برگزاری یازدهمین نشست تجارب مدیران در مرکز آموزش مدیریت دولتی

یازدهمین نشست برخط ارائه تجارب مديران در سال جاری با هدف انتقال دانش و تجربه به مدیران دستگاه‌های اجرایی و با حضور علی اکبر اولیا استاندار اسبق کهگیلویه و بویر احمد، از ساعت ۱۰ تا ۱۲روز شنبه سیزدهم دی ماه ۱۳۹۹ در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: یازدهمین نشست برخط ارائه تجارب مديران در سال جاری با هدف انتقال دانش و تجربه به مدیران دستگاه‌های اجرایی و با حضور  علی اکبر اولیا استاندار اسبق کهگیلویه و بویر احمد، از ساعت 10 تا 12روز شنبه سیزدهم دی ماه ۱۳۹۹ در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد.


استاندار اسبق کهگیلویه و بویر احمد ضمن تأکید بر انتقال تجارب مدیریتی گفت: «برگزاری چنین نشست هایی برای مدیران جوان و زن از اهمیت دو چندانی برخوردار است. زیرا به عنوان کسی که بیش از سی سال تجربه مدیریتی دارم؛ امروز افتخار می‌کنم در این نشست حضور یافته ام و آنچه را در این سال ها اندوخته ام در پیش روی همه علاقه مندان قرار داده ام و شایسته است که جوانان به این نکات توجه تام داشته باشند و از تجارب ما مدیران بازنشسته بهره بگیرند؛ گرچه در گروه‌های مجازی و NGOها می کوشیم که تجارب خود را بیان کنیم.»


وی در ادامه به نقش و تأثیر آموزش های محیطی اشاره و بیان کرد: «آموزش و به تبع آن محيط هاي آموزشي بيشترين اثر و نقش را بر ذهنيت و تمدن سازي جوامع به عهده دارند. انسان همواره در تعامل با محیط می ‌باشد و این تعامل به صورت دو سویه است. انسان ها در محیط اجتماعی مثل جامعه، محل کار، خانه و ...، تجاربی را به دست می‌آورند که بسیاری از رفتارها و کردارها ریشه در این آموزش ها دارد و شخصیت انسان بر اساس آموزش های محیطی شکل می‌ گیرد. لذا آموزش های محیطی بسیار مهم است و مدیران باید به آن توجه نمایند. از این رهگذر، بسیاری از تجارب مدیریتی برآمده از این آموزش ها است.»


علی اکبر اولیا با تأکید بر داشتن نگرش کار تیمی در حل مسائل پیش روی مدیران، بیان داشت: «همواره نگرش کارتیمی در حل مسائل مدیریتی می تواند مشکل گشا باشد. در دهه 60 پس از آنکه وارد دانشگاه پلی ‌تکنیک در رشته عمران شدم. مسئول صدا و سیمای یزد شدم و این اولین تجربه مدیریتی من بود. اما با ایجاد تیم و بهره‌گیری از فارغ ‌التحصیلان دانشگاه‌هایی همچون پلی تکنیک، شریف و غیره، گره‌های کاری را یکی پس از دیگری گشودیم. آری، پیش از هر چیز باید دانست که انتخاب و چیدن تیم درست خود زمینه ساز بسیاری از پیشرفت ها است و این گونه از سرپرستی صدا و سیمای مرکز یزد وارد شبکه دوم سیما شدم.»


معاون عمرانی اسبق استانداری یزد در بخش دیگری از سخنانش با پذیرش مشکلات و چالش های مدیریتی و ارائه راه حل مناسب و تصمیم گیری سازنده گفت: «در جهان رقابتی امروزی، یكی از ابزارهای مهم برای ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به هدف ها و رسالت های موردنظر، عنصر انسان است. نقش انسان در سازمان و نوع نگاه به او، سهم بسزایی در موفقیت یا شکست سازمان خواهد داشت. مدیران منابع انسانی می‌ توانند از طریق توانمندسازی کارکنان خود این چالش‌ ها را رفع کرده یا از بروز اکثر آنها پیشگیری نمایند. کارکنان توانمند در جهت رفع چالش‌ ها با مدیران نهایت همکاری و مشارکت را می نمایند. زیرا در توانمندسازی منابع انسانی؛ انگیزه، مشارکت، تعهد، خلاقیت و وفاداری نهفته است. به عنوان تجربه در دوران حضورم در استانداری یزد، ابتدا ساختمانی کوچک و قدیمی را به بخش عمرانی اختصاص داده بودند؛ لذا از همان بدو ورود کوشیدیم تا محیط را ارتقا ببخشیم و فضای موجود را برای کارکنان و ارباب رجوع بهبود سازیم و موفق هم شدیم.»


علی اکبر اولیا ضمن اشاره به تأثیرات آموزش های محیطی و نقش مثبت مرکز آموزش مدیریت دولتی گفت: «در آن سال ها حضور در دوره های مدیریتی که در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار می شد؛ بسیار ارزشمند و کارامد بود؛ زیرا بسیاری از استادان و فرهیختگان عرصه مدیریت و نظام اداری کشور این دوره ها را برای مدیران ارشد نظام به اجرا درمی آوردند؛ لذا بسیاری از آموخته های مدیریتی و آموزش‌ های محیطی خود را وام دار مرکز هستم و امروزه نیز این مرکز می تواند نقشی کلیدی در ارتقای آموزش های نظام اداری کشور ایفا نماید.»


نماینده یزد در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی اقدامات در استان یزد بیان داشت: «براساس مطالعات علمی و تجارب عملی برخی طرح های مهم را در استان کلید زدیم؛ طرح سیل ها و خشکسالی را اجرایی کردیم و تلاش کردیم با ساخت سازه های حفاظتی در استان از هدر رفت آب  جلوگیری کنیم. طرح دوم ما ترافیک بود. می توان گفت اولین استانی بودیم که در بحث ترافیک ورود پیدا کردیم تا شاهد کاهش تصادفات و کار اورژانس و ... باشیم.»


استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به برخی اقدامات در این استان اشاره و بیان کرد: «براساس پژوهش های انجام شده و براساس ظرفیت‌های آمایش ملی و سرزمینی، ما محور مفقوده ای را پیدا کردیم و آن ارتباط بین خراسان به خوزستان بود که چگونه این ارتباط برقرار شود. در طی دو سال حضورم در این استان کوشیدم این مهم تحقق پیدا کند. همچنین در حوزه زیرساخت ها و راه های ارتباطی تلاش فراوانی صورت پذیرفت. زیرا توسعه گردشگری و بهره گیری از منابع طبیعی مستلزم توسعه راه‌ ها و زیرساخت‌ ها بود که بخشی انجام شده و در حال اجراست. در زمان تصدی استانداری همواره  تأکید بر استفاده از کارهای کارشناسی شده بود و کوشش در هم افزایی از واحدهای مختلف داشتم. به عنوان نمونه جلسات هفتگی با همه همکاران و کارشناسان و نخبگان هر حوزه داشتیم که تازه های علمی را ارائه می‌دادند.»


علی اکبر اولیا در بخشی دیگر از سخنانش به مدل مدیریتی خود اشاره و آن را بر شش محور «1. کرامت انسانی؛ 2. سازمان های یادگیرنده؛ 3. مدیریت دانش؛ 4. فناوری اطلاعات؛ 5. بهره‌گیری از منابع و امکانات و 6. استفاده از طرح، برنامه و آمار» استوار دانست و افزود: «موضوع کرامت و ارزش انسان مساله ‌ای است که در برخی از جوامع بشری به باد فراموشی سپرده شده است؛ اما ما باید با بازنگری در آموزش و پرورش خود سبب ارتقای این مفهوم در میان نسل امروز و فردا باشیم. مدیران در این میانه باید با حفظ کرامت انسانی با کارکنان تعامل داشته باشند و زمینه ساز ارتقا و جایگاه آنان باشند. محیط و فضای اداری باید مملو از آموزش و آرامش باشد به گونه ای که نه تنها مدیران و کارکنان بلکه ارباب رجوع هم پیام های مدیریتی را احساس نمایند و با بهره گیری از فناوری اطلاعات سرعت ارائه خدمات و بازخوردهای متفاوت را با سیستم های مجازی و رایانه ای بهتر درک کرد. البته بهره گیری از منابع و امکانات و استفاده از طرح، برنامه و آمار برای مدیریت پویا و کارامد ضروری است.»


استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد با بیان لزوم سیاست زدایی در عرصه مدیریت استانی گفت: «استاندار مسئول سیاست های کلی دولت است. استاندار همانند یک رهبر ارکستر عمل می کند. اگر خواهان خروجی ایده‌ آل در استان هستیم باید شاهد یک هماهنگی، همکاری و همیاری همه دستگاه ها و سازمان های استانی باشیم و استاندار حلقه این ارتباط استانی است و می باید به دور از سیاست زدگی و فشار خواص، این روابط را هر روز تقویت و مستحکم تر نماید. در دوران استانداری با بهره گیری از کلاس هایی که در مرکز آموزش مدیریت دولتی برای استانداران برگزار می‌ شد و همچنین نشست ‌هایی که با مدیران و کارشناسان داشتم؛ توانستم بر بسیاری از چالش ها غلبه کنم.»


علی اکبر اولیا با تأکید بر اهمیت جانشین پروری در نظام اداری افزود: «جانشین ‌پروری نیازمند نگاه بلندمدت از سوی مدیران با تجربه و سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است. کشف استعدادها توسط مدیران بلندپایه و پرورش‌ آن‌ها بهترین روش برای پیشبرد اهداف مدیریتی سازمان در بلندمدت است و این موضوع با جوان‌گرایی به صورت مطلق تفاوت مشخصی دارد. در استان کهگیلویه و بویراحمد، یکی از چالش های اساسی، فشار خواص بر انتصابات و پست های مدیریتی بود؛ البته با انجام برخی اقدامات اثر این فشارها را خنثی نمودم. مثلاً در انتصاب یک فرماندار، هشت ماه تعلل نمودم و سپس با تحقیق، فرد شایسته را منصوب کردم. به طور کلی براین باورم اگر بتوان از تمام ظرفیت های موجود و نیروهای نظام (اصلاح طلب و اصولگرا و ...) به دور از گرایش و تکیه بر دانش و مهارت و قدرت مدیریتی آنها بهره برد می توان مشکلات کشور را سروسامان داد. بنابراین اراده جمعی رمز موفقیت ماست.»


استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به چرایی توسعه نیافتگی شهرستان گچساران گفت: «شهرستان گچساران در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویر احمد است و مرکز این شهرستان، شهر دوگنبدان است. واحد بهره ‌برداری شماره یک گچساران به عنوان «بام نفتی ایران» معروف است. این واحد که در جنوب شرقی و در فاصله ۲۰ کیلومتری شهرستان گچساران واقع شده و در سال ۱۳۱۱ ه‍.ش به بهره ‌برداری رسیده است. این واحد با ظرفیت تولید ۲۴۵ هزار بشکه نفت در روز، روزانه ۱۵۷ هزار بشکه نفت را از ۶۷ حلقه چاه جمع ‌آوری و تفکیک می ‌کند و حاصل این تفکیک از طریق تلمبه‌خانه گوره برای صادرات به پایانه خارک انتقال می‌یابد. به هر حال، زمان تصدی من در استانداری، گرچه این شهرستان بام نفتی ایران لقب گرفته بود؛ ولی به لحاظ توسعه یافتگی، جزو مناطق محروم ایران محسوب می شد. لذا با آقای زنگنه وزیر نفت وارد مذاکره شدیم و با نامه نگاری متعدد توانستیم بخشی از درآمد نفتی را به صورت قانونی و قاعده مند اختصاص به مناطق نفت خیز جهت توسعه شهری و زیرساخت ها کنیم.»


اولیا در بخش پایانی به ظرفیت های پیدا و پنهان استان همچون گردشگری اشاره و بیان داشت: «اختلاف دمای هوا در سردترین و گرمترین نقاط كهگیلویه و بویراحمد اكنون به 30 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، وجود 2 اقلیم متفاوت ظرفیت‌های فراوانی برای زمستان گردی هموطنان در جای جای این استان فراهم كرده است. این استان با داشتن پیست اسكی كاكان در شمال یاسوج ، ساحل سد كوثر، بارگاه بی بی حكیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، روستای پلكانی مارین، شهر تاریخی بلاد شاپور دهدشت و ده ها جاذبه تاریخی و طبیعی به گفته كارشناسان دارای ظرفیت های فراوان پیدا و پنهان برای زمستان گردی است. به طور کلی جاذبه های گردشگری و وجود جاذبه های طبیعی از مهمترین ظرفیت های استان است. بخش کشاورزی استان می تواند در تولید اشتغال و امنیت غذایی کشور نقش مهمی دارد.»


رئیس سابق سازمان بهره وری ایران در فرجام این برنامه افزود: «موضوع «بهره‌وری» در ایران مغفول مانده است. اکثر کشورهای دنیا با توجه به موضوع بهره‌وری معجزه‌ها و راهکارهای نابی را ایجاد کرده‌اند. متاسفانه تا به امروز در تحقق اهداف مرتبط با بهره‌وری در برنامه‌های توسعه کشور گام‌های چشمگیری برداشته نشده است، در حالی که اکثر کشورهای دنیا با توجه به موضوع بهره‌وری معجزه‌ها و راهکارهای نابی را ایجاد کرده‌اند.» البته وی این موضوع را نیازمند یک جلسه گفت وگوی مفصل دانست.


گفتنی است این برنامه از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی مرکز (tclms.smtc.ac.ir)، وبینار و اینستاگرام مرکز (lsmtc.ac.ir) همزمان به صورت زنده پخش شد که با استقبال و همراهی خوبی مواجه گردید.

کد خبر 1011540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha