به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمد حسین فرهنگی در نشست خبری امروز دوشنبه 9 دی و در حاشیه جلسه غیر رسمی مجلس گفت: مجلس امروز به منظور بررسی بودجه 1400 جلسه غیر رسمی غیر علنی تشکیل داد که علت برگزاری این جلسه به صورت غیر رسمی این است که در چنین جلساتی امکان رعایت مواد آیین نامه وجود ندارد و افراد مختلفی می خواهند صحبت کنند که این مسئله با آیین نامه منطبق نیست.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جلسه امروز مجلس به مدت دو ساعت به طول انجامید، اظهار داشت: در ابتدای این جلسه تعدادی از اعضای کمیسیون تلفیق به انتخاب کمیسیون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه، رییس کمیسیون تلفیق و رییس مرکز پژوهش ها نظرات و دیدگاه های خود را در رابطه با بودجه 1400 ارایه دادند که برخی از این دیدگاه ها در رابطه با نوآوری هایی بود که باید در بودجه سال آینده لحاظ شود، برخی دیگر نیز در رابطه با ساختارهای ناصحیح بودجه ریزی جاری کشور و نظام های مالیاتی بود.
فرهنگی با اشاره به نظر مخالفان کلیات لایحه بودجه گفت: مخالفان کلیات بر این اعتقادند که در مجلس شورای اسلامی امکان اصلاح کلی لایحه بودجه وجود ندارد در عین حال موافقان نیز معتقدند که نباید فرصت سوزی شود و مجلس باید از فرصت تاریخی به دست آمده استفاده کند، دولت نیز مسیر درآمدها و هزینه ها را باز گذشته و مجلس می تواند بودجه را اصلاح کند. نظر رییس کمیسیون تلفیق اینچنین است و معتقد است که باید بودجه دو سقفی تنظیم شود یعنی بخشی از آن واقعی و بخشی از آن عملیاتی و در محدوده مد نظر دولت باشد.
فرهنگی با اشاره به سخنان رییس مجلس در این جلسه یادآور شد: قرار شد ما فردا قبل از شروع جلسه علنی بحث خود را تکمیل کرده و یک جمع بندی ارایه دهیم لذا در جلسه امروز رای گیری صورت نگرفت و قرار شد فردا قبل از جلسه علنی رییس مجلس توضیحاتی را ارایه دهد.
وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق فردا درباره کلیات بودجه رای گیری می کند، گفت: اگر کلیات بودجه تصویب شود، کمیسیون وارد بررسی جزییات می شود و طبق آیین نامه در ابتدا درآمدها و سپس هزینه ها مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از دو هفته در صورت نداشتن درخواستی برای تمدید بررسی بودجه در کمیسیون گزارش به صحن ارجاع می شود اما اگر کلیات در کمیسیون تلفیق رد شد، بلافاصله گزارش آن به صحن علنی ارایه خواهد شد.
همچنین وی در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با اخذ مالیات از تراکنش های بانکی گفت: مطلبی در فضای مجازی در رسانه های مختلف و حتی بعضی از رسانه های مکتوب منعکس شده است که گویی مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است از تراکنش های بانکی مالیات اخذ شود که چنین چیزی در مجلس تصویب نشده است.
وی ادامه داد: طرح دیدگاه ها و نظرات در مجلس چه در قالب اظهار نظر و چه مصوبات رای کمیسیون یا مذاکرات در صحن علنی تا وقتی که تصویب نشده است، صرفا اعلام نظر شخصی محسوب می شود البته قانون اساسی اعلام دیدگاه ها را به رسمیت شناخته و همه نمایندگان می خواهند دیدگاه هایشان را بیان کنند. وقتی موضوعی در مجلس تصویب شد و به تصویب شورای نگهبان رسید آن موقع اجرایی می شود لذا مجلس مصوبه ی درباره اخذ مالیات از تراکنش های بانکی نداشته است.
نظر شما