، 20 بقعه متبرکه خوزستان مجهز به کتابخانه های دیجیتال خواهند شد و همچنین یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار برای تعمیر حسینیه‌ها و مساجد استان در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد 204 بقعه متبرکه در استان وجود دارد که از این تعداد تنها 62 بقعه مورد استفاده بهینه قرار گرفته و از 142 بقعه دیگر موجود در استان بهره‌برداری مناسبی نمی‌شود، خاطر نشان کرد: برخی از بقاع متبرکه موجود در استان از لحاظ ساختاری و فیزیکی مشکل دارند.

 

سرپرست اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان اینکه تعمیر و بازسازی هشت بقعه در استان آغاز شده و این بقاع تا تیر سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند، اذعان داشت: بقاع هفت‌شهیدان مسجدسلیمان، سلطان ابراهیم‌ ایذه، شاه‌احمد اندیمشک، حرم حضرت دانیال نبی(ع)، بقعه ابوطاقه آبادان، امامزاده سلیمان‌(ع) و سید بیضاء باغملک از جمله بقاع در حال تعمیر هستند.

 

وی با بیان اینکه موقوفات بسیاری در استان وجود دارد که در اختیار اداره‌کل اوقاف نیست و لازم است سرمایه‌گذاری لازم در این زمینه انجام شود، عنوان کرد: حدود هفت هزار و 800 هکتار اراضی وقف شده در حد فاصل میان شهرهای شوش و اندیمشک وجود دارد که رایزنی‌های لازم برای بازگرداندن این اراضی به اداره‌کل اوقاف انجام شده و این رایزنی‌ها نتایج مثبتی داشته است.

 

حجت الاسلام میر محمدی، ادامه داد: همچنین در منطقه منصوریه بهبهان هم اراضی کشاورزی و صنعتی وقفی به مساحت یک‌هزار و 200 هکتار وجود دارد؛ در این زمینه رایزنی‌هایی با بهره‌برداران و بومیان ‌منطقه انجام شده که نتایج خوبی داشته است.

 

وی با بیان اینکه بخشی از کارخانه سیمان بهبهان هم وقفی است که قرارداد بازگرداندن یک‌ششم مساحت این کارخانه به اداره‌کل اوقاف منعقد شده، تأکید کرد: 50 درصد مساحت شهرستان رامشیر جزو موقوفات است ولی در این مورد هنوز انتفاعی صورت نگرفته که پیگیر‌ی‌های لازم برای بازگرداندن اراضی وقفی این شهرستان به اداره‌کل اوقاف در حال انجام می باشد.

 

وی با بیان اینکه 22 هزار هکتار زمین وقفی در استان وجود دارد که اگر این مساحت از اراضی احیا شود، بسیاری از مسائل اجتماعی استان رفع خواهد شد، اظهار داشت: بسیاری از زمین‌های موقوفی در شهرهای مرزی استان در اختیار نیروهای مسلح است که باید به حالت وقفی خود باز گردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 101179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha