به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «greaterkashmir»، مرکز «خالق احمد نظامی» برای مطالعات قرآنی یکی از مراکز مهم آکادمیک دانشگاه اسلامی علیگر در هند است که بر مطالعه قرآن و موضوعات مرتبط با آن تمرکز دارد.
پروژه ساخت این مرکز که به نام پروفسور خالق احمد نظامی (97-1925) نامگذاری شده است در سال 1998 تحت مقررات قانون AMU (1981) تصویب شد و در نهایت این مرکز در سال 2012 افتتاح شد.
مرکز مطالعات قرآنی متعهد به پیشرفت تعالی آکادمیک در آموزش ، تحقیق و نشر است و نقطه تلاقی میان یادگیری جهان اسلام و جهان غرب را فراهم می کند.
از اهداف اصلی این مرکز می توان به ترویج تحقیقات در زمینه تفسیر قرآن به ویژه در آسیای جنوبی، ایجاد یک محفل علمی برای دانش پژوهانی که علایق تحصیلی آنها در هر جنبه ای از قرآن متمرکز است، ارتقای پیشرفت آموزشی و فرهنگی مسلمانان هند و امکان دادن به دانشجویان قرآنی تا آشنایی خود را با آخرین تحولات در زمینه مطالعات قرآنی کسب کنند،اشاره کرد.
مدیر مرکز مطالعات قرآنی پروفسور احتشام احمد نظامی (2017-2007) بود و در آوریل 2017 او جای خود را به استاد «عبدالرحیم کیدوایی» داد.
مرکز مطالعات قرآنی دانشگاه اسلامی علیگر هند در سازماندهی سمینارها ،کنفرانس ها ، سخنرانی های طولانی و در انتشار کتاب در زمینه های مختلف مطالعات قرآنی فعال بوده است.
این مرکز به منظور نشان دادن پویایی بیشتر در زمینه تحقیقات از سال 2018 ایده انتشار مجله الکترونیکی تحقیقات آکادمیک دو ساله ، نشریه مطالعات قرآنی دانشگاه اسلامی علیگر را مطرح کرد و اولین شماره آن در زمستان 2018 منتشر شد.
این نشریه شامل مقالات علمی از دانشمندان جوان و ارشد از هند و خارج از کشور هند است.
علاوه بر نشریه الکترونیکی تحقیقات آکادمیک دو ساله این مرکز از چند سال گذشته حدود بیش از 20 کتاب به زبان های اردو،انگلیسی و هندی در جنبه ها و زمینه های مختلف مطالعات قرآنی منتشر کرده است.
علاقه مندانی که مایل به دستیابی به لیست این کتاب ها هستند می توانند به آدرس http://www.amucqs.com/events/publications3204018مراجعه کنند.
علاوه بر این مرکز مطالعات قرآنی دانشگاه اسلامی علیگر همچنین در سازماندهی سخنرانی ها ، سمینارها ، کنفرانس ها ،نشست های هم اندیشی ، کلاس های هفتگی ، مجمع مطالعات قرآنی و غیره فعال است.
این مرکز همچنین دوره های تجوید ، قرائت را با ارائه مدرک ارائه داده است تا دانشجویانی که مایل هستند مهارت های خود را در زمینه قرائت یا تلاوت ارتقا دهند.
نظر شما