تصویب ۲۲ ماده از طرح مالکیت صنعتی/ هر گونه تغییر در مالکیت نام تجارتی باید همراه با انتقال شرکت باشد

نوروزی از تصویب ۲۲ ماده از طرح مالکیت صنعتی در نشست امروز این کمیسیون خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه امروز کمیسیون هر گونه تغییر در مالکیت نام تجارتی باید همراه با انتقال شرکت یا بنگاه تجارتی یا بخشی از آن که با آن نام شناخته می‌شود باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن نوروزی در تشریح نشست دیروز ( یکشنبه، 7 دی ماه ) کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از ادامه بررسی طرح حمایت از مالکیت صنعتی در نشست امروز خبر داد و گفت: مواد 98 تا 120 بررسی و تصویب شد و 31 ماده از طرح باقی مانده است.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس ماده 98 مصوب؛ کسانی که متقاضی ثبت هستند باید مدارک مثبت و دال بر فعالیت را ارائه کنند.

وی ادامه داد: همچنین در ماده 99 مصوب آمده است که حقوق مقرر در این قانون برای علائم ثبت شده در ایران در حدود کالا و خدماتی است که علامت مذکور برای آنها به ثبت رسیده است.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس یازدهم یادآور شد: ماده 100 طرح هم بررسی و تصویب شد که بر اساس آن استفاده از علامت‌های ثبت شده در ایران از سوی هر شخص غیر از مالک علامت، مشروط به موافقت مالک آن است.

نوروزی ادامه داد: در ماده 103 مصوب هم آمده است که مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه، تاریخ تقاضا را روی آن درج و حداکثر طی مدت سه ماه آن را از لحاظ رعایت شرایط مقرر در این قانون و همچنین تطبیق طبقه یا طبقات اعلامی با آخرین ویرایش طبقه‌بندی بین‌المللی مورد بررسی می‌دهد و نتیجه را به متقاضی ابلاغ می‌کند.

رئیس فراکسیون ایثار و شهادت مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ماده 105 بررسی و تصویب شد که بر اساس آن؛ چنانچه شخصی علامت متعلق به دیگری را با سوء‌نیت و علم به اینکه او از علامت یاد شده استفاده می‌کرده برای خود ثبت کند استفاده کننده از علامت می تواند از دادگاه صالح ابطال آن را تقاضا کند البته مشروط بر اینکه حداقل یک سال قبل از تاریخ ثبت علامت از جانب ناقض، استفاده مستمر از علامت داشته باشد.

وی یادآور شد: بر اساس ماده  108 مصوب، مالک علامت ثبت شده یا نماینده او می تواند علیه هر شخصی که بدون اجازه او از آن علامت استفاده کند یا مرتکب عملی شود که عادتا منتهی به نقض حقوق ناشی از ثبت علامت شود و یا از علامتی استفاده کند که شبیه علامت ثبت شده بود و موجب گمراهی عموم می‌شود یا به منافع مالک لطمه وارد می‌شود در مراجع قضایی صالح اقامه دعوا کند.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: ماده 109 طرح هم بررسی و تصویب شد که بر اساس آن اقدامات موضوع ماده ( 108 ) این قانون نسبت به کالاها و خدماتی که مالک علامت یا اشخاص ماذون از طرف او در بازار عرضه می کنند نقض محسوب نمی شود؛ ماده 110 هم تصویب شد که در آن آمده است هر ذی نفع می تواند حداکثر ظرف مدت 5 سال از تاریخ ثبت علامت، با اثبات عدم رعایت مفاد مواد ( 95 ) و ( 96 ) این قانون، ابطال گواهینامه علامت را از مرجع قضایی صالح درخواست کند، به عنوان مثال فردی علامتی دارد و 5 سال از آن استفاده نکرده بنابراین هر فردی که بخواهد می تواند به دادگاه مراجعه و از آن علامت استفاده کند.

مدت اعتبار گواهینامه ثبت علامت، ده سال از تاریخ ثبت اظهارنامه آن است

نوروزی ادامه داد: ماده 111 طرح مورد بررسی و تصویب قرار گرفت که در آن آمده؛ مدت اعتبار گواهینامه ثبت علامت، ده سال از تاریخ ثبت اظهارنامه آن است و پس از طی این زمان باید زمان را تمدید کند همچنین ماده 113 طرح هم بررسی شد که بر اساس آن در صورت اعطای مجوز بهره برداری از علامت به دیگری، مالک علامت در مقابل مصرف‌کنندگان و اشخاص ثالث، مسئول اقدمات دارنده مجوز بهره برداری است یعنی اگر فردی علامت خود را به فرد دیگر داد خودش باید در مورد آن علامت پاسخگو باشد.

نماینده مردم بهارستان و رباط کریم در مجلس یازدهم یادآور شد: ماده 114 هم بررسی و تصویب شد که بر اساس آن؛ در صورتی که تغییر در مالکیت علامت در مواردی مانند ماهیت، مبدا، مراحل ساخت، خصوصیات یا تناسب با هدف کالاها یا خدمات سبب گمراهی یا فریب عموم شود، معتبر نیست یعنی در صورتی که علامت باعث تغییر ماهیت کار شود و یا ضربه‌ای به مصرف‌کننده بزند علامت اعتباری نخواهد داشت؛ ماده 120 هم تصویب شد که در آن آمده است هر گونه تغییر در مالکیت نام تجارتی باید همراه با انتقال شرکت یا بنگاه تجارتی یا بخشی از آن که با آن نام شناخته می‌شود باشد یعنی اگر کسی بخواهد سیلوی گندم آرد وطن را بفروشد باید با علامت آن بفروشد تا امتیازات کارخانه به فرد خریدار داده شود.

کد خبر 1008518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha