خبرگزاری شبستان - سرویس سیاسی - مریم رضازاده: پیامبر گرامی اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) را از وجود خود می دانند و بارها تاکید کرده است که فاطمه (س) پاره تن من است. حضرت فاطمه (س) بهترین و برترین الگو برای زنان و دختران امروز جامعه اسلامی است. حضرت هم نقش مادری و هم همسری را در خانواده به خوبی ایفا کرده اند و به وظایف و تکالیف خود در جامعه نیز به نحو احسن عمل می کردند، اینکه تا چه زنان جامعه ما از وی به عنوان الگو و اسوه خود در زندگی استفاده می کند موضوع گفت و گوی ما با عفت شریعتی نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی و همچنین فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی است که در ذیل آمده است:
زنان تا چه اندازه باید در بحث ایجاد توازن بین فعالیت های اجتماعی و خانوادگی شان حضرت فاطمه زهرا را الگوی خود قرار دهند؟
بر این باور هستم که خداوند متعال عالی ترین مظهر عطوفت، مهربانی، علم و دانش را در وجود دختر عظیم الشان پیامبر گرامی اسلام حضرت فاطمه زهرا قرار داده است. وی دختر رسالت، همسر ولایت و مادر امامت بودند. زندگی سعادتمندانه بنا بر فرمایش قرآن کریم در گروی عملکرد مومنانه زن یا مرد است و زن در این نگاه نقش سترگ و سنگینی دارد. به قول معروف گفتن «زن نکو نه بانوی خانه تنها بود طبیب بود و پرستار و شانه و دربان به روزگار سلامت رفیق و یار دین به روزگار حادثه تیمارخوار و پشتیبان بود». وجود مقدس حضرت زهرا (س) آینه تمام نمایی است برای حرکت زنان به سمت سعادت دنیا و آخرت یعنی زن هم می تواند مادر و هم همسر و هم دختر و هم خواهری نمونه باشد و این نقش بسیار تعیین کننده است. هیچ کدام از این نقش ها با هم مغایرتی ندارند یعنی همین طور که یک زن می تواند پرستاری دلسوز و مهربان باشد، می تواند معلمی دانا و فهیم باشد و همان طور پزشک و هنرمند و در کنار اینها می تواند مادری نمونه و همسری فداکار باشد.
این ویژگی ها را خداوند به زن عنایت کرده است؛ بنابراین اگر حرکت ما در مسیر ایمان، معنویت، علم و دانش و فرهنگ اصیل اسلام باشد، مغایرتی بین نقش مادر و همسری و کار بیرون وجود ندارد، اینها کامل کننده همدیگر هستند.
امروز در کشور ما 50 درصد جامعه زنان هستند که این 50 درصد انقلاب را شکل داده اند و در جامعه تاثیرگذار هستند. اگر امروز به پیشرفت های جامعه در عرصه های مختلف همانند پزشکی، علمی، دانشگاهی و حوزوی و حتی هنر نگاه کنیم، می بینیم که زنان در ابعاد مختلف تاثیرگذار بودند؛ پس بنابراین به این نتیجه می رسیم که این وقایع هیچ کدام مغایرتی با هم ندارند البته به شرط اینکه ما زندگی مان نظم داشته باشد.
شما به عنوان یک نماینده مجلس تا چه اندازه توانسته اید میان شخصیت حقیقی و حقوقی تان توازن برقرار کنید که هم مادر و همسری نمونه و هم نماینده ای فعال برای احقاق حقوق مردم باشید؟
وقتی ما در زندگی برنامه ریزی، نظم و انضباط داشته باشیم، این نظم و انضباط به ما فرصت می دهد که به همه کارها برسیم؛ به عنوان مثال هم به عنوان نماینده مجلس که چهار فرزند دارم تا آنجایی که توانسته ام نه از حق آنها کم کرده ام و نه از حقی که اجتماع و جامعه اسلامی به گردن من دارد. اگر برنامه ریزی و شکل گیری منظمی به زندگی بدهیم که زمان را هدر ندهیم خیلی می تواند در کارها موثر باشد و هیچ وقت هم تضادی در این زمینه وجود نمی آید.
جامعه زنان ما نیاز به چه آموزش ها و مهارت هایی برای این الگوگیری دارند؟
حضرت زهرا (س) استمرار ولایت امیرالمومنین و دستاوردهای رسالت پیامبر را داشتند. دختری که حضرت زهرا تربیت کرد، حضرت زینب بود و پسران اش نیز امامان بودند. هیچ وقت خودش را از اجتماع جدا نکرد، خطبه فدکیه که حضرت زهرا فرمودند بزرگترین دستاورد معنوی را برای جامعه داشت. اگر ما حضرت زهرا را الگوی خودمان قرار دهیم، قطعا به موفقیت های بزرگ دست خواهیم یافت.
تبیین شخصیت حضرت زهرا (س) و بهره گیری از ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، سیاسی و خانوادگی وی نیاز به کار فرهنگی عظیمی دارد که باید در این رابطه دستگاه های دینی و فرهنگی ما فعالانه حضور پیدا کنند و این شخصیت را برای زنان ما تبیین کنند تا آنها با بهره گیری از این الگو بتوانند زندگی موفقی داشته باشند.
نظر شما