پیشنهاد ظریفیان به مطالعه آثاری متنوع برای رسیدن به توسعه پایدار

غلامرضا ظریفیان در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» مطالعه کتاب‌های «ما ایرانیان»، «نهضت امام حسین (ع)و قیام کربلا»، «فاجعه جهل مقدس» و «در آستانه تجدد» را به علاقه‌مندان به مطالعه توصیه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «غلامرضا ظریفیان»، استاد تاریخ اسلام، معاون اسبق وزیر علوم و مشاور علمی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به پویش «کتابخوانی ملی» پیوست و گفت: پویش کتابخوانی ملی از جمله از فعالیت‌‌های ارزشمند و هوشمندانه اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بود که جا  دارد از راه‌اندازی چنین پویشی قدردانی کنم.

مشاورعلمی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: در پویش «کتابخوانی ملی» رویداد بزرگی به انجام رسیده است و روابط عمومی این سازمان با موضوع کتاب و کتابخوانی به سراغ اندیشمندان، متفکران، اساتید دانشگاه، مولفان، هنرمندان و همه صاحبنظران رفته است و از آن‌ها خواسته تا کتب یا کتاب‌هایی را معرفی کنند و دلایل انتخاب و توصیه به مطالعه آثار را نیز بیان کنند که به اعتقاد من بی‌تردید انجام و تداوم این حرکت ارزشمند با آثار و نتایج مثبتی همراه خواهد بود.

ظریفیان ادامه داد: موضوع کتابخوانی یکی از شاخص‌های مهم توسعه پایدار و توسعه‌یافتگی کشور است به عبارت دیگر میزان توسعه‌یافتگی جوامع براساس میانگین رجوع به کتاب و کتابخوانی مورد بررسی قرار می‌گیرد چرا که کتابخوانی منجر به آگاهی می‌شود و آگاهی با فرهیختگی همراه است و فرهیختگی، انسان توسعه‌یافته در عرصه‌های مختلف را تربیت می‌کند، بر همین اساس سرانه مطالعه کتاب در کشورها یکی از شاخص‌های مهم ارزیابی کشورها در ارتباط با میزان توسعه‌یافتگی است.

این استاد تاریخ اسلام افزود: کتابخوانی به توسعه، گشودگی و فرهیختگی انسان و نیز ایجاد انسان اخلاقی و مدنی کمک می‌کند، همچنین در کاهش و برطرف کرن رنج‌ها و افسردگی‌ها که یکی از مشکلات جهان حاضر است، موثر است. بنابراین زمانی که به شاخص کتاب و کتابخوانی در جوامع پیشرفته رجوع می‌شود می‌توان نقش کتاب و کتابخوانی را در شاخص پیشرفتگی و توسعه یافتگی کشورها به طور محسوس مشاهده کرد.

رییس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: سرانه کتابخوانی کشور ژاپن در طول روز برابر با 90دقیقه است، این امر در انگلستان 55 دقیقه در فنلاند 32 دقیقه، در نروژ 39 دقیقه، در آلمان 32 دقیقه و در ترکیه  55 دقیقه است، این در حالی است که این مهم در ایران که دارای سابقه عمیق و گسترده در تاریخ و در عرصه فرهنگ و تمدن دارد با آمارهای متفاوتی دارد و از 2 دقیقه تا حداکثر 15 دقیقه را شامل می‌شود.

معاون اسبق وزیر علوم اضافه کرد: بر این اساس تنها راهکار این است که مهارت کتابخوانی را از کودکستان به فرزندان آموزش دهیم و نقش خانواده، مدارس و در ادامه کتابخانه‌های عمومی و ملی در پیشبرد این مسیر و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در بین کودکان حائز اهمیت است.

وی افزود: قصد دارم در پویش «کتابخوانی ملی» چهار کتاب را برای مطالعه پیشنهاد کنم. کتاب «ما ایرانیان» نوشته مقصود فراستخواه نخستین کتابی است که برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم. زیرا ما ایرانیان باید خودمان را بهتر بشناسیم و توصیه می‌کنم ما ایرانیان برای شناخت خود به عنوان یک ایرانی و فرهنگ ایرانیان و نیز شناخت ویژگی‌های اجتماعی و روان‌شناختی مردمان این سرزمین این کتاب را مطالعه کنیم. البته درباره ما ایرانیان کتاب‌های متعددی نوشته شده است که یکی از بهترین‌ها در این حوزه مربوط به آثار زنده‌یاد جمال‌زاده می‌شود.

ظریفیان افزود: اثر دیگری که به دلیل تعلقات دینی جامعه ما به خصوص به امام حسین (ع) مطالعه آن را توصیه می‌کنم، کتاب «نهضت امام حسین (ع) و قیام کربلا» نوشته دکتر غلامحسین زرگری‌نژاد است. این اثر برای آشنایی دقیق و علمی از زندگی امام حسین (ع) بسیار مفید است و درباره شکل‌گیری قیام کربلا به شکل عالمانه، تاریخی و دقیق اطلاعات مفیدی را در اختیار خواننده می‌گذارد و کمک می‌کند برداشت‌های نادرست و خرافی در ارتباط با این قیام بزرگ را کنار بگذاریم.

مشاورعلمی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: کتاب دیگری را که بر مطالعه آن توصیه می‌کنم، اثری است با عنوان «فاجعه جهل مقدس» نوشته عالم بزرگ استاد آیت‌الله محقق‌داماد است. امروز جهان اسلام با جریانات افراطی داعش، طالبان و القاعده روبرو است. در جامعه ما نیز رگه‌هایی از جهل مقدس دیده می‌شود و این مطالعه این کتاب به یادآور می‌شود که جهل چگونه می‌تواند مقدس شمرده شود و برای یک جامعه خطرات بزرگی را ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: «در آستانه تجدد» نوشته زنده‌یاد داود فیرحی است که در زمینه علوم انسانی نوشته شده است. فیرحی استاد فرهیخته‌ای بود که ریشه‌های ورود ما به تجدد را به اتکای کتاب «تنبیه الامة و تنزیه الملة» زنده‌یاد نائینی به خوبی قرائت کرد و نشان داد.

غلامرضا ظریفیان استاد تاریخ اسلام، معاون اسبق وزیر علوم و مشاور علمی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: امید است با پویش «کتابخوانی ملی» که به همت روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شده است جامعه را بیش از گذشته به کتابخوانی ترویج کنیم و سرانه کتابخوانی کشور را به عدد قابل قبول برسانیم و در نهایت توسعه‌یافتگی و توسعه پایدار را برای کشور به ارمغان بیاوریم.

کد خبر 1008255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha