به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، رهبری: آیت الله مصباح یزدی دارای زبان گویا در اظهار حق بود، اسطورهای که محاسبات دشمن را بر هم زد، صالحی: سرباز نظام هستیم و دستمان روی ماشه است، سردار سلیمانی؛ درکی عمیق از مفهوم قدرت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۱۳ دی است.
حضور ایرج مسجدی بر مزار شهید ابومهدی المهندس
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق روز گذشته در مراسم نخستین سالگرد شهادت حاج ابومهدی المهندس، با حضور بر مزار این شهید در شهر نجف اشرف به شهدای مقاومت ادای احترام کرد.
سفیر ایران و هیات همراهش با حضور بر مزار این شهید والامقام و همرزمان شهیدش فاتحهای را نثار روح آنان کرد.
اسطورهای که محاسبات دشمن را بر هم زد
امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع در یادداشتی به مناسبت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی نوشت: یک سال از شهادت حاج قاسم سلیمانی، فرمانده میدانی مبارزه با تروریسم میگذرد؛ فرماندهای که تمام محاسبات آمریکا را در منطقه به هم زد و دلیل جنایت ترامپ در به شهادت رساندن این فرمانده شجاع نیز همین مساله بود. واقعیت آن است که قرار نبود داعش در منطقه از بین برود زیرا آمریکاییها این تروریستها را آورده بودند که برای سالیان طولانی بمانند و کشورهای دیگر را نیز اشغال و تحت تاثیر قرار دهند. اما شهید سپهبد سلیمانی و نیروهای مخلص و شجاع مقاومت به خوبی، توطئههای استکبار جهانی را شناختند و آنها را با شکست روبرو کردند و ملتهای سراسر منطقه و جهان خواهند فهمید که آمریکا برای حمایت از داعش، دست به اقدام جنایتکارانه خود در شهادت سردار سلیمانی زد.
اگر تدابیر حکیمانه فرمانده معظم کل قوا و اقدامات سردار سپهبد شهید سلیمانی و همرزمانش از جمله رزمندگان نیروهای مسلح و مردمی سوریه و عراق نبود، تسلط داعش بر منطقه اجتنابناپذیر بود؛ از اروپا تا آسیا و آمریکا امنیت شان مرهون از خود گذشتگی و مجاهدت های خالصانه ایشان است. او برای استقرار صلح و امنیت پایدار می جنگید؛ توان و عقیده او به تنهایی عاملی بازدارنده در برابر زیاده خواهی و هژمونی قدرت های غربی و رژیمصهیونیستی بود.
البته دشمن در این مرحله نیز اشتباه محاسباتی و راهبردی داشت زیرا قطعا شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و یارانش نقطه پایان مقاومت نخواهد بود و همواره یاد سردار دلها در دل آزادیخواهان جهان زنده خواهد ماند. با شهادت سردار سلیمانی راه مقاومت همچنان مفتوح است چرا که مقاومت امروز به یک ایدئولوژی و گفتمان در منطقه تبدیل شده است و چراغ راه این مسیر مکتب شهید سلیمانی است.
سرباز نظام هستیم و دستمان روی ماشه است
علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه «قرار قاسم» در شبکه ۵ سیما، با گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید مقاومت سردار سلیمانی و المهندس و همراهان شهیدشان اظهار داشت: این شهدای عزیز اسوه هایی هستند که باید به ملت و نسل های آینده معرفی شوند، تا این نسل ها بتوانند راه خودشان را پیدا کنند.
وی تاکید کرد: نمی خواهیم اسطوره سازی کنیم بلکه می خواهیم اسوه سازی کنیم. اسطوره با خیالات سروکار دارد، اما اسوه با صفات واقعی در تماس است که می توان به راحتی الگو قرار داد. سردار سلیمانی انسانی مثل دیگران بود که توانست الگو شود.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: اینها جهاد اکبر یا جهاد نفس و خودسازی کردند و در بستر دین و ایمان حرکت کردند و بعد به جهاد اصغر پرداختند و آثار ماندگاری از خود بجای گذاشتند.
وی با اشاره به دیدارهای منظم با سردار سلیمانی در کسوت وزیر امور خارجه گفت: شهید سلیمانی شخصی دوراندیش بود و کاری بزرگ کرد که توانست سمت و سوی اتفاقات کشورهای عربی از جمله مصر و لیبی و تونس و بویژه سوریه را حدس بزند و بخواند.
صالحی با اشاره به تقویت روابط سوریه با مصر بویژه در زمینه اطلاعاتی در زمان مرسی و حمایت سردار سلیمانی از سوریه که از ارکان اصلی مقاومت بود، گفت: اگر سوریه می ریخت، مقاومت یک رکن اساسی خود را از دست می داد. لذا با دعوت سوریه سردار سلیمانی به این کشور که جنگ جهانی علیه او راه انداخته بودند، وارد شد. شهید در مقابل این هجمه جهانی به کمک سوریه رفت. در ۹-۸ سال گذشته به یمن دوراندیشی و همت والای شهید سلیمانی سوریه پابرجا مانده است. ملت سوریه تلاش و مقاومت کرد، رهبر سوریه، بشار اسد هم رهبری مقاوم و معتقد بود، اما اگر کمک جمهوری اسلامی نبود، در شرایط سخت و دشواری قرار می گرفت.
سردار سلیمانی؛ درکی عمیق از مفهوم قدرت/ آدمهایی که گفتمان میشوند
علی ربیعی، سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: برخی نامها در طول تاریــخ، فراتر از فـرد و جغــرافیا به معنــا و مفهــــوم تبدیــــل میشوند؛ افرادی که به تنهایی با عمل، اندیشــــه و کنـــــش اجتـــماعی خود، یک گفتــمان جریان ساز مـیشوند. مجموعهای از عوامل در دورههای خاص تاریخی شکل میگیرند تا برخی انسانها را به چنین مفهومی تبدیل کنند. در این چهار دهه شاهد بودیم که برخی نیز در مقطع حیات چنان که باید درک نمیشوند و با از دست دادنشان به ارزشهای آنها پیمیبریم. نمونه تاریخی آن شهید بهشتی بود که بسیاری از ایرانیان پس از شهادت ایشان به سوگواری نادمانه پرداختند. اتفاقاً سردار شهید قاسم سلیمانی، از آن نامهای معنایافته است که در زمان حیات نیزمحبوبیت و مرجعیت داشت.
او نه تنها پس از شهادت که پیش از آن نیز دارای محبوبیت عظیم اجتماعی بود. در وانفسا، کشاکش و جیغ و دادهای سیاسی این روزها، مرور زندگی او نشان میدهد که محبوبیت و گفتمان شدن ارتباطی با تبلیغات و نمایشهای رسانهای مرسوم ندارد. بخاطر شرایط ویژهای که داشت حتی از پوشش رسانهای برای انتشار اخبار و آرای او اجتناب میشد و اخباری که بیشتر بیگانگان درباره او میساختند گفته و شنیده میشد، با این وصف جامعه خوانشی قهرمانانه از او پیدا کرد. سلیمانی برساخته پروپاگاندای جناحی نیز نبود - آنچه این روزها بیشمار میبینیم.- استثنای دیگر او بطلان این انگاره بود که با حمله و تحقیر دیگران میتوان بزرگ شد. برخی میاندیشند با کوتاه کردن دیگران، بزرگ بودن آنها نمایان میشود. سلیمانی برای آنها درس است که آدمها چنین بزرگ نمیشوند.
آنچه سلیمانی را سردار دلها کرد، برخاسته از ویژگیهای فردی و خصلتهای رفتاری او بود تا برساخته تبلیغات و تصمیمات رسانهای و جناحی. در اینجا چند عاملی که در معناسازی و مفهومسازی از یک نام و تبدیل فرد به گفتمان درباره سردار سلیمانی به چشم میخورد را بیان میکنم:
اول مهارت و تخصص و زبدگی در کاری که به آن سپرده شده است. آنچه دیروز آقای جهانگیری در گفتوگو با «جماران» بیان کرد، مصداق بارز همین ویژگی است. سردار سلیمانی درباره حضور در انتخابات ریاستجمهوری گفته بود: «اینجا خیلی داوطلب دارد و جایی که این همه داوطلب دارد، من چرا؟ من باید جایی بروم که کار زمین مانده را انجام بدهم.» این در روانشناسی اجتماعی یکی از عوامل مهم رشد و محبوبیتهای فردی است که مؤمن به وظیفه محول خود بماند و در آن بدرخشد تا اینکه مسئولیتش را سکویی برای پرش سیاسی نماید.
عامل دیگر خصوصیات فردی و اخلاقی است. ترجیح اخلاق بر کنشهای متداول سیاسی در ساخت قدرت، ملاحظه منافع ملی و جمعی بر شخصی و جناحی و تواضع در عین محبوبیت و قدرت، از شهید سلیمانی فردی مردمی و فرماندهای محبوب ساخته بود. سرداری که خود را سرباز مینامید و تنگنظری و حصارکشی در بین اقشار اجتماعی را نمیپسندید.
آیت الله مصباح یزدی دارای زبان گویا در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بود
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله مصباح یزدی را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار، و در حضور انقلابی در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلندمدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان عالم و صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ۱۳۹۹
نظر شما