به گزارش خبرگزاری شبستان، ستار چمنی گل مدیر کمپانی «ستاک فیلم» است و پخش اکثر فیلمهای کوتاه و بخشی از فیلمهای بلند سینمایی توسط کمپانی او انجام میشود. او که چند سالی است در بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر حضور فعالی دارد درباره استقبال از این بخش به روابط عمومی سیامین جشنواره فیلم فجر میگوید: با توجه به این که هر سال تعداد فیلمهایی که از کشورهای مختلف به دفتر جشنواره ارسال میشود و استقبالی که از بخش بینالملل جشنواره فیلم میشود به نظرم نشان دهنده اعتبار جشنواره در منطقه است و خارج از منطقه خاورمیانه هم ما شاهد این هستیم که هر سال تعداد زیادی فیلم از آمریکا و اروپا مایل به حضور در جشنواره هستند که این استقبال به این معنی است که جشنواره اهمیت خاص خودش را پیدا کرده است و خیلیها میخواهند که فیلم شان در بخش بینالملل جشنواره فجر نمایش داده بشود.
ستار چمنی گل که با کمپانیاش با تعداد زیادی از فستیوالهای معتبر جهانی در ارتباط است و خودش هم در جشنوارههای زیادی شرکت داشته، معتقد است مهمترین دستاورد بخش بینالملل تعامل بین کشورها و کارگردانهای مختلف است و در توضیح این قضیه میگوید: اگر برای کشورها و فیلمسازهایی که در جشنوراه فیلم دارند اگر کسانی که با فیلمهایشان و از کشورهای مختلف در جشنواره حضور دارند بتوانند به ایران سفر کنند و با فرهنگ، فیلم، سینما و ... ایران آشنا شوند، هم این که ما بتوانیم از نزدیک با کارگردان، نویسنده و بازیگرهای فیلم ارتباط برقرار کنیم. این تعامل بین فرهنگها و ملتهای مختلف قاعدتا منجر به آشنایی فرهنگی بین ملتهای حاضر خواهد شد. این به نظر من مهمترین دستاورد هم برای ما و هم برای کسانی است که به عنوان میهمان به ایران میآیند. اتفاق دیگری که خیلی اهمیت دارد آشنایی ما با فیلمهای روز دنیا است و دیدن فیلمهایی که ما در حالت عادی موفق به دیدن آن روی پرده نمی شویم اما در ایام جشنواره فیلم فجر این امکان را داریم که آنها را در کشور خودمان نمایش دهیم.
بنابر گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، این پخشکننده سنندجی درباره بخش بازار میگوید: به نظر منی که چند سال است به تهران میآیم و بازار فیلم را از نزدیک میبینم، بازار وضعیت خوبی دارد. مخصوصا اگر بشود از پخشکنندههای آمریکایی و اروپایی بیشتر استفاده کنیم، زیرا ما همین یک شانس را داریم که پخش کنندهها به ایران بیایند و فیلمی را بپسندد و آن را خریداری کنند و نمایش فیلمی ایرانی در سینماهای اروپا و آمریکا برای سینمای ایران مفید است. جدا از این که ما هم میتوانیم فیلمهایی را که آنها با خود به بازار فیلم میآورند، خریداری کنیم. استقبال چشمگیری که هر سال از بازار فیلم میشود در حدی است که یک ماه قبل از شروع جشنواره تمام غرفهها رزرو شده است و من که پخشکننده داخلی هستم نمیتوانم به راحتی صاحب یک غرفه شوم. این نشان دهنده این است که بازار فیلم هم پا به پای جشنواره فیلم فجر دارد ترقی و رشد میکند. امیدوارم که روز به روز این رشد و ترقی ادامه پیدا بکند.
به نظر او نحوه ارتباط گرفتن با میهمانهای خارجی در حال حاضر کمی سخت است و بهتر است مسئولان در این فکری بکنند و این گونه جملاتش را ادامه میدهد: درست است که آنها میهمانهای ما هستند و باید از نظر امنیتی محافظت بشوند و هر سرویس دیگری که برای یک میهمان ویژه در نظر گرفته میشود به آنها عرضه شود. اما اگر این امکان وجود داشته باشند که سینماگرها و کارگردانهای ایرانی راحتتر با آنها و مالکان فیلم ارتباط برقرار کنند خیلی بهتر است، ارتباطی در حدی که نظر آنها را نسبت به فیلم خودشان بدانند و نظر خود را درباره فیلمهای آنها بگویند که این تعامل خیلی اهمیت دارد و میتواند زمینهساز حضور فیلمها و فیلمسازها در جشنوارههای دیگر دنیا برگزار بشود. این ارتباط گرفتن به عهده جشنواره است که میهمانها را به یکدیگر، رسانهها از جمله تلویزیون و.... معرفی کند که رو در رو همدیگر را بشناسیم، همچنین کنفرانسهای خبری برگزار کنند. جشنواره باید پل ارتباطی بین ما باشد. که اهمیتش کمتر از سایر قسمتهایی که برایش وقت و زحمت میکشند، نیست.
گفتنی است سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از 12 بهمن ماه در تهران و از 17 بهمن در استانها آغاز خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما