تلاش می‌کنیم خدمات حقوقی و وکالتی به بیرون از قوه قضاییه منتقل شود

بهادری جهرمی گفت: تلاش می‌کنیم خدمات حقوقی و وکالتی به بیرون از قوه قضاییه منتقل شود، زیرا از ایجاد مشکلات برای مردم پیشگیری می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی بهادری جهرمی رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: سند جدید تحول قضایی توجه ویژه‌ای به روش‌های غیر حضوری و الکترونیکی برای دسترسی مردم به خدمات حقوقی و قضایی دارد و روش توسعه دسترسی با افزایش تعداد کارشناسان و وکلا بر اساس در این سند پیش بینی شده است.


وی با بیان اینکه مفاد سند جدید تحول قضایی از حدود یک سال و نیم پیش در حال اجراست افزود: در این مدت جذب وکیل افزایش یافته که این موجب افزایش خدمات وکالتی به مردم شده است.


بهادری جهرمی گفت: تلاش می‌کنیم خدمات حقوقی و وکالتی به بیرون از قوه قضاییه منتقل شود، زیرا از ایجاد مشکلات برای مردم پیشگیری می‌کنیم.

 

رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان افزود: وکلای دادگستری در حال ارائه خدمات با کیفیت و قیمت مناسب به نیازمندان هستند و بیش از ۷۰ هزار خدمت معاضدتی به نیازمندان بهزیستی و کمیته امداد در سال ارائه می‌شود.


وی گفت: هر وکیل سالانه به دو یا سه پرونده خدمات رایگان ارائه می‌دهد.


بهادری جهرمی افزود: خدمات معاضدتی تحت نظارت مرکز امور مشاوران حقوقی، ​ وکلا و کارشناسان قوه قضائیه است و اگر تخلفی صورت گیرد با آن برخورد می‌شود.


رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه گفت: در سند تحول قضایی هوشمند سازی و الکترونیکی کردن فرایند‌های دادرسی و بخشی از فرایند‌های وکالتی پیش بینی شده است.


وی افزود: نهاد قضایی هیچ گونه اطلاعاتی از تعداد پرونده‌های در اختیار هر وکیل نداشت، اما با الکترونیکی شدن قرارداد‌ها امکان نظارت بر تعداد قرارداد‌ها فراهم شده است.


بهادری جهرمی با بیان اینکه بسیاری از کار‌ها نیازمند همکاری‌های فرابخشی است گفت: دستگاه اجرایی باید برای مقابله با ترک فعل با قوه قضاییه همدلی کند.


رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه افزد: قوانین و مقررات در زمینه ترک فعل محدود است که باید جامع و کامل‌تر شوند.


وی گفت: در حوزه خدمات وکالتی، دستگاه‌های اجرایی باید بهره گیری عادلانه‌ای از خدمات حقوقی و کارشناسی داشته باشند و نباید ارجاع پرونده‌ها غیر تشکیلاتی و سازماندهی شده باشد.


بهادری جهرمی افزود: دستگاه قانون گذاری باید زیرساخت‌های مناسب را برای فعالیت وکلا و ارتقاء عملکرد آن‌ها فراهم کند.


رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه درباره کیفیت اخذ شهادت شهود نیز گفت: این از مشکلات و معضلات فرایند دادرسی پرونده‌ها بود که موجب می‌شد نتیجه برخی دادرسی‌ها منفی و رای به ناحق داده شود، ​ البته قاضی مقصر نبود و بر اساس قانون عمل کرده است، اما عده‌ای شهادت غیر واقعی می‌دانند.


وی افزود:​ بر اساس دستور رئیس قوه قضائیه ساماندهی شهادت شهود اجرا و سامانه‌ای برای آن در مرکز انفورماتیک قوه قضاییه تهیه شد.


بهادری جهرمی گفت: کل اطلاعات سوابق عملکرد شاهدان پس از احراز هویت در سامانه ثبت و ضبط می‌شود و شهود تکراری شناسایی می‌شود و این مشکل از بین می‌رود.


رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه افزود: اکنون شهروندان بدون مراجعه به پلیس ۱۱۰ و تنها با مراجعه به سامانه می‌توانند با هزینه بسیار کم در ۲۴ ساعت گزارش سوء پیشینه خود را دریافت کنند.

کد خبر 1008584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha