به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام ولی عادلی، مدیرکل اوقاف گیلان، صبح امروز (1 بهمن) در نشست خبری که در اداره کل اوقاف گیلان برگزار شد، درباره ارتباط وقف و اقتصاد جامعه، گفت: جامعه دارای رونق اقتصادی وقف بیشتری دارد و در جامعه دارای رونق اقتصادی پایین وقف به کمک اقتصاد می شتابد.
مدیرکل اوقاف گیلان با بیان اینکه گیلان سه هزار موقوفه و 20 هزار و 87 رقبه دارد، افزود: از این تعداد 16 هزار رقبه منفعتی( در آمدزا) هستند.
وی اضافه کرد: چهار هزار و 87 رقبه نیز انتفاعی شامل مساجد و اماکن دارای برکات صرفاً معنوی هستند.
عادلی در خصوص اقدامات اوقاف گیلان در حوزه احیای وقوفات، اظهار کرد: به روز رسانی اجارات با مجوز سازمان اوقاف تا مرز 220 درصد، تجدید اجاره با مستاجرین و برگزاری نشست های هم اندیشی با علما، روحانیان و معتمدین و مسئولان محلی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف از جمله اقدامات اوقاف بوده است.
وی از ثبت 18 وقف جدید به ارزش ریالی یک میلیارد تومان در سال 90 در گیلان خبر داد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
مدیرکل اوقاف گیلان، تعداد بقاع متبرکه گیلان را 940 بقعه اعلام و اظهار کرد: بقاع متبرکه از نظر میزان نذورات و درآمد، تاثیرگذاری فرهنگی و تعداد زائران به سه سطح ملی، استانی و شهرستانی تقسیم می شوند.
وی یادآور شد: گیلان 10 بقعه شاخص ملی و 50 بقعه شاخص استانی دارد.
عادلی در خصوص چگونگی هزینه درآمدهای بقاع متبرکه، گفت: 40 درصد نذورات در امور عمرانی، 20 درصد در امور فرهنگی و 30 درصد به صورت هزینه های مدیریتی شامل حقوق خدام و هزینه های جانبی همان بقعه هزینه می شود.
وی اضافه کرد: 10 درصد درآمد بقاع متبرکه به حساب سرجمع سازمان اوقاف واریز می شود که به صورت وام های بلاعوض به استان برگشت داده شده تا صرف امور عمرانی در بقاع فاقد درآمد یا کم درآمد شود.
مدیرکل اوقاف گیلان از کسب رتبه نخست اوقاف گیلان در حوزه عمران و بازسازی بقاع متبرکه در کشور خبر داد و گفت: 350 بقعه از 940 بقعه استان در حال بازسازی و عملیات عمرانی هستند.
وی افزود: در سال جاری 570 میلیون تومان از محل 10 درصد حق نظارت سازمان اوقاف به استان واگذار شد.
عادلی در پاسخ به سوالی در خصوص ساخت جایگاه عرضه سوخت CNG در زمین موقوفه قبرستان تازه آباد رشت، اظهار کرد: احداث جایگاه عرضه سوخت CNG مغایر با نیت واقف است و شهرداری رشت باید قیمت زمین تصرف شده را به اوقاف استان بپردازد تا در جای دیگری زمینی تهیه و به نیت واقف عمل شود.
وی همچنین به مسئله بقعه آقا پیر بوعلی رشت و طولانی شدن بازسازی این بقعه اشاره کرد و گفت: 500 میلیون تومان از شهرداری رشت بابت تصرف زمین محوطه این بقعه گرفته شده و با بررسی های فنی و مهندسی در آینده نزدیک ساختمان بقعه و مسجد آقا پیر بوعلی ساخته خواهد شد.
مدیرکل اوقاف گیلان اعلام کرد: ساخت مجوعه مورد نظر اوقاف گیلان در محل بقعه آقا پیر بوعلی یک میلیارد تومان هزینه دارد.
پایان پیام/
نظر شما