به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مولف تفسیر نور در نخستین نشست هماندیشی استادان قرآنی و حدیثی جامعهالمصطفی العالمیه (ص) که با حضور آیتالله اعرافی، مدیران و اعضای کارگروههای قرآنی و جمعی از استادان قرآنی قم، مشهد، اصفهان و گرگان برگزار شد، در رابطه با آموزش قرآن نکاتی را یادآور شد.
بنابراین گزارش، وی با انتقاد از کمتوجهی به آموزش قرآن، یکی از انحرافات در این زمینه را رعایت نکردن اولویتها در آموزش قرآن دانست و گفت: اسلام برای تلاوت قرآن ارزش قائل شده است، اما حق قرائت، که فهم آیات است، اهمیت بیشتری دارد؛ متأسفانه، برخی، سالیان درازی از عمر خود و قرآن آموزان را تنها صرف ظواهر قرآن می کنند بدون این که به روح قرآن توجه داشته باشند.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به کارآمد بودن برنامههای قرآن در تمام شئون زندگی افزود: ما باید از قرآن در تمام دروس مانند اخلاق، حقوق، اسرار نماز و آیین همسرداری استفاده کنیم، زیرا قرآن شفاست و میتواند شفا دهد؛ بنابراین اگر برخی از علوم قرآنی این خاصیت را نداشت، باید بدانیم در آن علوم، از قرآن به درستی استفاده نشده است.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به تعبیر ایجاد غیظ برای کفار به عمل صالح در قرآن، شرکت در انتخابات را دارای دو جنبه عمل صالح (موجب غیظ کفار) و ایجاد غرور ملی دانست و تاکید کرد: اگر با قرآن مأنوس باشیم، احساس کمبودی نخواهیم داشت و با کمک گرفتن از مفاهیم قرآن، میتوانیم فرد صالح را برای رأی دادن بیابیم.
وی اظهار کرد: قرآن و تفسیر می باید همراه با فقه و اصول در دروس طلاب، به یک اندازه در نظر گرفته شود و زمان و مکان آن نیز باید مناسب و در وقت زنده باشد؛ آموزش قرآن نباید به شکل دفعی بلکه باید تدریجی صورت بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جامعه المصطفی العالمیه (ص)، وی تفسیر موضوعی و ترتیبی را برای آموزش عمومی مناسب ندانست و عنوان کرد: آموزش تفسیر به انتخاب مسائل ضروری نیاز دارد و برای هر صنفی باید تفسیر جداگانهای نوشته شود. همچنین لازم است استادان قرآن یک دوره کتب تفسیر را مطالعه کرده باشند تا بتوانند به درستی تدریس کنند.
حجتالاسلام قرائتی خاطرنشان کرد: مفاهیم قرآن آن چنان گسترده است که هر کس میتواند نکته تازهای در آن بیابد، اما باید مراقب بود تا تفسیر بالرأی نشود، زیرا درک مفاهیم قرآن، متفاوت با وارد کردن سلیقه در آن است.
پایان پیام/
نظر شما