به گزارش خبرگزاری شبستان، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دیدار با «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان، گفت: دیدار با آقای سیدحسن نصرالله از اهمیت ویژهای برخوردار است، ایشان با توجه به محدودیتهایی که به لحاظ امنیتی دارند و دسترسی به ایشان کمتر وجود دارد، فرصت تقریبا سه ساعتهای ایجاد شد تا نقطه نظرات و دیدگاههای ایشان را به ویژه در زمینه مسائل فرهنگی بشنویم. ایشان با اشراف و احاطهای که به مسائل جهان اسلام و دقتهای خوبی که دارند، نظرات خوبی ارائه کردند.
* «سیدحسن نصرالله» بیشتر سریالهایی که توضیح میدادم را دیده بود
وی افزود: بسیاری از سریالها و برنامههایی که توضیح میدادم، ایشان بیشتر قسمتها و یا بخشی از قسمتهایش را دیده بودند، سریالهای ایرانی و حتی سریالهایی مثل الحسن و الحسین که در جهان اسلام ساخته شد. اگر ما نگاه جهانی و فراتر از مرزهای جغرافیایی داشته باشیم، خوب است نکاتی را در زمینه سریالها و فیلمهای سینمایی لحاظ کنیم. از این جهت ایشان نکات خیلی خوبی بیان داشتند و باید این نکات را پس از این تبیین کنیم.
* اهمیت پیوند با ولایت و رهبری از زبان دبیرکل حزبالله لبنان
حسینی ادامه داد: آقای نصرالله سوالاتی در مورد فعالیتهای فرهنگی ما در کشورهای دیگر در ذهنشان بود که من توضیح دادم. نقاط قوت و ضعف و نقاط مشترک با کشورهای اسلامی بیان شد، به ویژه در بحث بیداری اسلامی که این رسالت ماست تا آن را تببین کنیم. جنگ 33 روزه هنوز همان تازگی و طراوت خودش را دارد و هنوز نکتههای ناگفتهای در این جنگ است که رمز و راز پیروزی بود. این پیروزی واقعا برای خیلی از مردم دنیا و حتی برای ما که فرهنگ شهادت را میشناسیم، یک کار باورنکردنی بود. آقای نصرالله در این رابطه از روحیات رزمندگان توضیح دادند و اینکه چه حالات و اخلاصی داشتند، عبادتها و ارتباط با خدا و اینکه در تنگناها و مشکلات گاهی اوقات یک پیام رهبری چقدر امیدبخش بوده که این مقاومت را استمرار بدهند. در بخشهای دیگر هم تجلیل فراوان از امام (ره) و مقام معظم رهبری داشتند. این نکته بسیار مهمی است که پیروزیهایشان را عنایت رهبری میدانند. توصیه همیشگی ایشان این است که باید پیوند با ولایت و رهبری حفظ شود و به یک مفهومی ایشان تاکید میکردند ما که از ایران فاصله داریم، قدر این موضوع را میدانیم و به این مسئله توجه خاصی داریم.
* دولت قبل لبنان نسبت به ما موضع داشت
وی در ادامه در گفتوگو با خبرنگار اعزامی فارس به لبنان درخصوص سفر چهار روزه به لبنان و دیدار با مقامات این کشور، این دیدارها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ما در سال گذشته همراه با رئیس جمهور در لبنان حضور پیدا کردیم و در آن سفر تاریخی با وزیر فرهنگ و وزیر اطلاعرسانی لبنان صحبت و یادداشت تفاهمی هم امضا کردیم ولی متاسفانه در آن مقطع وزیر فرهنگ همکاری نکرد و قول دادند در سفر تهران کارها انجام شود. در سفر تهران هم اتفاق خاصی نیفتاد و معلوم بود که موضع دارند و نمیخواستند راهی برای تعامل و همکاری باز شود.
* امضای یادداشت تفاهم همکاری فرهنگی در 29 بند
وی افزود: با تغییر دولت زمینه گسترش همکاریها فراهم شد. در این سفر خوشبختانه یادداشت تفاهم در 29 ماده امضا شد تا همکاریها به صورت جدی ادامه پیدا کند. الان تقریبا دستمان باز است تا همکاریهای فرهنگی افزایش پیدا کند. پتانسیل همکاری بین دو کشور زیاد است. علاقه مردم به انقلاب امام خمینی (ره) فراتر از حزبالله و شیعه است. لبنان کشوری است که نسبت به کشورهای دیگر میتواند بازتابهای فراوانی به لحاظ رسانهای داشته باشد، از این جهت برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است.
* لبنان در خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی است
حسینی اضافه کرد: لبنان به نوعی در خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی قرار دارد و باید در این رابطه فرهنگ مقاومت بیش از پیش تبیین و تقویت شود. متقابلا ما هم بهره میگیریم، وقتی که هنرمندان لبنانی با روحیه انقلابیشان فعالیت میکنند. ما تصمیم گرفتیم به آنچه در رایزنی فرهنگی انجام میشود، بسنده نکنیم و همکاریها را گسترش دهیم که آغاز آن برگزاری هفته فرهنگی ایران در لبنان است. متقابلا ما هم آمادگی این را داریم که پذیرای هنرمندان لبنانی باشیم.
* اکران منظم فیلمهای ایرانی در لبنان
وزیر ارشاد در ادامه بیان داشت: در بحث سینما در نظر داریم بتوانیم به صورت منظم فیلمهای ایرانی را اکران کنیم. سوژههای زیادی وجود دارد که میتوانیم از آن فیلم بسازیم، یک نمونه آن فیلم «33 روز» بود که که کافی نیست. آغازی بود و باید ادامه داشته باشد. مسئله زبان فارسی برای ما خیلی اهمیت دارد، مردم لبنان به زبان فارسی علاقه دارند و باید بتوانیم برای آنها کلاس برگزار کنیم. در همین جامعه المصطفی که بازدید کردیم تاکید داشتند زبان فارسی را آموزش دهیم. اگر امکاناتی فراهم کنیم، قطعا اقبال خواهند کرد.
* گروههای سینمایی به راحتی میتوانند به لبنان بیایند
وی در ادامه درخصوص بندهای مربوط به سینما در یادداشت تفاهم همکاریهای فرهنگی ایران و لبنان، گفت: همکاریهای سینمایی به این معنی است که گروههای سینمایی ما به راحتی بتوانند به اینجا بیایند و برخی امکانات در اختیارشان قرار بگیرد و بتوانند با سینمای لبنان همکاری مشترک داشته باشند. البته لبنانیها توقع دارند ما یک دورههای آموزشی هم برایشان بگذاریم، مخصوصا در حوزه فیلمنامهنویسی که ضعف دارند. باید در این زمینه کمکشان کنیم که میتوان با اعزام اساتید به لبنان این کار را انجام داد. در زمینه دوبله هم لبنان یک مرکز خیلی خوبی دارد که میتواند برای کشورهای دیگر مورد استفاده قرار بگیرد. بحث ما این است که لبنان میتواند پایگاهی برای فعالیتهای فرهنگی باشد. کتابی که در اینجا ترجمه میشود، میتواند به تمام جهان عرب ارسال شود.
* کارهای هنری تمام مذاهب را دربرمیگیرد
وی ادامه داد: لبنان یک ویژگی دیگر هم دارد و آن پراکندگی لبنانیها در جهان است که هنوز هم با کشورشان در ارتباطاند. اگر کاری در لبنان صورت بگیرد، به صورت غیر مستقیم تاثیرش روی کل جهان گذاشته میشود. قطعا ما در بحث سینمایی کارها را به صورت جدی آغاز میکنیم، همینطور در رشتههای دیگر هنری هم فعالیتها ادامه پیدا میکند. در همان مجموعه رسالات که ما تجهیزش کردیم، گروهها میتوانند آثارشان را ارائه بدهند. قطعا کارهای هنری فراگیر است و همه مذاهب را دربرمیگیرد و ما به خوبی میتوانیم فرهنگ خودمان را تبیین کنیم.
* ارتباط مقامات رسمی لبنان با ما بسیار صمیمی بود
سیدمحمد حسینی که در گفتوگو با فارس این سخنان را می گفت، در خصوص دیدار با مقامات سیاسی لبنان بیان داشت: الان ارتباط مقامات رسمی لبنان با ما بسیار صمیمی است و همه از پیشنهادات ما برای انجام کارهای فرهنگی استقبال کردند. لازم است وقتی میخواهیم در سطح وسیعی در یک کشور فعالیت فرهنگی انجام بدهیم، مقامات طراز اول در جریان انجام کارها باشند تا بعدا مانعی سر راه به وجود نیاید. دعوتهای متقابلی از نخست وزیر، رئیس جمهور و ... برای دعوت به ایران صورت گرفت و پیام مسئولان ایرانی ابلاغ شد. گزارشی هم از نحوه تعامل و همکاریهای فرهنگی در این دیدارها ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما