به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، هدف سند تحول دستیابی به عدالت و افزایش اعتماد عمومی، ۹ دی صحنهای شکوهمند از مقاومت مقتدرانه در مقابل توطئهها، مصوبه مربوط به اصلاح آیین نامه اجرایی انتشار فهرست رسمی دارویی، ظریف رسم رفاقت را به جا آورد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۸ دی است.
هدف سند تحول دستیابی به عدالت و افزایش اعتماد عمومی است
نشست فصلی شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استانها با سخنرانی آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضاییه برگزار شد.
رئیسی با گرامیداشت "سالروز حماسه نهم دی ماه"، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بارها و بارها بر بصیرت تاکید کردند و در آستانه ۹ دی ماه عرض میکنم که بصیرت برای انسان سالک و نیروی انقلابی ضروری است و باید همواره فضا را بشناسد و خوب تحلیل کند و فهم دقیق نسبت به شرایط داشته باشد.
وی با بیان اینکه در فراز و فرودها باید وضعیت و شرایط را شناخت، گفت: قضات بعنوان نخبگان و نقش آفرینان این کشور همواره باید فهم سیاسی و تحلیل درست نسبت به زمان ما داشته باشند و همه ما باید در مسیر بصیرت افزایی گام برداریم.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: دشمنان میخواهند با روشهای مختلف اهداف خود را پیش ببرند، باید متناسب با شرایط موضع گیری شود.
وی با تاکید بر اینکه بعضیها واژه سیاسی را خوب تعریف نمیکنند، ادامه داد: سیاسی بودن یعنی کسی که جامعه را خوب بشناسد و ضرورتها را درک نماید و با توجه به ضرورتها ایفای نقش کند.
رئیسی بیان داشت: شهید قاسم سلیمانی شرایط را شناخت، نیاز را تشخیص داد و حاضر شد با تمام وجود ایفای نقش کند. در منطقه نیروهای بسیاری بودند؛ اما شهید سلیمانی این ظرفیتها را شناسایی و احیا کرد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در روز بصیرت که یادآور حضور است این نکته محوری وجود دارد که انقلاب اسلامی ما انقلاب مردم پایه است و مردم از انقلاب اسلامی در مقابل دشمنان صیانت میکنند. مردم از امنیت این نظام دفاع میکنند و فتنه و فتنه گران را خوب میشناسند و دشمن را خوب درک میکنند.
وی در ادامه با اشاره به ابلاغ سند تحول قضایی، گفت: از ابتدای ماموریت در قوه قضاییه بنا بر این شد که سند تحول نقشه راه و هم تضمین اجرای عدالت و هم حقوق مردم باشد.
۹ دی صحنهای شکوهمند از مقاومت مقتدرانه در مقابل توطئهها بود
جبهه پیشرفت رفاه و عدالت در بیانیهای تاکید کرد: ۹دی صحنهای شکوهمند از مقاومت و ایستادگی مقتدرانه ملت بزرگ ایران اسلامی در بیش از چهل سال اخیر برای غلبه بر توطئه ها و طراحیهای شوم جبهه دشمن بود. در متن بیانیه جبهه پیشرفت رفاه و عدالت به مناسبت ۹ دی آمده است: ۹ دی به عنوان نماد پایداری بر ارزشها و یکی از رخدادهای بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی ایران در مصاف با جبهه متحد ضد انقلاب داخلی و خارجی بود که نظام اسلامی را از چالشی سخت و توطئهای پیچیده و خطرناک عبور داد و در متن خود بصیرت، هوشمندی و ولایتمداری و دشمن شناسی ملت ایران را در گذرگاههای حساس و سرنوشت ساز کشور متبلور ساخته و به سمت یک هدف والا سوق داد.
در این پیام آمده است: یوم الله ۹ دی سرآغاز فصلی نوین در پیوند مستحکم امت اسلامی با آرمانهای بلند انقلاب اسلامی و امام (ره) و تجلیگاه بیعت با مقام عظمای ولایت و رهبری امام خامنهای مد ظله العالی و صحنهای شکوهمند از مقاومت و ایستادگی مقتدرانه ملت بزرگ ایران اسلامی در بیش از چهل سال اخیر برای غلبه بر توطئه ها و طراحی های شوم جبهه دشمن و چالش ها و بحران های فرا روی مسیر بالندگی و پیشروندگی میهن اسلامی به شمار میرود.
جبهه پیشرفت و عدالت اضافه کرد:تردیدی نیست که دست الهی مانند همیشه به یاری ملت بصیر ایران اسلامی آمد و با انفاس قدسی کاروان سالار انقلاب به همراه عمل بهنگام و به اندازه مردم فداکار ایران اسلامی، سبب دفع فتنهای بزرگ از انقلاب اسلامی ایران شد. این درسی است برای همه مستکبرین جهان که انقلاب اسلامی بخشی از هویت و شناسنامه ملت ایران است و صد البته که مشکلات و موانع اقتصادی خللی در اراده پولادین این ملت قدرشناس و مقاوم ایجاد نخواهد کرد.
مصوبه مربوط به اصلاح آیین نامه اجرایی انتشار فهرست رسمی دارویی
در جلسه مورخ ۳ دی ۱۳۹۹ هیات دولت، پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اصلاح ماده (۹) آیین نامه اجرایی بند (پ) ماده (۷۲) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه موضوع انتشار فهرست رسمی دارویی ایران به تصویب رسید.
هیات وزیران این تصمیم را با توجه به هزینه بر بودن تأمین و واردات داروهای مورد نیاز بیماران صعب العلاج که خارج از فهرست رسمی دارویی کشور قرار دارند و امکان تولید برخی از آنها که توسط شرکت های دانش بنیان داخل کشور وجود دارد، اتخاذ کرد.
به موجب این اصلاحیه، در مواردی که به تشخیص شورایی مرکب از نمایندگان سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی و گروه تخصصی مربوط به کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران، بیماری، برای درمان حیاتی خود به دارویی خاص نیاز داشته باشد، سازمان غذا و دارو با دریافت مستندات لازم مجاز به صدور مجوز واردات یا تولید آن دارو صرفاً برای دوره درمان آن بیمار خاص است.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه به مناسبت اولین سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی یادداشتی در قالب گزارشی از فعالیت های وزارت امورخارجه در یکسال اخیر نوشته و آن را تقدیم به این شهید بزرگوار و دوستداران وی کرده است. در یادداشت محسن بهاروند درباره فعالیت های یکسال اخیر وزارت امور خارجه پس از شهادت سردار سلیمانی می خوانیم:
هیچگاه فراموش نمی کنم که وقتی تقریبا هر سه شنبه ساعت هفت و نیم صبح برای شرکت در جلسه راهبردی روابط خارجی به دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه می رفتم، شهید سرافراز سپهبد حاج قاسم سلیمانی را می دیدم که با بدرقه دکتر ظریف از اطاق ملاقات خارج می شد و از روبرو می آمد، سلام و احوالپرسی می کرد و آرام از ساختمانی که اکنون بنام او مفتخر شده است، خارج می شد. روال این بود که سردار شهیدمان سه شنبه ها ساعت ۶ صبح به دفتر مطالعات می آمد و تا هفت و نیم با دکتر ظریف جلسه هماهنگی داشت.
یک نظامی بلند پایه که با ساده ترین لباس غیر نظامی و چهره ای که گویی چیزی جز تواضع و مهربانی در او نیست، بی ادعا در حاشیه پیاده رو قدم برمی داشت؛ گویی نگران بود که در این معبر کوچک راه کسی را سد کرده باشد. حاج قاسم را از زمانی که جوان بودم از دور می شناختم. وقتی به سمینار سفرا می آمد و در جلسات توجیهی شرکت می کرد. جلسات او طرفداران زیادی داشت، مسائل منطقه ما را با مهارت تحلیل می کرد. او در آن دوران هنوز به مرز سالخوردگی نرسیده بود. تحلیلهای او و چهره جذاب و زیبایش و لحن قاطعی که داشت همه ابزارها را فراهم می کرد تا فضای جلسات را در سیطره خود بگیرد و بر فضای سنگین جلسات مقتدرانه مسلط باشد.
اکنون تقریبا یک سال از شبی می گذرد که در انتهای آن، خبری بر روی سایت ها منتشر شد که احتمالا حاج قاسم ترور شده است. نتوانستم بخوابم. با امید به اینکه این خبر جعلی باشد تا صبح سراسیمه همه سایتها را به هر زبانی که می دانستم زیر و رو کردم. سحرگاه تماس گرفتند که ۷ صبح در دفتر وزیر حاضر باشم، پیراهن سیاهم را پوشیدم و رفتم. وقتی در دفتر وزیر حاضر شدم مدیران ارشد وزارت امور خارجه با لباس عزا و چهره هایی غمناک گرد آمده بودند.
ولایت چراغ راه هدایت امت در تمام شرایط بحرانی است
«حسین کنعانی مقدم» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد دهه بصیرت و ولایت مداری گفت: قطعا بصیرت همان گونه که در قرآن کریم به آن اشاره شده ، حاصل دو امر مهم علم و تقوا است یعنی ما باید نسبت به مسایل و حوادثی که در کشور می گذرد، علم و آگاهی داشته باشیم و به دور از هرگونه انحراف و جهلی نسبت به مسایل تجزیه و تحلیل کنیم و علم و آگاهی کامل نسبت به مسایل کسب کنیم که البته این علم و آگاهی نیز کفایت نمی کند بلکه تقوا از مهمترین عواملی است که انسان را از هرگونه انحراف و جهلی نجات می دهد.
دبیرکل حزب سبز افزود: در گذشته دیدیم افرادی را که از علم و آگاهی بالایی برخوردار بودند اما به لحاظ نداشتن تقوا نتوانستند بصیرت لازم در عبور از حوادث را کسب کنند.
فعال اصولگر تصریح کرد: علم و تقوا وقتی ثمر می دهد که افراد در تبعیت از ولایت حرکت کنند. در تفکر شیعه، امت و امام هر دو با هم معنی و مفهوم می دهد. ممکن است ما در کشور دارای خرد جمعی باشیم. در حوادث و مسایل مختلف جمعی از خرد گروهی برخوردار باشند و نسبت به حوادث تجزیه و تحلیل داشته باشند اما اگر تبعیت از ولایت در این گروه نباشد ممکن است دوباره به انحراف کشیده شده و نتوانند راه حقیقی و درست را پیدا کنند.
تحلیل گر مسائل سیاسی تاکید کرد: معتقدم نیازمند مکانیسمی برای افزایش بصیرت و عبور از بحران ها و غلبه بر جهل و نادانی هستیم و آن ساختار امت و امام است که قطعا در 9 دی نیز این موضوع تکرار شد.
جايگزيني اسناد رسمی با اسناد عادی براساس سند تحول قضایی
غلامحسین اسماعیلی در گفتگو با خبر ۲۱ شبکه یک سیما با بیان اینکه اصل در مراکز قضائی و اداری، سند رسمی خواهد بود افزود: در سند جدید تحول قضائی، ۴۸ چالش شناسایی شده که ۲۰ چالش به عنوان مشکل اصلی مردم مطرح شده و سند در پی حل این مشکلات است. سند جدید تحول قضائی، مرام نامه حکمرانی قضائی است که در پی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تهیه شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: انتشار این سند بر اساس تعقل انقلابی گری و توجه به مأموریتهای قوه قضائیه و ابراز اعتماد به مردم و جامعه است.
وی گفت: بر اساس این سند، ارائه خدمت به مردم بهبود مییابد و از مشارکت مردمی برای اهداف و مأموریتهای قوه قضائیه استفاده میشود. به طور قطع این سند مشکلاتی را از مردم حل خواهد شد.
وی گفت: برای حل مسئله اطاله دادرسی در این سند اصلاح قوانین و مقررات، استفاده حداکثری از ظرفیت شوراهای حل اختلاف و نهادهای شبه قضائی، احیای داوری و میانجیگری برای حل مسائل بین مردم پیش بینی شده است.
اسماعیلی افزود: بر اساس سند تحول قضائی، فرآیند تشخیص اموال و داراییهای محکومین با استفاده از سامانههای جامع اموال و داراییها اصلاح میشود.
وی گفت: سند جدید تحول قضائی، جامع و عملیاتی است و در کنار بیان چالشها نهاد مسئول، برنامه زمان بندی شده، نظام راهبری و پایش و نظام مدیریت و اجرای سند را مشخص کرده است.
اسماعیلی افزود: بیش از یک سال است که با ایجاد تحول در قوه قضائیه بخشهایی از این سند اجرا و اکنون به نسخه ارتقاء یافته جامع تفصیلی تبدیل شده است. این سند بر تکریم مردم تأکید دارد و با هوشمندسازی فرآیندها، دادرسی، نوع آراء و حذف مشخصات محرمانگی و چگونگی رأی قاضی در پی شفافیت عملکردهاست.
نظر شما